Søg

Gå ikke glip af vigtig Digital Post fra Københavns Kommune

Ansæt en ung i fritidsjob

Hvis du har brug for en medarbejder nogle få timer om ugen i din virksomhed, kan du ansætte en ung i fritidsjob.

Vi gør det let for din virksomhed at finde unge i alderen 15-24 år til fritidsjob. Hvis du har jobbet, har vi gode kandidater, der er klar til en jobsamtale.

Med en fritidsjobber kan din virksomhed få løst konkrete opgaver. Samtidig hjælper du med at give en ung en god start på arbejdslivet.

Opgaverne kan fx være rengøring, oprydning, opfyldning/trimning, køkkenarbejde og kundebetjening.

Der er forskellige regler for løn og for, hvad den unge må arbejde med, alt efter hvor gammel han eller hun er.

Læs om regler for løn og fritidsjob på jobpatruljens hjemmeside.

Gode råd til at ansætte en ung i fritidsjob

Fritidsjobbet vil typisk være den unges første job. Derfor er det vigtigt, at du sørger for en god og realistisk introduktion til opgaverne og til arbejdspladsen.

Lav fx en oversigt over den unges arbejdsopgaver, og fortæl om dine forventninger til mødetid og timer. Den unge skal også vide, hvordan han eller hun skal forholde sig i tilfælde af sygdom mv.

Den unge skal føle, at han eller hun er velkommen, og at det er ok at stille spørgsmål. Giv evt. den unge en eller to faste kontaktpersoner.

Selvom den unge ikke er på arbejdspladsen hver dag, er han eller hun en del af medarbejderstaben. Husk derfor at inkludere fritidsjobberen i sociale aktiviteter som fejring af fødselsdage, sommerfest osv.

Hjælp at hente

Vi står også klar til at hjælpe, hvis der skulle opstå problemer undervejs. Så slipper du for at skulle skifte medarbejder, fx hvis problemet beror på en misforståelse.

Kontakt

Jobcenter København (fritidsjob)

Gammel Køge Landevej 43

2500 Valby

Telefontider

Mandag

09:00 - 15:00

Tirsdag

09:00 - 15:00

Onsdag

09:00 - 15:00

Torsdag

09:00 - 15:00

Fredag

09:00 - 14:00