Mødedato: 24.10.2019, kl. 19:00
Mødested: ABC-Lokalet, Karens Minde, Wagnersvej 19

Høring: Forslag til Kommuneplan 2019

Se alle bilag
Kgs. Enghave Lokaludvalg skal drøfte og vedtage et høringssvar til forslag til Kommuneplan 2019

Indstilling

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget drøfter og vedtager et høringssvar til forslaget til Kommuneplan 2019 (KP19)

 

Problemstilling

Borgerrepræsentationen vedtog d. 22. august at sende Kommuneplan 2019 - Verdensby med ansvar i høring.

Med Københavns Kommuneplan 2019 sættes rammerne for Københavns udvikling over de næste 12 år. Kommuneplan 2019 består af tre overordnede dele – en politisk hovedstruktur, retningslinjer og rammer for lokalplanlægningen.
Se mere om hvilket slags dokument en kommuneplan er via Københavns Kommunes side om KP 19: https://kp19.kk.dk/ 

Overskrifterne i denne kommuneplan er:

  • En social og mangfoldig by
  • En grøn, sund og bæredygtig by
  • En kulturel storby med kant
  • En by i vækst med talenter og arbejdspladser
  • En international byregion

Se mere om, hvad disse emner dækker over samt den resterende indstilling til Borgerrepræsentationen via Borgerrepræsentationens møde den 22. august

For Kgs. Enghaves Område drejer det sig specifikt om:

En ny metro til Sydhavnen
Etableringen af en ny metro til Sydhavn er i fuld gang. Sydhavnsmetroen forventes åbnet i 2024, og dermed bliver det lettere at komme på tværs af det nye og gamle Sydhavn, ligesom Sydhavn bliver koblet på den eksisterende del af metronettet. En ny metro til Sydhavn understøtter den byudvikling, der har været i gang siden årtusindeskiftet, og som har resulteret i nye bykvarterer langs havneløbet. Med metroen skabes grobund for en positiv udvikling af hele Sydhavn.    

Bedre sammenhæng mellem det nye og gamle Sydhavn
Sydhavnsgade udgør i dag en barriere for sammenhængen mellem de nye og gamle bykvarterer i Sydhavn. Med Kommuneplan 2019 udlægges der områder til byudvikling på begge sider af Sydhavnsgade. For at skabe bedre sammenhæng mellem det nye og gamle Sydhavn, bør et væsentligt element i udviklingen af områderne være et fokus på integrationen med de omkringliggende kvarterer, herunder bedre forbindelser på tværs af Sydhavnsgade. 

Udviklingen af Bådehavnsgade skal ske med respekt for det nuværende miljø
På den sydlige side af Sjællandsbroen ligger Bådehavnsgade. En stor del af området er karakteriseret ved industri- og havnefunktioner og er i dag udlagt som perspektivområde i kommuneplanen. Med Kommuneplan 2019 udlægges hele området – både nord og syd for banen – til byudvikling.

Som led i aftalen om alternative byggemuligheder til Ørestad Fælled Kvarter skal ”Stejlepladsen” indgå i udviklingen af området. Området omkring Fiskerhavnen er sammen med området omkring Slusen udpeget som kulturmiljø. I udviklingen af Bådehavnsgade er det væsentligt at bevare det havneliv, der i dag udspiller sig, så Fiskerhavnens og bådeklubmiljøets unikke stemning og karakter også fremadrettet vil være med til give stedet dets identitet. Kulturmiljøet skal sammen med naturområdet på Sydhavnstippen ses som en ressource, der kan skabe sammenhæng i områdets udvikling.

På baggrund af lokaludvalgets høringssvar ved den interne høring af KP19 samt input fra alle tre arbejdsgrupper har sekretariatet udarbejdet vedlagte forslag til høringssvar.

Der er høringsfrist den 25. oktober 2019. Udkastet til høringssvar er sendt til Center For Byudvikling til orientering.

Løsning

Lokaludvalget vedtager et høringssvar med udgangspunkt i vedlagte udkast.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

Beslutning

 

Der var et forslag til en tilføjelse til høringssvaret fra Paul-Erik og et forslag til en mindre ændring i høringssvaret fra Hans. Begge forslag blev enstemmigt vedtaget. Forslaget til høringssvar blev enstemmigt vedtaget.

Til top