Mødedato: 20.10.2015, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Udviklingspuljen for børn og unge

Se alle bilag
Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til tre ansøgninger om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Folkeoplysningsudvalget giver tilsagn om støtte til ansøgningerne under pkt. 1 - 3.

 

Problemstilling

Folkeoplysningsudvalget gav på sit møde 8. september 2015 en forening afslag på 1. år af to 2-årige projekter. Foreningen har nu suppleret ansøgningerne, der ønskes genbehandlet i udvalget. 
Herudover har en forening søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge til 1. år af et 2-årigt projekt.

Udvalget skal tage stilling til ansøgningerne.

Løsning

1. Copenhagen Panna House

Flerårigt projekt - Aktivitetsudvikling - rekruttering og administrativ lettelse.

Copenhagen Panna House søger en bevilling på 247.000 kr. som støtte til projektet "Copenhagen Panna House - Streetforening". Der søges støtte til projektlederløn (78.750 kr.),  udvikling af SMS/IT system (165.000 kr.) og materialer (3.250 kr.).
Til projektets 2. år vil foreningen søge Folkeoplysningsudvalget om en bevilling på 207.000 kr. til dækning af projektlederløn (78.750 kr.), justering af system (45.000 kr.), materialer (25.000 kr.) og transport af pannabaner (58.250 kr.).

Formål og målgruppe.
Copenhagen Panna House er en nyoprettet forening, der henvender sig til unge med interesse for gadefodbold, panna og andre former for streetsport.
Projektets mål er at styrke foreningen og udvikle en helt ny fleksibel foreningsstruktur der skal bygges op omkring gadens unge og indeholde en ny og mere fleksibel form for frivillighed. Målgruppen er opdelt i tre aldersgrupper og i projektets 1. år er der planlagt i alt 100 åbne træninger. De vil foregå i Urbanplanen, hvor der samarbejdes med "Partnerskabet" og i Husum, hvor samarbejdspartneren er Energicenter Voldparken. DGI Storkøbenhavn er tæt samarbejdspartner med foreningen gennem hele projektet.
Målsætningen er, at de unge skal flyttes fra bare at hænge ud på gaden til at blive en del af et aktivt forpligtende fællesskab bygget op om den fælles interesse.
De nuværende uformelle ledere vil blive uddannet indenfor foreningsdrift, hvilket giver dem værktøjerne til at varetage den fremtidige drift af foreningen. 

Herudover indeholder projektet en udvikling af et foreningssystem, der skal anvendes til blandt andet indmeldelse. Systemet skal udvikles så det er let at anvende for kommende medlemmer og samtidig let at administrere. Foreningen har i samarbejde med DGI Storkøbenhavn undersøgt mulighederne og er kommet frem til, at det fremtidige administrationssystem skal indeholde mulighed for indmeldelse, medlemsoversigt og mulighed for at kunne SMSe til medlemmerne. Systemet skal programmeres, så der er mulighed for at udbygge det senere. Systemet er tænkt som redskab for simple foreninger og vil kunne bruges af andre københavnske foreninger. 

Varighed.
Projektperioden er 1. september 2015 - 31. august 2017.

Succeskriterier.
Foreningen forventer at få 600 medlemmer i løbet af projektperioden. Herudover at der uddannes 50 trænere, der skal varetage de ugentlige træninger.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges 247.000 kr.


2. Ryparken Musikskole

2-årigt projekt - Aktivitetsudvikling / rekruttering.

Ryparken Musikskole har søgt en bevilling på 50.920 kr. som støtte til 1. år af projektet "Opstart af musikskole på Lundehusskolen". Der søges om støtte til lærerløn (39.820 kr.), undervisningsmateriale (1.100 kr.), administration (5.000 kr.) og PR / info (5.000 kr.).
Til projektets 2. år vil foreningen søge Folkeoplysningsudvalget om en bevilling på 21.768 kr. til dækning af tilsvarende poster. 

Formål og målgruppe.
Projektets mål er at etablere musikskoleundervisning på Lundehusskolen. Foreningen har indledt samarbejde med skolen, hvis elevgrundlag hovedsageligt består af nydanske børn, samt børn fra familier med begrænset økonomisk råderum. Mange af disse børn deltager ikke i fritidsaktiviteter, hvorfor Lundehusskolen ser frem til samarbejdet, der skal munde ud i at foreningen kan tilbyde musikundervisning i foreningsregi på børnenes egen skole.
Målgruppen er børn fra børnehaveklassetrin til 10. klassetrin, og der vil blive tilbudt hold med undervisning i guitar, bas, trommer, violin, klaver, sang, kor, sammenspil og musik på iPad.
Der vil være plads til 3 - 10 elever på hvert hold.
Fyldes pladserne ikke op, vil projektet tilbyde børn fra områdets SFO'er, fritidsklubber og fritidshjem at deltage i mindre grupper og i små forløb af ca. 4 undervisningsgange.
Det vil kunne skabe opmærksomhed om foreningen og vække børnenes interesse for det musiske.
Aktiviteterne vil foregå om eftermiddagen på alle skoledage.

På Folkeoplysningsudvalgets møde 8. september 2015 fik Ryparken Musikskole afslag på ansøgningen. Udover et ændret budget har foreningen suppleret ansøgningen med oplysninger om, at projektet udelukkende foregår udenfor skoletid og derfor ikke er et "Åben Skole" projekt. Foreningen har en aftale med skolen om at låne lokaler til holdene, der skal videreføres i foreningsregi efter endt projektperiode.
Foreningen forventer, at lærerløn til de oprettede hold vil indgå som en naturlig del af foreningens drift efter projektperioden.
Ryparken Musikskole byder sideløbende med undervisningsholdene på foreningsaktiviteter såsom introduktionsaftener for elever/forældre, sommer- og julekoncerter, Kildevældsfestival, åbent kor event for børn og voksne, præsentation af instrumenter, deltagelse i Billedskolernes dag, elevudstillinger og workshops.

Varighed.
Projektperioden er 15. august 2015 - 14. august 2017.

Succeskriterier.
Foreningen forventer at få 40 nye medlemmer under 25 år i løbet af projektperioden. Herudover er målet at kunne videreføre aktiviteterne på Lundehusskolen efter endt projektperiode.

Det bemærkes, at Ryparken Musikskole med sit projekt efter forvaltningens opfattelse befinder sig i en gråzone mellem musikskolevirksomhed og folkeoplysende aktivitet. Forvaltningen anbefaler derfor, at det som betingelse for tilskuddet anføres, at projektet skal lægge vægt på den folkeoplysende aktivitet, og at opfyldelsen af denne betingelse vurderes inden en eventuel bevilling til projektets andet år.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges 50.920 kr.


3. Ryparken Musikskole

2-årigt projekt - Aktivitetsudvikling / rekruttering.

Ryparken Musikskole har søgt en bevilling på 67.852 kr. som støtte til 1. år af projektet "Opstart af billedskole på Ydre Østerbro". Der søges om støtte til lærerløn (57.517 kr.), undervisningsmateriale (3.445 kr.) , materialer (3.445 kr.) og PR / info (3.445 kr.).
Til projektets 2. år vil foreningen søge Folkeoplysningsudvalget om en bevilling på 40.152 kr. til dækning af tilsvarende poster.

Formål og målgruppe.
Projektet har til formål at etablere billedskole på Lundehusskolen og dermed rekruttere elever til nye foreningshold. Der er indledt samarbejde med skolen, der ser et stort potentiale i, at foreningen etablerer faste foreningstilbud i børnenes vante miljø. Målgruppen er børn fra børnehaveklassetrin til 10. klassetrin fra Lundehusskolen, Carolineskolen, Bjørns Internationale Skole og Ryparken Lille Skole.
Holdene opdeles aldersmæssigt, så der vil være hold for 0. - 3. klasse, 4. - 7. klasse og 8. - 10. klasse.
For de yngste børn vil der blive oprettet hold både på Lundehusskolen og Carolineskolen, blandt andet fordi børnene er for små til selv at gå til Lundehusskolen.
Der vil være plads til 12 elever på hvert hold. Fyldes holdene ikke op, vil projektet tilbyde pladserne til børn fra områdets SFO'er, fritidshjem og fritidsklubber. Dette vil ske i samarbejde med personalet i de respektive institutioner, og børnene vil blive tilbudt at deltage i små forløb af 4 undervisningsgange.
Udover de faste billedskolehold byder projektet på workshops 1 gang månedligt. På disse workshops vil børnene kunne tilmelde sig fra gang til gang, og børnene er velkomne til at tage deres forældre med.
Aktiviteterne vil foregå om eftermiddagen på alle skoledage.

På Folkeoplysningsudvalgets møde 8. september 2015 fik Ryparken Musikskole afslag på ansøgningen. Udover et ændret budget har foreningen suppleret ansøgningen med oplysninger om, at projektet udelukkende foregår udenfor skoletid og derfor ikke er et "Åben Skole" projekt. Skolen har givet tilsagn om, at foreningen kan anvende lokaler til holdene. Det sikrer, at børnene kan gå til fritidsaktiviteter i foreningsregi i vante omgivelser.
Foreningen forventer, at lærerløn til de oprettede hold vil indgå som en naturlig del af foreningens drift efter projektperioden.
Ryparken Musikskole byder sideløbende med undervisningsholdene på foreningsaktiviteter såsom introduktionsaftener for elever/forældre, sommer- og julekoncerter, Kildevældsfestival, åbent kor event for børn og voksne, præsentation af instrumenter, deltagelse i Billedskolernes dag, elevudstillinger og workshops.

Varighed.
Projektperioden er 15. august 2015 - 14. august 2017.

Succeskriterier.
Foreningen regner med at få ca. 40 medlemmer under 25 år i løbet af projektperioden.

Foreningen regner med at få ca. 40 medlemmer under 25 år i løbet af projektperioden.

Det bemærkes, at Ryparken Musikskole med sit projekt efter forvaltningens opfattelse befinder sig i en gråzone mellem musikskolevirksomhed og folkeoplysende aktivitet. Forvaltningen anbefaler derfor, at det som betingelse for tilskuddet anføres, at projektet skal lægge vægt på den folkeoplysende aktivitet, og at opfyldelsen af denne betingelse vurderes inden en eventuel bevilling til projektets andet år.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges 67.852 kr.

Økonomi

Udviklingspuljen for børn og unge har i 2015 et budget på 5.670.179 kr.

Der indstilles til dette møde 3 projekter med et samlet forbrug på 365.772 kr., og der er meddelt 4 administrative bevillinger med et samlet forbrug på 167.100 kr.

 Resterende midler efter FOU 8. september 2015      3.685.209 kr.
 Indstillet til dette møde     365.772 kr.
 Administrative bevillinger     167.100 kr.
 Rest på budget  3.152.337 kr.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen meddeler ansøgerne Folkeoplysningsudvalgets beslutning og indleder en drøftelse med Copenhagen Panna House om det kommende IT-systems tilgængelighed for andre folkeoplysende foreninger.



Mads Kamp Hansen



                                /Marianne Kruckow

 .



Beslutning

Der blev fremsat ændringsforslag vedr. ansøgningen fra Copenhagen Panna House, således at der ikke gives tilskud til den del af ansøgningen, der agtes anvendt til udviklingen af et IT-system, men alene til projektlederløn og materialer med i alt 82.000 kr.

Med denne ændring blev indstilling godkendt.
Til top