Mødedato: 23.01.2019, kl. 18:30
Mødested: Mødelokalet, 1. sal i Hal C, Arsenalvej 6

B-sag: Medfinansiering af cykelregelfolder til turister

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte at afslå et forslag fra Indre By Lokaludvalg om at være med til at finansiere en cykelregelfolder til turister.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg beslutter at meddele Indre By Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen, at Christianshavns Lokaludvalg ikke vil være med til at finansiere en cykelregelfolder til turister, da det ser det som en opgave, som Teknik- og Miljøforvaltningen skal løse.

Problemstilling

Indre By Lokaludvalg skrev den 14. januar 2019 til Østerbro Lokaludvalg, Nørrebro Lokaludvalg, Vesterbro Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg:

"Kære lokaludvalg,

Østerbro Lokaludvalg, Nørrebro Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg betalte i 2018 Teknik- og Miljøforvaltningen for at producere og distribuere en cykelregelfolder målrettet turister. Folderen blev lagt ud til cykeludlejere, hoteller, uddannelsesinstitutioner mv.

Teknik- og Miljøforvaltningen har meldt tilbage, at folderen er en succes og at der ikke er flere tilbage. Forvaltningen ønsker derfor at genoptrykke den.

Indre By Lokaludvalg mener, at der er et stort behov for at fortælle turisterne om cykelreglerne, da det tilsyneladende stadig er populært for turister at leje eller låne cykler til sightseeing og til at leve med i byens liv.

Derfor har vi givet forvaltningen tilsagn om at betale op til 30.000 kr. af udgiften til genoptrykning og distribution af folderen.

Turisterne cykler også i jeres bydele, så Indre By Lokaludvalg foreslår hermed, at I betaler en del af udgiften, fx 5.000 kr. hver. Det kunne blive en fortælling i offentligheden om, at borgerne i de indre dele af Københavns Kommune hjælper turisterne med at cykle mere sikkert sammen med os.

Når cykelregelfolderen er på gaden, vil vi via vores kommunikationskanaler orientere Indre Bys borgere om folderen og dermed indirekte opfordre dem til at forbedre vores cykelkultur. Hvis I er interesseret i at være med i den del af projektet, synes jeg, at vores sekretariater skal udarbejde en fælles kommunikationsplan.

Med venlig hilsen

Bent Lohmann,
formand"

Cykelregelfolderen ses i bilaget.

Løsning

Lokaludvalgets forretningsudvalg har drøftet forslaget og foreslår, at lokaludvalget meddeler Indre By Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen, at Christianshavns Lokaludvalg ikke vil være med til at finansiere cykelregelfolderen til turister, da det ser det som en opgave, som Teknik- og Miljøforvaltningen skal løse.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Formanden meddeler Indre By Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen, at Christianshavns Lokaludvalg ikke vil være med til at finansiere cykelregelfolderen til turister, da det ser det som en opgave, som Teknik- og Miljøforvaltningen skal løse.

 

Beslutning

Lokaludvalget besluttede at meddele Indre By Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen, at Christianshavns Lokaludvalg ikke vil være med til at finansiere en cykelregelfolder til turister, da det ser det som en opgave, som Teknik- og Miljøforvaltningen skal løse.

Til top