Mødedato: 30.08.2018, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Høring: Plan for visuel kunst i København 2018-2022 - forslag til konkrete indsatser

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller

1. at Amager Øst Lokaludvalg på baggrund af indstilling fra BIFUK arbejdsgruppen undlader at indsende bemærkninger til høringen.

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget høring vedr. plan for visuel kunst i København 2018-2022. Høringsfristen er, efter aftale med Kultur- og Fritidsforvaltningen, den 31. august.

Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde d. 20. juni godkendt et udkast til konkrete indsatser i forbindelse med Plan for visuel kunst, og anmodet Kultur- og Fritidsforvaltningen om at udarbejde et budgetnotat til forhandlingerne om budget 2019. Med indsatserne styrkes arbejdet med at skabe et mere sammenhængende, tilgængeligt og synligt kunstmiljø, der tiltrækker borgere og kunstnere fra ind-og udland og skaber bedre rammer for vækstlaget, bl.a. ved at sikre interaktion med den etablerede kunst.

De konkrete indsatser er

  1. Råd for visuel kunst
  2. Kunsthaller og udstillingssteder
  3. Kunstuddannelser og kunst i uddannelser
  4. Kunstnerpladser og atelierer

Indsatserne er beskrevet i det bilagte dokument.

Løsning

BIFUK arbejdsgruppen har drøftet høringen og indstiller at Amager Øst Lokaludvalg undlader at indsende bemærkninger til materialet.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Når høringssvarene foreligger, vil planen blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget til endelig godkendelse.

Beslutning

Der blev stillet forslag om at der udarbejdes et høringssvar med følgende formulering: "Amager Øst Lokaludvalg ser med glæde, at der etableres et samarbejde med kunstmiljøet på Amager Øst f.eks. ved Vermlandsgade og Prags Boulevard."

Forslaget blev vedtaget uden afstemning.

Til top