Søg

Demenssymbolet – en håndsrækning

Demenssymbolet håndsrækningen skal gøre det tryggere for mennesker med demens at færdes i det offentlige rum, samt hjælpe omverdenen med at udvise tålmodighed og hjælpsomhed.
Billede
Demenssymbolet

Hænderne symboliserer, at alle mennesker kan have brug for hensyn eller en håndsrækning. Det gælder ikke mindst for mennesker med demens, som i særlig grad kan have brug for lidt mere tid og tålmodighed eller ekstra venlighed.

Det har en lang række konsekvenser, når folk bliver ramt af demens. Mange bliver mindre aktive både fysisk og socialt i takt med sygdommen forværres. Symbolet skal derfor være med til at give forståelse for de problemer, folk med demens kæmper med, og forhåbentligt gøre hverdagen nemmere for dem.  

Symbolet er udviklet af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark

Når du ser symbolet

Når du møder en person, der bærer symbolet, så skal du være ekstra opmærksom. Måske er der brug for en hjælpende hånd, men det er ikke sikkert. Det er langt fra altid, at et menneske, der har demens, har brug for hjælp. Nogle gange kan et smil eller lidt ekstra tid, forståelse og tålmodighed gøre en stor forskel.

Disse tre handleråd er en del af indsatsen omkring demenssymbolet, og er en håndsrækning til os alle:

Tag kontakt 

Smil og vær imødekommende

Tal tydeligt

Stil ét spørgsmål ad gangen

Vær tålmodig

Sæt tempoet lidt ned, og hjælp gerne på vej

Særlig indsats for detailhandlen

Hvis du vil være med til at udbrede kendskabet til demenssymbolet i detailbranchen, kan du kontakte Sundheds- og Omsorgsforvaltningen via kontaktinformationerne nedenfor.

I videoen, kan du se lidt mere om indsatsen. 

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Kontakt

Katrine Due Jespersen

Katrine Due Jespersen

Projektleder

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Borups Allé 41

2200 København N
Marie Schack

Marie Schack

Specialkonsulent

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Borups Allé 41

2200 København N