Mødedato: 27.01.2022, kl. 19:30
Mødested: Digitalt via Microsoft Teams

Meddelelser

Se alle bilag

Foreningsvalg til lokaludvalget

Der er valg til lokaludvalg for perioden 2022-2026. Der er plads til 25 medlemmer af lokaludvalget:

- 10 medlemmer udpeges af partierne i Borgerrepræsentationen.

- 15 medlemmer indstilles og vælges blandt foreninger i Brønshøj-Husum.

21 foreninger har indstillet kandidater til valg til Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Fra mandag d. 24/1 præsenteres kandidaterne offentligt på hjemmesiden: https://valg-lokaludvalg.kk.dk/lokaludvalg/broenshoej-husum

Sekretariatet afholder digitalt præsentationsmøde 27/1 kl.18.00-19.30, hvor kandidaterne kan præsentere sig og hilse på hinanden, ligesom foreningsrepræsentanter, der planlægger at stemme til valget, kan møde kandidaterne.

Der er frist for, at foreninger kan tilmelde sig til at stemme til valget d. 7. februar kl. 12.00. En forening skal have min. 15 medlemmer, aktiviteter i Brønshøj-Husum samt have eksisteret i mere end et år for at kunne stemme til valget.

Selve afstemningen foregår digitalt i perioden 14. februar til 28. februar. Tilmeldte foreningskandidater får tilsendt et unikt link med op til 9 stemmer og afgør selv, om de vil bruge alle 9 stemmer. 

Borgerrepræsentationen godkender på baggrund af afstemningen kandidaterne til lokaludvalget. Sekretariatet er forpligtet til at sikre, at der kommer min. en kandidat fra hver af de tre interessegrupper ind i lokaludvalget, jf. regulativ for lokaludvalg.

De foreningskandidater, der ikke opnår stemmer nok til at få en plads i lokaludvalget, vil blive tilbudt plads som suppleanter.

Alle foreninger, der ikke i forvejen er repræsenteret med et medlem eller en suppleant i lokaludvalget, kan efter valget få skrevet en foreningsrepræsentant på suppleant listen ved henvendelse til sekretariatet.

Der er konstituerende møde for det nye lokaludvalg d. 28. april kl. 18.30.

Det afgående lokaludvalg har sidste møde d. 24. marts kl. 18.30. 

 

Halvårligt møde med Teknik- og Miljøforvaltningen ved Byplan Nord 24/2 kl. 17-18

Der planlægges halvdårligt møde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og Brønshøj-Husum Lokaludvalg torsdag d. 24/2 kl. 17-18. Mødet ligger før et lokaludvalgsmøde og alle i lokaludvalget er velkomne til at deltage.

Lokaludvalgets ønsker til dagsordenen:

  • Kort orientering om Bystævneparken
  • Kort orientering om Tingbjerg
  • Evt. nye byudviklingsplaner i Brønshøj-Husum

Derudover ønskes kort aktuel status for:

  • Husumforbindelsen
  • Cykelstiprojektet på Gadelandet
  • Forbedringerne af supercykelstien langs Hareskovvej
  • Sikringen af skolevejene over Hareskovvej
  • Trafikanalyse af Frederikssundsvej
  • Analysen af BRT på Frederikssundsvej
  • Skybrudsplaner

Sekretariatet eftersender dagsorden og invitation til lokaludvalget.

 

Orienteringsmøde om Helhedsplan for Bystævneparken:

4. november blev helhedsplanen for Bystævneparken vedtaget. På baggrund heraf arrangerede lokaludvalget et åbent orienteringsmøde om helhedsplanen 13. januar. Pga. corona blev mødet digitalt.

Mødet var annonceret i Brønshøj Husum avis og på Facebook og relevante aktører - beboerforeninger i området mv. - var blevet direkte inviteret.

Der var ca. 20 deltagere til mødet.

Jeppe Cronwald fra Center for Byudvikling i Økonomiforvaltningen fortalte om status på helhedsplanen, hvad der er blevet ændret siden første udkast og hvad processene er fremover.

Slides og referat fra mødet er vedhæftet.

 

Orientering om renovering af Frederikssundsvejstunelen:

Tunnelen fra Borups Allé til Hareskovvej skal efterisoleres. Arbejdet kommer til at pågå i 2022, og vil påvirke trafikafviklingen på de tilstødende vej. Se mere i vedhæftede bilag "Besigtigelsesmateriale 11 november 2022".

 

Bekendtgørelse af lokalplan 609 ”Tingbjerg” med tilhørende kommuneplantillæg nr. 9 og miljørapport

Den vedtagne lokalplan for Tingbjerg, VVM og dertilhørende kommuneplanstillæg kan læses her: Tingbjerg - lokalplan 609 , kommuneplantillæg nr. 9 og miljørapport (kk.dk)

 

Biodiversitetspuljen 2022

Københavns Kommune har en pulje, hvor man som borger, forening eller lokaludvalg kan søge penge til lokale projekter, der skaber mere og bedre natur og biodiversitet i byen med ansøgningsfrist 1. marts 2022. Læs om puljen og søg her Søg puljen til biodiversitet | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

 

Invitation til luft arrangement på Københavns Rådhus 21. marts

Lokaludvalget inviteres i forbindelse med Københavns Kommunes analyser af målinger fra Copenhagen Air-view projektet, hvor Google-bilen har målt luftkvaliteten på byens veje, til luft arrangement. Analyserne blev offentliggjort den 26. maj 2021, og kortene er tilgængelig her og data er tilgængelig her.

Siden da har WHO den 22. september 2021 skærpet deres retningslinjer for god luftkvalitet. Det viser, at Københavns Kommune forventeligt fremadrettet får svært ved at overholde retningslinjerne i forhold til de årlige koncentrationer af luftens indhold af grove og fine partikler samt NO2.

På den baggrund inviterer forvaltningen til en eftermiddagsworkshop på Rådhuset, hvor vi i fællesskab kan få lejlighed til at drøfte resultater fra målingerne. Herunder få jeres input til hvordan vi bedst muligt kan anvende måleresultaterne.

Derudover har Steen Solvang, Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet indvilget i, at når vi drøfter jeres idéer til nedbringelse af luftforurening, at give en umiddelbar vurdering af deres effekt. Formålet med denne session vil være at få en fælles debat af muligheder for, at I som lokaludvalg og miljøpunkter kan arbejde videre med idéerne.

Arrangementet foregår den 21. marts – Hovedkassen, Rådhuset. Henvendelse hos vagterne ved indgangen.

Tilmelding senest d. 28. februar til: gz0d@kk.dk

 

Høring af de statslige vandområdeplaner

Fra 22. december til 22. juni er de statslige vandområdeplaner for 2021-2027 i høring i kommunerne. Det er alene Utterslev Mose, der er udpeget som indsatsområde i Brønshøj-Husum bydel. Af høringsudkastet fremgår det at der skal ske en 80% reduktion i udledningerne af fosfor til mosen. Fosfor som primært tilføres via det regnopblandede kloakvand, der løber til mosen via 17 overløbsbygværk i forbindelse med moderate regnhændelser. Står dette miljøkrav ved magt når den endelig plan er skrevet efter endt høringsperiode, vil det udløse et påbud fra Miljøministeriet og kræve meget store investeringer på begge sider af kommunegrænsen for at minimere spildevandsudledningerne. Miljøudvalget følger sagen tæt. 

Beslutning

 

Vedr. helhedsplan for Bystævneparken:

Kirsten Møller udtrykte bekymring for Bystævneparken, da hverken lokaludvalget eller borgerne har fået deres ønsker gennemført som ønsket i forbindelse med Bystævneparken. Byudviklingsudvalget blev opfordret til at kigge på helhedsplanen for Bystævneparken med udgangspunkt i lokaludvalgets seneste høringssvar - og lave et udkast til en henvendelse til BR med kritikpunkter heraf.

 

Til top