Mødedato: 07.02.2007, kl. 16:00

Bedømmelsesudvalgets indstilling til Socialudvalget om støtte fra forskningspulje

Se alle bilag

Bedømmelsesudvalgets indstilling til Socialudvalget om støtte fra forskningspulje

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 7. februar 2007

 

 

9.      Bedømmelsesudvalgets indstilling til Socialudvalget om støtte fra forskningspulje

 

SUD  24/2007  J.nr. 24/2007

 

 

 

Bedømmelsesudvalgets indstiller tre projekter til økonomisk støtte til et samlet beløb på i alt ca. 1 mio. kr. Socialudvalget beslutter om indstillingen skal følges helt eller delvist.

 

Beslutning

Socialforvaltningen indstiller,

1. at Socialudvalget tiltræder Bedømmelsesudvalgets indstilling om støtte til følgende 3 projekter:

A: Cannabis og psykose. Ved overlæge Merete Nordentoft, Bispebjerg Hospital (bilag I).

B: Opfølgning af metadonklienter efter overgang fra ambulatoriebehandling til rådgivningscentrenes behandlingsenheder. Ved psykolog Morten Hesse, Center for Rusmiddelforskning (bilag II).

C: Projekt til belysning af et forsøg med distribuering af naloxone til stofafhængige som led i en strategi til forebyggelse af opioidoverdosisdødsfald. Ved afdelingslæge Henrik Thiesen, overlæge Christian Hvidt og overlæge Peter Ege, alle Københavns Kommune (bilag III).

 

Problemstilling

Socialudvalget skal på baggrund af indstilling fra Bedømmelsesudvalget tage stilling om 3 projekter skal tildeles støtte fra forskningspuljen.

 

LØSNING

Københavns Kommunes Borgerrepræsentation vedtog d. 1. juni 2006 at nedsætte et eksternt bedømmelsesudvalg til vurdering af projektansøgninger til en forskningspulje på 2 mio. kr., som skal udmøntes 2007 – 2008. Der er blevet orienteret om muligheden for at søge Forskningspuljen i relevante fagblade/-tidsskrifter og i dagspressen. Der indløb i alt 6 ansøgninger, og udvalget indstillede på et møde d. 8. november 2006 de tre ovennævnte projekter til støtte.

 

Følgende tre projekter var ikke tilstrækkeligt kvalificerede og/eller havde mere karakter af drift end af forskning: Projektansøgning om støtte til fysioterapeutisk behandling ved forstander Pia Merete Korchin (bilag IV). QT-syndrom. Ved afdelingslæge Leif Skauge og teamchef Lau Heidemann (bilag V). Ansøgning fra Flinterupgård v. forstander Kim Hertel (bilag VI). Forvaltningen havde generelt gerne set, at der var indkommet flere ansøgninger med randomiseret kontrol.

 

Økonomi

Borgerrepræsentationen bevilgede på sit møde d. 1. juni 2006, at der afsattes 2 mio. kr. til en forskningspulje, udmøntet med 0,5 mio. kr. i 2006, 1 mio. kr. i 2007 og 0,5 mio kr. i 2008, bevillingsområde stofafhængige funktion 5.45.1. Et enigt bedømmelsesudvalg har indstillet 3 projekter til støtte til et samlet beløb på ca. 1 mio. kr. Der er desuden anvendt 46.000 kr. til annoncering.

 

Videre proces

De projekter der opnår støtte skal følges af Socialforvaltningen med krav om status halvårligt. Den resterede del af puljen skal udmeldes i løbet af foråret 2007. Forvaltningen vil primært rekruttere ansøgninger ved direkte henvendelse til behandlingssystemet og relevante forskningsmiljøer for at begrænse udgifterne til annoncering, som i øvrigt ikke resulterede i relevante ansøgninger. Kun et af de indkomne projekter havde karakter af et randomiseret forsøg (bilag 1), og forvaltningen vil fremover søge at fremme, at der kommer flere ansøgninger af denne karakter. Herudover vil forvaltningen i sin fremtidige prioritering af indkomne projekter lægge vægt på, at den viden der kan tilvejebringes qua disse projekter har en høj grad af evidens, dvs. tilrettelægges som kontrollerede forsøg.

 

Bilag

1.      Bilag I. Cannabis og psykose. Ved overlæge Merete Nordentoft, Bispebjerg Hospital.

2.      Bilag II. Opfølgning af metadonklienter efter overgang fra ambulatoriebehandling til rådgivningscentrenes behandlingsenheder. Ved psykolog Morten Hesse, Center for Rusmiddelforskning

3.      Bilag III. Projekt til belysning af et forsøg med distribuering af naloxone til stofafhængige som led i en strategi til forebyggelse af opioidoverdosisdødsfald. Ved afdelingslæge Henrik Thiesen, overlæge Christian hvidt og overlæge Peter Ege, alle Københavns Kommune.

4.      Bilag IV. Projektansøgning om støtte til fysioterapeutisk behandling ved forstander Pia Merete Korchin.

5.      Bilag V. QT-syndrom. Ved afdelingslæge Leif Skauge og teamchef Lau Heidemann, Rådgivningscenter Indre.

6.      Bilag VI. Ansøgning fra Flinterupgård v. forstander Kim Hertel.

 

Politisk behandling

7.      Bilag VII. Beslutningsreferat fra BR-mødet d. 1. juni 2006

 

 

 

                              Sven Bjerre

                                                                 /                     Jens Elmelund


 

Til top