Kursus for alle voksne pårørende

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er et kursus for voksne pårørende. Uanset hvilken svær livssituation din nærmeste står i, kan kurset være noget for dig.

Hvis du er pårørende til en, som gennemgår sygdom eller andre svære livssituationer, kan hverdagen hurtigt blive fyldt med bekymringer. Det kan være du mangler overskud, føler dig stresset, har dårlig samvittighed eller har en generel oplevelse af ikke at trives.

Du kan få støtte gennem vores tilbud for pårørende.

På et pårørendekursus får du konkrete værktøjer til at håndtere hverdagen. Via kurset lærer du at håndtere stress, dårlig søvn, drage egenomsorg og meget mere. Du får konkrete teknikker til at finde ro, pusterum og mere overskud i en presset hverdag. Instruktørerne på kurserne er selv pårørende, og de kender derfor til de følelser, man kan have, og de udfordringer, man kan møde som pårørende.

Kurserne er gratis og du kan vælge mellem e-læring, online og fysiske kurser.

Læs om kurserne

Vis alle

Fysiske kurser

Kurserne løber over 7 uger, hvor du og 10-14 andre pårørende mødes 2,5 time hver uge, samme dag, tid og sted. Siden opdateres løbende med flere kurser. 

Nørrebro

For alle pårørende på tværs af sygdomme

Hver onsdag fra den 10. april 2024 til 22. maj 2024 kl. 16.30-19.00

Center for Mental Sundhed, Mimersgade 41, København N

Vanløse

For alle pårørende på tværs af sygdomme.

Hver mandag fra den 26. februar 2024 til 15. april 2024 kl. 16.30-19.00

Center for Genoptræning, Indertoften 10, Vanløse

Online kurser

På onlinekurset mødes du og maks. 10 andre pårørende 1,5 time hver uge på samme dag og tidspunkt.

Du bliver introduceret for de samme redskaber på onlineforløbet som på kurset med fysisk fremmøde.

Du kan følge onlinekurset via computer fra hjemmet, du skal blot have netadgang.

Du behøver ikke være bekendt med onlinemøder på forhånd. Inden kursus start kan du blive introduceret til diverse funktioner, og hvordan du skal forholde dig, når du deltager.

E-læringskurset

På e-læringskurset (elektronisk læringsforløb) bliver du introduceret for de samme redskaber som på det fysiske og onlinekurset, men du kan gennemføre forløbet i vante omgivelser, hvis blot du har computer- og netadgang. Du modtager et aktiveringslink der er gældende i 90 dage, og kan tilgå kurset når det passer dig bedst.

Forløbet er individbaseret, så du kan løse opgaver på egen hånd. E-læring er en god måde at komme i gang med selvhjælp, hvis du har svært ved at deltage i ting udenfor hjemmet eller på faste tidspunkter. Du kan nemlig deltage, når du har tid og overskud.

Da jeg mødte de andre på holdet, var jeg selvfølgelig nervøs, men da jeg hørte deres historier, følte jeg en vis lettelse, fordi jeg ikke var alene om de her forbudte følelser.
Citat fra
tidligere deltager

Hør mere eller tilmeld dig et pårørendekursus

Hvis du er interesseret i at høre mere eller deltage i vores kurser til pårørende, kan du klikke her og blive kontaktet hurtigst muligt.

Kontakt

Ditte Lindehøj Jensen

Specialkonsulent

Pårørendelinjen

Du kan også høre mere om kurserne og tilmelde dig på Pårørendelinjen på telefon 5164 9030. Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 8-15.