Søg

Plantegning til byggeriet

Se, hvordan en plantegning skal se ud, når du ansøger om byggetilladelse. Find ud af, hvordan du anskaffer en plantegning.
  1. Før og efter: Du skal både indsende en plantegning af, hvordan lejligheden/boligen er indrettet nu, og en plantegning for hvordan det kommer til at se ud, når du er færdig med ændringerne.
  2. Faste indretninger: Plantegningen skal vise vægge, døre, vinduer og den faste indretning i køkken og wc-baderum.
  3. Rumbetegnelser og areal: Tegningen skal indeholde rumbetegnelser på alle rum, fx køkken, wc-baderum, værelse samt oplysninger om areal.
  4. Tegningens kvalitet: Plantegningen skal være målfast (fx målestok 1:100). Plantegningen skal indscannes - kvaliteten er for dårlig, hvis du uploader et foto af en tegning. Der skal være tydelig adresse og etage.

Sådan anskaffer du en plantegning

Du kan tage udgangspunkt i en kopi af den originale plantegning, og hvis du ikke selv har en, kan du anskaffe den gennem vores Kundecenter.

Sådan sender du plantegningen sammen med din byggeansøgning

Når du har modtaget plantegningen, skal du indtegne dine ændringer og scanne den ind. Herefter skal du uploade den originale plantegning og den med dine ændringsforslag under dokumentationskravet for plantegning på din byggeansøgning. Gå til ansøgningsportalen Byg og Miljø.

Område for Bygninger

Område for Bygninger

Njalsgade 13

2300 København S

Telefontider

Mandag

09:00 - 16:00

Tirsdag

09:00 - 16:00

Onsdag

09:00 - 16:00

Torsdag

09:00 - 16:00

Fredag

09:00 - 16:00