Arkivnyhed - Kan være forældet

Ny Østergade 30 vinder publikumsprisen ved Bygningspræmiering

Københavnerne har stemt: Ny Østergade 30 er københavnernes favorit ved Københavns Kommune årlige bygningspræmiering.

Ny Østergade 30 vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering.

Den tidligere byggegrund på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade er i dag blevet til en bygning, der skaber et sammenhængende gaderum. Det har virket og københavnerne har nu kvitteret med publikumsprisen ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune.

”Den tomme byggegrund, der i årtier har været brugt som parkeringsplads, er i dag blevet til et byggeri, der glider helt naturligt ind i middelalderbyens gadebillede. Ny Østergade 30 er et tydeligt bevis på, at man sagtens kan tegne nye og moderne bygninger, der samtidig passer ind i historiske omgivelser. Det er blevet til en imponerende bygning, der formår at tale ind i vores historie og bidrage til bylivets kvalitet. Det er meget imponerende,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B).

I alt blev 2860 stemmer afgivet til publikumsprisen. Ny Østergade 30 fik ca. en femtedel af stemmerne.

Samtidig med vinderen af publikumsprisen offentliggøres de præmierede byggerier ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune. Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere seks byggerier: Byrum på Skoleholdervej, KAB’s nye hovedkvarter, Ny Østergade 30, Helhedsrenovering af Friluftsskolen, Remiseparken og Filmlageret.

Fakta

  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.
  • De præmierede byggerier er valgt blandt 36 indstillede byggerier med ibrugtagning mellem 1. januar 2020 og 1. juli 2021.
  • Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Axel Towers var det første nybyggeri til at vinde prisen.
  • Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.