Uheld på offentlig vej

Er du eller dine ting kommet til skade på en offentlig vej pga. eksempelvis huller i vejen, kan det være at du er berettiget til erstatning.

Teknik- og Miljøforvaltningen fører tilsyn med alle offentlige arealer for at sikre, at trafikfarlige forhold bliver udbedret så hurtigt som muligt. Men vi kan ikke være over hele byen hele tiden, så det er vigtigt, at du færdes efter forholdene.

Det skal du vide, før du udfylder anmeldelsen:

  • Vedhæft gerne samlet dokumentation for, at der har været fejl eller mangler på vejen, for at der er sket en skade som følge af fejlen og for hvad skaden har kostet dig at udbedre (max. 5 MB)
  • Udfyld anmeldelsen så udførligt som muligt, så får du hurtigere svar. 
  • Send ikke fortrolige eller følsomme personoplysninger; som fx CPR-numre, kontooplysninger eller helbredsoplysninger. Vil du sende disse typer oplysninger til os, skal du bruge Digital Post.
  • På baggrund af dine oplysninger og dokumentation vil vi undersøge forholdene på skadestedet og - indenfor 90 dage – vurdere, om vi kan anerkende dit krav på erstatning.

Vi anbefaler desuden, at du konsulterer en læge for at kunne dokumentere skadernes omfang samt en eventuel behandling og/eller sygemeldings udstrækning.