Offentliggjort
Frist

Virksomhedsrettet indsats til bekæmpelse af ubevidst diskrimination 2023

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen opfordrer relevante aktører til at afgive tilbud på en 1-årig indsatsperiode i forbindelse med forvaltningens virksomhedsrettede indsats til bekæmpelse af ubevidst diskrimination i 2023.

Frist

Tilbuddet skal være Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i hænde senest d. 1. december 2022 kl. 24.00. Tilbuddet og relevante bilag sendes via mail til Nicoline Emborg Hammarberg, IS1U@kk.dk.

Spørgsmål 

Spørgsmål til opgaven kan sendes skriftligt på mail til: IS1U@kk.dk mærket med emnet ”Spørgsmål En by af talenter” frem til den 24.november 2022.

Spørgsmål: Har forvaltningen indtænkt dokumentation/evaluering af opgaven?
Svar: Forvaltningen stiller ikke samme krav om dokumentation/evaluering som i den nuværende indsats, der indbefatter spørgeskema og interviews. Forvaltningen vil følge op på og tilrette indsatsen løbende, ligesom der skal afrapporteres på indsatsen. Den løbende opsamling samt afrapportering kan fx bestå af løbende og afsluttende dialog med virksomhederne om deres oplevede udbytte af indsatsen herunder dialog med virksomhederne om deres mål og opnåelse af disse ved afslutning af indsatsen.

 

Spørgsmål: Er der krav til størrelsen af arbejdspladserne, der skal deltage i indsatsen?
Svar: Der er ikke krav til de deltagende arbejdspladsers størrelse. Erfaringen viser, at det er nemmere for store virksomheder at afsætte tid og ressourcer til indsatsen samt at der stadig er behov for denne type indsats i de store virksomheder. Indsatsen må dog stadig meget gerne inddrage små- og mellemstore virksomheder, men det er ikke et krav.

 

Spørgsmål: Må arbejdspladser, der deltager i den nuværende indsats, geninviteres til at deltage i den nye indsats?
Svar: Der skal være fokus på nye arbejdspladser, men hvis det giver mening for de nuværende arbejdspladser, må de gerne deltage igen. Der skal dog argumenteres for, hvorfor de samme arbejdspladser deltager igen. Hvad får de ud af at deltage i den nye indsats ift. den nuværende indsats?

 

Spørgsmål: Er der nogle særlige brancher, som forvaltningen ønsker fokus på, eller kan det være alle arbejdspladser?
Svar: Nej, det er der ikke.

 

Spørgsmål: Kan de deltagende arbejdspladser være NGO’er, foreninger, private virksomheder, offentlige institutioner m.fl.?
Svar: Ja, da ubevidst diskrimination kan foregå alle de nævnte steder
 
Spørgsmål: Er der opstillet KPIér til at måle indsatsens succes fra Københavns Kommune side? I bekræftende fald hvilke KPIér.
Svar: Der er ikke opstillet KPI´er fra Københavns Kommunes side. Leverandøren og forvaltningen formulerer sammen målsætninger for indsatsen ifm. kontraktudformning med afsæt i leverandørens tilbudsforslag.

 

Spørgsmål: Foretrækkes primært kvalitet/dybdegående arbejde med færre virksomheder eller kvantitet/mindre dybdegående arbejde med flere virksomheder?  

Svar: Forvaltningen opfordrer til, at tilbudsgiver i sit tilbud beskriver, hvilken metode tilbudsgiver vil anvende herunder om tilbudsgiver finder det mest hensigtsmæssigt at arbejde kvalitativt med færre virksomheder eller kvantitativt med flere virksomheder. Dette skal i øvrigt ses i sammenhæng med svaret på spørgsmål 3.

 

Spørgsmål: Hvor mange virksomheder forventes vil deltage i 2023 indsatsen? Vil eksempelvis 25 nye virksomheder være tilfredsstillende?

Svar: Til sammenligning er målsætningen i den nuværende indsats 30 virksomheder årligt. Forventningen til antal deltagende virksomheder afhænger af tilbudsforslaget. Forvaltningen er både interesseret i et ambitiøst, men samtidigt realistisk bud på antal deltagende virksomheder.

 

Spørgsmål: Vil de virksomheder, som deltog i første del af den virksomhedsrettede indsats være kandidater til denne anden del af indsatsen?

Svar: Der skal være fokus på nye arbejdspladser, men hvis det giver mening for de nuværende arbejdspladser, må de gerne deltage igen. Der skal dog argumenteres for, hvorfor de samme arbejdspladser deltager igen. Hvad får de ud af at deltage i den nye indsats ift. den nuværende indsats?

 

Spørgsmål: Vil det være muligt at få samtlige detaljer vedrørende læringsforløb, som virksomhederne gennemgik i første del af indsatsen. Særligt vigtigt hvis nogle af de samme virksomheder ønsker at deltage i denne fortsættelse af indsatsen?

Svar: Forvaltningen kan videresende det tilgængelige materiale for forvaltningen og henviser herudover til bilag 3. Midtvejsstatus, hvor de overordnede rammer for den nuværende indsats fremgår.

 

Spørgsmål: Vil der være mulighed for forlængelse af projektet, hvis projektet (som forventet) har et positivt output i form af at nå de opstillede KPI'er og forventninger?

Svar: Det er en politisk beslutning, så det kan forvaltningen ikke garantere på forhånd. Men der har indtil videre været politisk opbakning til indsatsen.

 

Spørgsmål: Ønskes et mix mellem forskellige typer virksomheder, og brancher - f.eks. SMB eller større virksomheder i det private erhvervsliv, og er det afgørende også at have offentlige virksomheder med?

Svar: Der er ikke krav til typer af arbejdspladser dvs. store virksomheder/SMVére, offentlige/private virksomheder eller specifikke brancher. Det anbefales at indtænke i tilbudsforslaget, hvad der vurderes realistisk for leverandøren at rekruttere.

 

Spørgsmål: Der er p.t. begrænset praktisk erfaring med implementering af DS 5001, da standarden netop er blevet færdiglavet. I hvor høj grad forventes det, at vi kan gøre virksomhederne klar til certificering indenfor projektets forløb?

Svar: Det har forvaltningen forståelse for, og derfor er kravet om certificering fjernet, således at der ikke længere er krav om, at virksomhederne bliver certificeret i indsatsperioden.

Obs på at forvaltningen har fjernet krav om certificering af virksomhederne i bilag 1 og 2. Dvs. at forvaltningen ikke stiller krav om certificering.

Kontakt

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V