Mad i vuggestue og børnehave

I daginstitutionerne får børnene alle de mellemmåltider, de har brug for i løbet af dagen. Langt de fleste steder får børnene også frokost.

Morgenmad og mellemmad

Alle daginstitutioner i København serverer sunde - og mindst 90% økologiske -mellemmåltider og morgenmad for børnene.

Frokost

94% af daginstitutionerne serverer fælles frokost. Det er forældrene i den enkelte institution, der vælger om der skal være fælles frokost eller madpakker. "Madvalget" finder sted hvert andet år

Varm mad - helst et par gange om ugen

Der skal så vidt muligt serveres varm mad et par gange om ugen. Den varme mad er nemmere at sammensætte på en sund måde og betyder også, at der bliver større variation

Mad der er tilpasset børnegruppens sammensætning

Maden skal både være tilpasset aldersgruppen og der skal tages hensyn til børn, der af religiøse eller kulturelle årsager har særlige regler eller forbehold i forhold til mad. Der skal som minimum tilbydes vegetarmad som alternativ til den faste menu og institutioner der modtager cateringmad fra kommunens leverandør, kan også bestille en halalmenu.

Alle institutioner skal så vidt muligt lave maden selv

Alle de daginstitutioner der har køkkenfaciliteter skal lave maden selv. Institutioner med begrænsede eller modtagekøkkener kan vælge at få maden udefra.

I København producerer 92% af institutionerne selv frokosten. Resten får mad fra kommunens eksterne leverandør af cateringmad Foodsource

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.