Søndag den 24/9 er alle på Nørrebro inviteret til topmøde om, hvordan vores forbrugsvaner kan blive mere bæredygtige. Målet er at mindske CO2-belastningen fra vores transport, boliger og mad på en måde, der fungerer i hverdagen.
Københavns Kommune nedsatte som den første kommune i landet et borgerting. Nu udkommer Københavnertinget med de første anbefalinger til politikerne med visioner og forslag til et bedre København.
Parkens brugere kan se frem til en sø* på en del af det grønne område, hvor den gamle Lersø lå. Det permanente vandspejl skal bidrage til naturoplevelser og biodiversitet, som er efterspurgt lokalt. Legeplads og opholdsmuligheder opgraderes også.
Kom med ud at gå en hjerteformet rute i Søndermarken, når Center for Diabetes og Hjertesygdomme fejrer Verdens Hjertedag den 29. september. Verdens Hjertedag bliver fejret verden over for at sætte fokus på hjertet, så vi kan leve godt hele livet.
København er verdens arkitekturhovedstad i år, men er byen egentligt bygget til os alle? Mød fx Caspar Eric, Knud Romer og Ane Cortzen, når Arkitekturhovedstad inviterer alle til en spændende dag på Israels Plads om et inkluderende København.
Et bredt flertal på Rådhuset har indgået aftale om næste års budget. Der er massive investeringer i den borgernære velfærd og infrastrukturen i Østhavnen, samt i udviklingen af Klimaplan 2035.
I de kommende månede kan nysgerrige københavnere stifte nærmere bekendtskab med mikrometeoritter på en gigantisk storskærm på Sifs Plads. Værket skal være med til at skabe debat om, hvad kunsten er og skal i det offentlige rum.
Legalisering af cannabis er til debat, når Københavns Kommune inviterer københavnere, eksperter og folketingspolitikere til debatmøde i Islands Brygge Kulturhus d. 18. september. Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune er gået sammen med a-kasser, arbejdsmarkedets parter og virksomheder om at sætte en retning for den fremtidige brug af virksomhedspraktik for dagpengemodtagere i København.
Den 1. oktober er det FN’s Internationale Seniordag. Det markerer vi ved at afholde den allerførste Københavns Seniordag. Her holder en lang række seniorklubber åbent hus, så københavnere +65 år kan smage på byens aktive fællesskaber.
Nu inviteres københavnerne til at være med til at lave byens næste klimaplan. De skal komme med forslag til politikerne om, hvordan man kan nedbringe udledningerne fra forbrug på en måde, der giver mening i hverdagen.
Københavns Kommune lukker nu ordningen storskrald og erstatter den med en ny bestående af to kategorier – ’stort indbo’ og ’indendørs træ’. Det skal gøre det nemmere for Københavnerne og sikre, at mere bliver genanvendt.
Siden begyndelsen af august har fire skoler i København haft store problemer med kørslen af børn, som på grund af særlige behov har brug for at blive kørt til og fra skole. I dag har kommunen meddelt Nordian, at man ophæver kontrakten.
Få seneste status på Københavns Kommunes indsats for de fordrevne fra Ukraine i forhold til indkvartering, fritidsaktiviteter, beskæftigelse og skole- og dagtilbud.
Den 30. august 2023 går landets største kommune i luften med spritny ordning for borgerdrevne forslag. Alle med bopæl i Danmark, som er fyldt 15 år, kan stille forslag.
Fra i dag sænkes hastigheden til 40 km/t i flere zoner, der dækker det meste af Valby og Vanløse. Frem mod 2025 udbredes de lavere hastigheder til hele København.
Med flere sagsbehandlere, ekstern bistand, robotter og øget dialog er det lykkedes at afvikle byggesagspuklen. Et vigtigt skridt for at få nedbragt sagsbehandlingstiden, lyder det fra teknik- og miljøborgmester Line Barfod.
En ny undersøgelse blandt mere end 5000 børn, der går i fritidsklub i København, viser, at størstedelen af børnene trives i klubben. Flere end 8 ud af 10 føler sig som en del af fællesskabet og for mange har klubberne også resulteret i nye venskaber.
2.-6. juli 2023 løber verdensarkitekturkongressen af stablen. København er Arkitekturhovedstad 2023 og lægger by til kongressen, hvor arkitekter fra over 135 lande gæster hovedstaden.
I Københavns Kommune har man registreret en stigning hos forældre med efterfødselsreaktioner. Fra 2019 til 2022 er andelen af mødre med en efterfødselsreaktion steget fra 9,7% til 11,8 % i kommunen.
Daginstitutioner, ældrepleje og hjælp til udsatte borgere er nogle af de områder, hvor der er problemer med at fastholde og rekruttere medarbejdere. Det viser ny redegørelse fra Københavns Kommune. Borgmestre vil sætte flere indsatser i gang.
Hvis familien skal tilbringe sommeren i København, er der masser at tage sig til. Om man er til strand, sport eller kultur, er der noget for enhver smag og alder. Vi har fundet fem gode bud på aktiviteter for hele familien.
Få seneste status på Københavns Kommunes indsats for de fordrevne fra Ukraine i forhold til indkvartering, fritidsaktiviteter, beskæftigelse og skole- og dagtilbud.