Mødedato: 17.09.2014, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Socialudvalgets Grundlagspapir

Se alle bilag
Socialforvaltningen har på baggrund af Socialudvalgets drøftelser og ønsker udarbejdet et grundlagspapir for Socialudvalget, som forelægges udvalget til godkendelse.

Indstilling og beslutning

Socialforvaltningen indstiller overfor Socialudvalget,

 

1.      at Socialudvalget godkender Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde fra 2014 til 2017 (bilag 1).

2.      at Socialudvalget godkender specificeringen af mål, herunder vægtning, datatype og tidsplan (bilag 2).

3.      at Socialudvalget godkender konceptet for opfølgning på pejlemærker og mål (bilag 3).

Problemstilling

Socialudvalget har ønsket at formulere et grundlagspapir, der præsenterer de politiske ambitioner – kaldet pejlemærker – og principper, som udvalget vil arbejde efter frem til og med 2017.

 

Socialforvaltningen har derfor udarbejdet et grundlagspapir på baggrund af udvalgets prioriteringer af bl.a. fokusområder og mål. Konkret baserer grundlagspapiret sig på følgende drøftelser i udvalget:

 

·         Introseminaret den 3. februar 2014, hvor udvalget drøftede, hvilke målgrupper og emner medlemmerne lagde vægt på, og hvilke områder de ønskede at fokusere på i valgperioden.

 

·         Budgetseminaret den 6. og 7. marts 2014, hvor udvalget på baggrund af introseminaret drøftede første udkast til grundlagspapiret og hovedudfordringerne inden for hver af forvaltningens målgrupper.

 

·         Udvalgsmødet den 4. juni 2014, hvor udvalget kort drøftede andet udkast til grundlagspapiret.

 

·         Budgetseminaret den 14.-15. august 2014, hvor udvalget drøftede tredje udkast til grundlagspapiret i dybden, herunder de enkelte pejlemærker og princippers indhold og ordlyd.

Løsning

Socialforvaltningen forelægger nu udvalget grundlagspapiret til godkendelse (bilag 1).

 

I forhold til den udgave af grundlagspapiret, som udvalget senest drøftede på budgetseminaret i august, er der særligt ændret følgende:

 

·         Teksten om de overordnede pejlemærker er blevet reformuleret og konkretiseret på baggrund af udvalgets ønsker. Det har bl.a. betydet, at antallet af pejlemærker er gået fra ti til ni, da de to pejlemærker vedr. boliger er slået sammen til ét.

 

·         Teksten om de underliggende mål er blevet revideret på baggrund af udvalgets ønsker. Det har bl.a. betydet, at der er kommet et større antal mål.

 

I beskrivelsen af målene er det angivet,

o   hvad baseline og måltal er for hvert enkelt mål (hvor muligt).

o   hvad den videre proces er, såfremt baseline og/eller måltal endnu ikke er mulig at fastlægge.

 

·         Teksten om principperne er revideret på baggrund af udvalgets ønsker. Det har bl.a. betydet, at afsnittet om frivillighed og samskabelse er blevet gennemskrevet.

 

Desuden har forvaltningen udarbejdet tre bilag, der understøtter arbejdet med grundlagspapiret: Et bilag, der specificerer de enkelte mål, herunder vægtning, datatype og tidsplan (bilag 2), et bilag, der beskriver konceptet for opfølgning på pejlemærker og mål (bilag 3) og et bilag, der giver et grafisk overblik over alle pejlemærker og under-liggende mål, samt hvilke målgrupper pejlemærkerne vedrører (bilag 4).

 Endelig har forvaltningen udarbejdet et notat om samskabelse (bilag 5), der beskriver, hvad samskabelse indebærer, hvordan der kan arbejdes med metoden, og hvilke fordele den rummer.

Økonomi

Udgifterne til indsamling og behandling af data og samt øvrig opfølgning på pejlemærker og mål vurderes at kunne holdes inden for forvaltningens eksisterende økonomiske ramme.

Videre proces

Såfremt Socialudvalget godkender indstillingen, implementerer forvaltningen udvalgets evt. bemærkninger og publicerer herefter grundlagspapiret på forvaltningens hjemmeside. Den videre proces for arbejdet med pejlemærker og mål beskrives i bilag 3.

 

Anette Laigaard/

                                                                   Marie Kruse

Beslutning

Kontorchef Gitte Bylov Larsen og kontorchef Ane K. Christensen deltog under behandlingen af punktet.

Indstillingen blev godkendt med bemærkning om, at det tilføjes "mindst" til måltalene i pejlemærke 9, og at forvaltningen frem mod første afrapportering i 2015 arbejder på, hvordan pejlemærke 5 og 8 kan sammenkobles.

Til top