Mødedato: 11.02.2016, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 31 ”Hedegaardsvej”

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan ”Hedegaardsvej”, der muliggør en udvidelse af anvendelsen for Hedegaardsvej 88.

Indstilling

Indstilling om,

  1. at tillæg nr. 1 til lokalplan ”Hedegaardsvej” godkendes.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

Ejendommen Hedegaardsvej 88, er det tidligere SAS hovedkvarter. Da grundejer har et ønske om at udvide anvendelsesmulighederne for ejendommen, har dette medført behovet for et tillæg til lokalplan nr. 31 ”Hedegaardsvej”.

Lokalplan nr. 31 fra den 13. april 1982 fastlægger i dag området som erhvervsområde i hvilket, der kun må opføres eller indrettes bebyggelse til kontorer samt dertil hørende undervisningsformål. Kommunen har efter planlovens § 13, stk. 3 pligt til på anmodning fra en bygherre snarest at udarbejde og fremme et forslag til lokalplan for et projekt, der er i overensstemmelse med kommuneplanen. Den ønskede udvidelse af anvendelsen forudsætter således et tillæg til lokalplan nr. 31.

Forslaget til tillæg nr. 1 blev godkendt uden afstemning af Borgerrepræsentationen den 17. juni 2015 og har været i høring fra den 8. september 2015 til den 3. november 2015. Forvaltningen har modtaget seks henvendelser. Høringen har ikke givet anledning til ændringsforslag.

Løsning

Lokalplantillæggets område er i Kommuneplan 2015 fastlagt til serviceerhverv, hvilket giver mulighed for, udover anvendelse til kontorer med dertilhørende undervisningsformål, at anvende det til bl.a. administration, erhverv, butikker, restauranter og håndværk. Endvidere kan der efter Kommuneplan 2015 indrettes kollektive anlæg og institutioner samt andre sociale, uddannelsesmæssige, kulturelle, sundheds- og miljømæssige servicefunktioner, der er forenelige med anvendelsen til serviceerhverv.

Den ønskede udvidelse er således i overensstemmelse med Kommuneplan 2015. Kommuneplanens fulde anvendelsesmuligheder er indarbejdet i lokalplantillægget.

Udvidelsen af anvendelsen forventes ikke at øge trafikbelastningen i området.

Der henvises i øvrigt til bilag 4: Faktaark.

Høring

Modtagne henvendelser i høringsperioden
De modtagne henvendelser i høringsperioden vedlægges som bilag 2. I bilag 2 er henvendelserne refereret med forvaltningens bemærkninger. Hovedsynspunkter i henvendelserne er anført nedenfor.

Amager Øst Lokaludvalg:
Lokaludvalget er positive overfor udvidelse af erhvervsmulighederne for området, men mener at man skal inddrage et større område end blot den ene matrikel. Der bør laves en helhedsplan for området i samarbejde med Tårnby Kommune. De industribygninger, som er i området, bør renoveres og inddrages i lokalplanforslaget.

Forvaltningens bemærkninger:  
Formålet med tillæg nr. 1 til lokalplan 31, ”Hedegaardsvej” er alene at ændre anvendelse af eksisterende erhvervsbebyggelse og tillægsområdet og omfatter derfor kun Hedegaardsvej 88. Forvaltningen drøfter med andre ejere af ejendomme en fremtidig udvikling af området med vægt på stationsnærhed og nærheden til lufthavnen, men kommunen har efter planlovens § 13, stk. 3 pligt til på anmodning fra en bygherre snarest at udarbejde og fremme et forslag til lokalplan for et projekt, der er i overensstemmelse med kommuneplanen. Forvaltningen vil tage initiativ til at drøfte sagen med lokaludvalget, når de fremtidige planer for området er konkretiseret. Vejen Hedegaardsvej forventes at blive inddraget i den videre planlægning.

Borgerhenvendelser:
I lighed med lokaludvalget ønsker borgerne en helhedsplan for området omkring Femøren Metrostation eventuelt i samarbejde med Tårnby Kommune.

Bygningerne kunne eventuel anvendes til undervisningscenter for udskoling, 10. klasser, mv. så man kan få samlet et kommunalt dækkende undervisningsbehov et sted, i stedet for som nuværende situation hvor 10. klasse i ungdomsskolen er spredt over forskellige centre. Området giver mulighed for et aktivt fritidsliv for unge og er derudover stationsnært.

Forvaltningens bemærkninger:
Formålet med tillægget er at udvide anvendelsen af erhvervsbebyggelsen. Anvendelse til undervisningsformål er ligeledes muligt indenfor lokalplantillæggets område. Forvaltningen kan dog ikke fastlægge den konkrete anvendelse af erhvervsbebyggelsen, da det er op til grundejer.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for Københavns Kommune.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør Teknik- og Miljøforvaltningen denne i henhold til reglerne i planloven.

 

Pernille Andersen                                /Jakob Møller Nielsen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at godkende tillæg nr. 1 til lokalplan ”Hedegaardsvej”.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 18. januar 2016

Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til det planmæssige aspekt af sagen, eller at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 2. februar 2016

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 11. februar 2016

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top