Mødedato: 26.03.2012, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Forslag til lokalplan "Sundbyøster Skole"

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal godkende forslag til lokalplan, der muliggøre en udvidelse af Sundbyøsterhallen med en ny hal ‘Sundbyøsterhal 2’ og Sundbyøster Skole med ny bebyggelse samt mulighed for opførelse af publikumsorienterede serviceerhverv til styrkelse af strøggaden Bymidte ‘Amagerbrogade’.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at forslag til lokalplan ‘Sundbyøster Skole’ (bilag 1) vedtages med henblik på offentliggørelse i to måneder,
  2. at den foreslåede borgerdialogproces vedtages jf bilag 2

Problemstilling

 Borgerrepræsentationen traf den 10. marts 2011 beslutning om ‘Ny skolestruktur på Amager’. Sundbyøster Skole skal i den forbindelse udvides fra to til fire ‘spor’ som en af tre basisskoler. Ved budgetforhandlingerne i 2011 blev der ligeledes truffet beslutning om, at der skal opføres en ekstra hal ved Sundbyøsterhallen. Københavns Kommune ønsker derfor, at den eksisterende Sundbyøster Skole skal udvides med ca. 2.400 m², og at den eksisterende Sundbyøsterhal skal udvides med endnu en halbygning ‘Sundbyøsterhal 2’svarende til mindst ca. 1.900 m² bruttoetageareal. Herudover skal Sundbyøster Plads funktion som bymidte understøttes.

Løsning

Området for lokalplanforslaget afgrænset af Amagerbrogade, Smyrnavej, Parmagade og Grækenlandsvej skal tænkes som et hele, hvor de nye byggemuligheder supplerer området som helhed. I forbindelse med forberedelse af lokalplanforslaget er der udarbejdet en helhedsplan for området. Den fremtidige anvendelse skal samtænkes med Sundbyøster Skole og de øvrige eksisterende offentlige faciliteter.

Forslaget til lokalplan tager hensyn til både skolens behov for rimeligt sammenhængende bygninger, samtidig med, at der åbnes mulighed for at udnytte Campus-tankegangen og få skolen flettet ind i omgivelserne. Amagerbrogades funktion som strøggade understøttes ligesom muligheden for at styrke sportslige og sundhedsfremmende aktiviteter for hele lokalområdet. Lokalplanforslaget udlægger en mulighed for skoleudbygning vest for skolen ved sportspladsen. Placeringen vest for skolen langs sportspladsen giver mulighed for at skabe sammenhæng mellem undervisningslokaler og udearealer, dog uden direkte tilknytning til den eksisterende skolebygning.  Placeringen bidrager til at styrke sportspladsen rumligt og funktionelt.

 

Sundbyøster Plads afgrænses og markeres mere med bebyggelse samt passager. Med vægt på overskuelighed og lange kig er det et mål med planen at skabe øget tryghed ved Sundbyøster Plads. Legepladsen ‘Østen for solen, vesten for månen’ fastholdes. Område I i lokalplanforslaget ud til Amagerbrogade / Parmagade er beliggende inden for ‘Bymidte Amagerbrogade’ i Kommuneplan 2011. I strøggaden/ bymidte-området kan bruttoetagearealet til butiksformål øges med ca. 3.000 m2.


Lokalplanforslaget skal erstatte den eksisterende lokalplan nr. 381 ‘Sundbyøsterhallen’, bilag 3.

 

Høringssvar fra Amager Øst Lokaludvalg er vedlagt som bilag 4. Lokaludvalget ønsker bl.a., at sportshallen bliver på mindst 2.000 m2. Forvaltningen bemærker, at lokalplanforslagets bestemmelser ikke hindrer dette. Budget 2012 lægger de budgetmæssige rammer for den ny hal.

 

Borgerdialog

Som borgerdialog foreslåes et borgermøde tilrettelagt som et orienteringsmøde, hjemmeside med mulighed for at afgive høringssvar (Bliv Hørt) samt annoncering i områdets lokalaviser (bilag 2).

 

Miljøvurdering

Teknik- og Miljøforvaltningen har screenet planforslaget for behovet for Miljøvurdering af Planer og Programmer. Planforslaget vurderes ikke at medføre, at der skal foretages en miljøvurdering, bilag 5. Afgørelsen offentliggøres samtidig med planforslaget.

 

Bæredygtige løsninger

Forslaget til den nye lokalplan sikrer, at et nyt byggeri og nye udearealer bliver af høj kvalitet med bæredygtige løsninger på klimaområdet. Der er mulighed for at supplere med solpaneler, der integreres i tagkonstruktionens arkitektur. Grønne tiltag som beplantning på facader og tage søges ligeledes integreret i bygningsarkitekturen. Borgerrepræsentationen har tiltrådt retningslinjerne ‘Miljø i byggeri og anlæg 2010’som byggeriet skal leve op til.

 

Tilgængelighedsvurdering

Tilgængeligheden fremgår af bilag 6. Der vurderes ikke umiddelbart at være forhold, der hindrer, at tilgængelighed sikres.

 

 

Økonomi

I Budget`12 er der afsat midler til opførelse af hal i en ejerlejlighedsmodel, hvori indgår indtægt fra grundsalg, jf. i øvrigt budgetaftalen. Ejerlejlighedsmodellen indebærer at kommunen køber sig ind i hallen, der er bygget ovenpå en stueetage og 1. sal med erhverv, f.eks. detailhandel og kontorerhverv.

 

De øvrige ønsker til skoleudbygning etableres inden for Børne- og Ungdomsforvaltningens egen ramme i budget 2012, idet dog en forbindelsesbygning mellem den nye og den eksisterende skolebygning ligger uden for budgetramme. Udgifterne til fritidshjems / KKFO-pladser, fritidsklubpladser og tumlesal forventer Børne- og Ungdomsforvaltningen finansieret i budget 2013.

Videre proces

Når forslaget til lokalplan er godkendt i Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen i foråret 2012 sendes et samlet udbud af grundsalg og bebyggelse ved Amagerbrogade forventes igangsat i maj 2012. Efter den offentlige høring forelægges forslaget til endelig politisk behandling hurtigst muligt og inden udgangen af 2012.

 

Hjalte Aaberg                                           

                                                                  / Simon Kjær Hansen

 

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i møde den 26. marts 2012

Indstillingen blev anbefalet.
Til top