Søg

Vestre Kirkegård

Danmarks største kirkegård

De basale oplysninger til din næste tur på kirkegården

Se åbningstider, adresse og kort

Vestre Kirkegård er åben kl. 7 - 19 i vinterhalvåret (oktober-marts) og kl. 7-22 i sommerhalvåret (april-september). 

Kirkegårdens adresse er Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV.

Se kortet over Vestre Kirkegård

Digitale guide og gratis rundvisninger

Find selv rundt på Vestre Kirkegård med vores digitale guideHent den gratis app og søg på Vestre Kirkegård - så finder du let vej til nogle af kirkegårdens mest spændende gravsteder og historierne om dem.

Vi har også gratis analoge rundvisninger på kirkegården.

Se hvordan du kommer med på tur

Mere info om kirkegården her, bl.a. film og brochure 

Hvis du skal købe gravsted på Vestre Kirkegård

Der er både kistegrave, urnegrave og børnegrave på Vestre Kirkegård.

Få oplysning om gravsteder her

Du kan få personlig rådgivning om valg af gravsted. Bestil tid til et møde på kirkegården på telefon 33 66 91 00, så vil en medarbejder tage imod og vise jer de forskellige muligheder.

Se også vores råd og vejledning om alt dét, der skal ske i forbindelse med et dødsfald

 

Du kan holde højtidelighed i Nordre Kapel

Du kan leje Nordre Kapels store sal til højtideligheder. 

Læs mere om kapelsalen

Nordre Kapel ligger tæt på Vestre Kirkegård hovedindgang.

Find kapellet på kortet over kirkegården 

 

Vi fejrer Vestre Kirkegårds jubilæum. Vil du være med?

Mandag den 2. november 2020 fyldte Danmarks største kirkegård, Københavns Vestre Kirkegård, 150 år. Lørdag den 29. oktober 2022 kan vi omsider markere jubilæet - og vi håber meget, at I har lyst til at deltage.

Vi markerer kirkegårdens jubilæum med et kunstprojekt af Ida van der Lee. Det består af 7 forskellige bud på moderne ritualer, hvor besøgende kan foretage sig noget til minde om en konkret afdød, uanset hvilken tro og baggrund man har.

Bliv frivillig!

Kunstprojektet er baseret på, at frivillige bidrager til bl.a. afviklingen af ritualerne. Har du lyst til at høre mere om kunstprojektet og rollen som frivillig, så skriv til os på vestre150@kk.dk.

Om kunstprojektet

På De Dødes Dag vil de besøgende ved hvert af de i alt 7 ritualer kunne foretage sig forskellige handlinger til minde om en konkret afdød, der på godt og nogle gange også på ondt har sat sig spor i én.

Et eksempel på Ida van der Lees rituelle kunst er installationen White Laundry, som består af en tørresnor med tøj påtrykt ord som ”Mor”, ”Far” eller ”Søster”. Den besøgende kan tage et stykke tøj fra snoren og give det et varmt bad, hvis minderne om afdøde er gode. Et koldt bad er også en mulighed, hvis det er vanskelige ting, man husker afdøde for.

Ida van der Lee har gennemført sit kunstprojekt på mange, mange hollandske kirkegårde i de forløbne 15 år – og i 2018 på Silkeborgs Vestre Kirkegård. Der kom i den forbindelse meget rørende feedback fra deltagerne, heraf mange gravstedsejere.

Hvert ritual er bemandet af flere frivillige.

Værd at vide om Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård er med sine 54 hektar Danmarks største kirkegård. På grund af ændrede begravelsesmønstre er her også god plads til, at københavnerne på rolig vis kan udfolde sig rekreativt. 

Terapihaven og Sydhavns Teaters brug af Østre Kapel afspejler på hver sin måde den udvikling. 

I 2015 fik Vestre Kirkegård en udviklingsplan, der giver konkrete pejlemærker for kirkegårdens udvikling som både begravelsesplads og rekreativ ressource de næste mange år.

Kontakt

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegårds Allé 15

2450 København SV