Nyheder

Her kan du finde nyheder fra Københavns Kommune

Filtrer

For at bruge filtrene skal du trykke mellemrumstasten for at åbne, naviger med piletasterne og tryk enter for at vælge.
Fandt 526 resultat(er). Viser i øjeblikket 1 - 24
nyhed

Ny kampagne sætter fokus på digital svindel

Københavns Kommune, Københavns Politi og Det Kriminalpræventive Råd lancerer i dag en kampagne, der opfordrer københavnerne til at tale åbent om digital svindel.
nyhed

Parter forpligter sig til at øge biodiversiteten i København

Københavns Kommune danner sammen med en lang række af byens grundejere en ny alliance, der skal øge og forbedre biodiversiteten i København. Underskrivelsen af aftalen sker i forbindelse med, at det i dag er FN’s biodiversitetsdag.
nyhed

Kludder i behandlingen af høringssvar

Da Børne- og Ungdomsudvalget i april besluttede at lukke eller nedjustere en række dagtilbud, blev alle høringssvar ikke fremlagt for politikerne, før de behandlede sagen. Det skyldes en teknisk fejl, der ikke bagefter blev fanget i kvalitetssikringen.
nyhed

Nu kommer der en ny køkkenkurv til madaffald i København

Københavnerne kan fra i dag hente en ny og forbedret køkkenkurv til madaffald. Designet på den forrige kurv kunne give udfordringer, derfor er der lavet en ny kurv, som ikke river poserne i stykker, er mere stabil og nemmere at gøre ren.
nyhed

Hastighedsnedsættelser forsinket på grund af bureaukrati

Uklare regler risikerer at spænde ben for Københavns højt profilerede projekt med at sænke hastigheden på kommunens veje. "Under al kritik og et demokratisk problem," siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod.
nyhed

Forbud mod ældre brændeovne på vej i København

Københavns Kommune er et skridt nærmere renere luft og øget bæredygtighed med en ny forskrift, der forbyder ældre brændeovne i områder med kollektiv varmeforsyning. Omkring 3.200 ældre brændeovne forventes at blive berørt af forskriften.
nyhed

Journalen er genvejen til den sociale indsats

Efter flere år med påbud fra Styrelsen fra Patientsikkerhed, er Den Sociale Hjemmepleje Nord netop kommet i mål med genopretning af den sundhedsfaglige dokumentation. Det blev fejret med et sejrsbrøl og pizza til hele huset.
nyhed

Lavere hastighed på vejene giver færre støjplagede boliger

Støj fra vejtrafik har konsekvenser for vores helbred og livskvalitet. Nu viser nye beregninger, at de planlagte hastighedsnedsættelser forventes at have en stor effekt og mindske antallet af stærkt støjbelastede boliger i København betragteligt.
nyhed

Endnu knapt 1000 ladepladser på vej i København

Københavns Kommune har gennemført endnu et udbud af ladestandere til elbiler, som baner vej for 970 nye ladepladser i København. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod er glad for, at det bliver lettere at køre grønt.
nyhed

Opgraderinger lukker på skift tre underjordiske parkeringsanlæg

Bilejerne i områderne omkring Københavns Kommunes underjordiske p-anlæg på Nørrebro og Amager vil med al sandsynlighed opleve udfordringer med at finde parkeringspladser, når de fuldautomatiske anlæg senere på året står foran en større modernisering.
nyhed

Her er københavnernes klimaanbefalinger til politikerne

Plantebaseret mad i alle kommunens institutioner og kantiner, flere bofællesskaber og luksus-cykelparkering. Det er nogle af de tiltag, som Klimaborgertinget nu anbefaler politikerne at arbejde videre med i Københavns næste klimaplan.
nyhed

Der er pres på skoler og daginstitutioner i Ørestad

Ørestad er en bydel i rivende udvikling, og der er kommet flere børn til end forventet. Det medfører et pres på områdets skoler og daginstitutioner. Det er forventningen, at der i 2030 bor dobbelt så mange børn i Ørestad, som der gjorde i 2020.