Mødedato: 22.08.2019, kl. 19:00
Mødested: ABC-Lokalet, Karens Minde, Wagnersvej 19

Lokaludvalgets deltagelse i debatmøde om kommuneplanen i Jernbanebyen den 28. august

Lokaludvalget skal drøfte, hvem der deltager i debatmødet i Jernbanebyen den 28. september

Indstilling

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget tager orienteringen om debatmødet til efterretning

2. at lokaludvalget drøfter, hvem der deltager i debatmødet

 

Problemstilling

Københavns Kommune har udarbejdet et forslag til Københavns Kommuneplan 2019, der blandt andet bygger på de centrale bud­skaber, som københavnerne formulerede i dialogprocessen Kø­benhavnersnak i forbindelse med Kommuneplanstrategi 2018.

Som led i den offentlige høring ønsker Københavns Kommune nu at give københavnerne en tilbagemelding på, hvordan hovedbudska­berne afspejles i kommuneplanen, og samtidig invitere københav­nerne til at komme med deres ideer og input til udviklingen af områ­derne på Jernbanebyen på Vesterbro. I den anledning afholder Københavns Kommune et debatmøde den 28. august kl. 16-18 i Lokomotivværkstedet i Jernbanebyen. Titlen på debatmødet er ”Bydel i Bevægelse”. Arrangørerne håber på deltagelse af mange borgere fra både Vesterbro og Kgs. Enghave.

 

Bydel i Bevægelse består først af en dialog og efterfølgende en rundvisning i området. Københavnerne inviteres til dialog med pa­neldeltagere, heriblandt Overborgmester Frank Jensen, et udvalg af Københavns borgmestre samt grundejere DSB og Freja Ejen­domme samt boligorganisationerne FSB og KAB. Fokus for dialo­gen er, hvordan der skabes et godt hverdagsliv i de nye bydele, og her er det københavnerne, der er eksperterne.

Panelets motivation for at deltage er, at de er nysgerrige på kø­benhavnernes holdning. Dialogen bygges derfor op omkring fem spørgsmål til københavnerne fra de fem paneldeltagere. Spørgsmålene er formuleret på forhånd og har to svarmuligheder. Københavnerne besvarer spørgsmålene ved at række udleverede papskilte op med forskellige svarmuligheder i rød og grøn. Herefter kan københavnerne skriftligt uddybe og begrunde deres svar ved at skrive direkte på skiltene, som efterfølgende indsamles.

Spørgsmålene til københavnerne er med til at rammesætte og ska­be fremdrift i en samtale mellem paneldeltagerne, der modereres af erfaren rådgiver fra konsulentvirksomheden BARK.

 

2. Rundvisning

Efter dialogen guides københavnerne rundt i områderne af rådgi­ver fra BARK og besøger to til tre udvalgte steder, hvor de møder forskellige lokale repræsentanter. Her er det muligt at høre nærmere om stedernes tidligere og nuværende funktion. Hans Præstbro har meldt sig til at deltage i rundvisningen for Kgs. Enghave lokaludvalg.

Efterfølgende får københavnerne lejlighed til at komme med kon­krete ideer og input til, hvordan området skal udvikles i fremtiden på feedback-ark, som udleveres på de steder, de besøger. Arkene indsamles efter turen og fungerer som direkte input fra københav­nerne til den fremtidige udvikling af områderne.

Løsning

Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning og drøfter, hvem der udover Hans deltager i debatmødet på vegne af lokaludvalget.

 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

 

Beslutning

Hans og Steen deltager i debatmødet. Blandt de vigtigste emner i debatten pegede lokaludvalget på udvikling af Idrætsfaciliteter og på at bevare de historiske bygninger på området.
Til top