Ældrepolitik (2019-2022)
Ældrepolitik: Vær med – hele livet
Københavnere er forskellige. Der er mange forskellige behov, men også forskellige vaner og måder at leve på. Og blot fordi man bliver ældre, får man ikke nødvendigvis andre ønsker til livet. Som ældre i København skal man kunne fortsætte med at leve det liv, man selv vil. Kommunes tilbud skal være fleksible og kunne tilpasses den enkelte ældre.
Frihed, tryghed og fællesskaber
Københavns Kommunes ældrepolitik har tre pejlemærker: frihed, tryghed og fællesskab.
For mange ældre er det forbundet med stor frihed at kunne klare sig selv længst muligt. Derfor skal Københavns Kommune støtte og hjælpe de ældre med at kunne selv. For eksempel ved at udbrede brugen af velfærdsteknologi og hjælpemidler.
Men friheden til at kunne selv skal følges af trygheden i at vide, at kommunen står klar, hvis man har behov for det. Uanset om behovet skyldes fysisk eller psykisk sygdom. Der skal i Københavns Kommune være specialiserede og kvalificerede tilbud på et højt fagligt niveau.
Fællesskaber er det det tredje pejlemærke. Alt for mange ældre føler sig ensomme og savner nogen at være sammen med i hverdagen. Derfor Københavns Kommune have endnu mere fokus på at hjælpe borgerne ud af ensomhed og ind i nogle af de mange fællesskaber, byen byder på.
Ældrepolitikken ”Vær med – hele livet” er vedtaget af Borgerrepræsentationen i juni 2019.
Ældrepolitik og demensstrategi
Kontakt
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Borups Allé 41
Telefontider
08:30 - 15:00
08:30 - 15:00
08:30 - 15:00
08:30 - 15:00
08:30 - 14:00