Mødedato: 30.01.2020, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Naboorientering: Kløverparken dispensation til lokalplan 136 - erhvervsbyggeri

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller

at lokaludvalget drøfter og vedtager udkast til høringssvar til naboorientering vedrørende dispensation fra gældende lokalplan 136 (Kløverparken) til opførelse af erhvervsbyggeri (BYGMA).

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget naboorientering vedr. dispensation til lokalplan 136 for Kløverparken. Sagen er sendt til naboorientering i perioden 22. januar - 4. februar 2020 med høringsfrist den 4. februar 2020.

ZDA ønsker på vegne af BYGMA at opføre et byggemarked i det sydøstlige hjørne af Kløverkvarteret med ankomst fra Prags Boulevard. Byggemarkedet har et samlet etageareal på ca. 12.041 m2 samt et overdækket areal på 5.111 m2. Byggeriet omfatter fire halbygninger med overdækket areal imellem samt portnerhus og parkeringshus.

Der søges om dispensation til at overskride afstandsforholdene, som er beskrevet i § 5 i den gældende lokalplan (136 Kløverparken). Ansøgningen omhandler dispensation i forhold til højde på byggeri samt afstand til skellet mod den interne nabo på hovedmatrikel 473 på den nordvestlige og nordøstlige del af grunden (se bilag for kortmateriale).

Bygningens højde vil flere steder overskride den i lokalplanen anførte maxhøjde (4 meter) med 2-3 meter, og 3 steder ønskes det at bygge tættere på skel en anført i lokalplanen - det gælder både ud mod kystlinjen samt mod nord og vest.

Københavns Kommune ser ikke umiddelbart noget til hinder for at give dispensationen til byggeriet, da de skriver, "Da der er tale om en mindre dispensation til afstandsforhold til skel og højden på byggeri i et perspektivområde som tidligst skal byudvikles efter år 2031 er der ikke umiddelbart forhold, der taler imod dispensationen".

Løsning

Tovholdergruppen har udarbejdet et udkast til høringssvar, som ønskes drøftet og besluttet på lokaludvalgsmødet.

Økonomi

Der er er ingen økonomiske konsekvenser forbundet med naboorienteringen.

Videre proces

Når høringsfristen er udløbet, behandler Teknik og Miljøforvaltningen samt Teknik og Miljøudvalget sagen og træffer afgørelse ud fra sagens samlede oplysninger, hvorefter lokaludvalget vil blive kontaktet om sagens afgørelse.

Beslutning

Det bilagte udkast til høringssvar blev ikke vedtaget.

Der blev stillet forslag om, at Lasse Rossen og Jens William Grav udarbejder et høringssvar indeholdende flg. punkter: 

  • Lokaludvalget bifalder ikke at der dispenseres fra lokalplanen.
  • Byggemarkedet vil skabe yderligere trafik i et område, der i forvejen er belastet af tung trafik. Det kræver en plan for afvikling af trafik i området.
  • Det er altafgørende for lokaludvalget, at der er offentlig adgang til vandet. Adgangen til vandet begrænses som følge af dispensationen.

Forslaget blev vedtaget uden afstemning.

Til top