Mødedato: 10.03.2016, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Ny procedure for lokalplansager

Se alle bilag
Indre By Lokaludvalg skal drøfte den nye procedure for lokalplansager.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg drøfter den nye procedure for lokalplansager.

Problemstilling

I lokaludvalgets møde den 11. februar 2016 var der ønske om at drøfte Teknik- og Miljøforvaltningens omstrukturering af processen for lokalplaner, hvilket bl.a. indebærer en tidligere inddragelse af lokaludvalgene.

Opstart af lokalplaner

Fremover vil opstartsfasen være struktureret og bestå af et afklaringsforløb over 2-4 dialogmøder med bygherre. Dette sker forud for vedtagelsen af startredegørelsen eller lokalplanforslaget . Møderne er strukturerede på baggrund af et ansøgningsskema fra bygherre, og standarddagsordener sikrer, at relevante temaer i sagen drøftes. Det vil fremover være i denne fase, at den første kontakt tages til det relevante lokaludvalg.

Tidlig inddragelse af lokaludvalg

Formålet med den tidlige inddragelse er:

  • At informere om baggrunden og idéen bag den kommende udvikling eller det ønskede projekt
  • At indhente viden om lokale ønsker og behov
  • At afstemme forventninger og aftale hvordan den lokale dialog og inddragelse skal foregå i den videre proces
  • At drøfte principper for områdets udvikling og få kvalificeret dialogen i forhold til byliv, byrum, sammenhæng og identitet

Den tidlige inddragelse betyder, at det høringsmateriale, der sendes ud, vil være af en anden og mere foreløbig karakter og ikke så gennemarbejdet som hidtil. Den tidlige inddragelse vil i nogle sager erstatte den interne høring, men forvaltningen vil fortsat sende en skriftlig høring ud, der er tilpasset behovet i den konkrete sag. I større sager vil den skriftlige høring blive suppleret med et eller flere dialogmøder om den konkrete sag.

Omlægningen af den interne høring ændrer ikke ved, at der fortsat er en lovpligtig offentlig høring af lokalplanforslaget på 8 uger, hvor lokaludvalg, høringsparter og borgere kan afgive skriftlige høringssvar, der medtages ved den endelige behandling af lokalplanen.

Tilfredshedsmåling

Fra 1. januar 2016 vil Teknik- og Miljøforvaltningen to gange årligt foretage en måling af lokaludvalgenes tilfredshed med vores lokalplanproces. Lokaludvalgene vil derfor fremover få tilsendt et kort evalueringsskema sammen med den offentlige høring, jf. bilaget. Formålet med målingerne er at give forvaltningen et bedre indblik i, hvad lokaludvalgene mener om både lokalplanprocessen og lokalplanernes indhold.

Løsning

I sine møder den 21. januar og 3. marts 2016 drøftet Byudviklingsgruppen drøftet den nye procedure for lokalplaner. Byudviklingsgruppen fremlægger konklusionerne på drøftelserne. Formanden foreslår, at lokaludvalget på den baggrund drøfter den nye procedure for lokalplansager.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Afhænger af drøftelsen.

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede den nye procedure for lokalplansager.

  2. På forslag fra Gunna Starck bemyndigede lokaludvalget formanden til at gøre Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen opmærksom på problemet med, at embedsmænd både har en rådgivningsfunktion og en myndighedsfunktion i forhold til bygherrer.

  3. På forslag fra Niels Jarler bemyndigede lokaludvalget formanden til at foreslå Teknik- og Miljøforvaltningen at overveje, om tilfredsmålingen bør ske efter vedtagelsen af lokalplanen og ikke undervejs i lokalplanprocessen.


Til top