Mødedato: 17.12.2019, kl. 16:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 102

Udviklingspuljen for børn og unge - Brobold

Se alle bilag
Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til en ansøgning om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge.

Indstilling

Kultur-og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Folkeoplysningsudvalget anmoder forvaltningen om at arbejde videre indenfor Retningslinjer for Udviklingspuljen for børn og unges rammer for tilskud til projekter og at koordinere støtten med Københavns Kommunes ansøgning til Nordea-fonden om støtte til blandt andet Brobold.

Problemstilling

Boldklubben Skjold søger i samarbejde med foreningerne Vestia og Nørrebro United midler til 1. år af et toårigt projekt, der har til formål at etablere et distribueret netværk af småfaciliteter, hvor der tilbydes foreningsfodbold.

Løsning

Brobold

Boldklubben Skjold søger en bevilling på 1.000.000 kr. til 1. år af projekt "Brobold". Til projektets 2. år vil foreningen ligeledes søge 1.000.000 kr.

Formål og målgruppe

Projektet Brobolds erklærede formål er:
1. At skabe en effektiv brug af den tætte bys eksisterende småfaciliteter.
2. At sprede foreningslivet ud og aktivt understøtte inklusion af udsatte.

Brobold er et partnerskab mellem Boldklubben Skjold, Boldklubben Vestia og Nørrebro United og er en ny tilgang til foreningsfodbold, hvor mindre faciliteter rundt om i kvartererne tages i brug til foreningsidræt. Foreningerne vil i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen etablere et såkaldt distribueret netværk af småfaciliteter, hvor der udbydes foreningsfodbold. Brobold er tænkt som en åben forening, hvor andre foreninger med interesse i distribueret foreningsliv også kan være med og tage del i indsatsen.

Målgruppen er børn og unge, med særlig fokus på aldersgruppen 3-11 år. Brobold skal inkludere de mindre børn, hvor facilitetens nærhed er afgørende for deltagelse. På Nørrebro vil der i samarbejde med boligforeninger og boligsociale helhedsplaner blive oprettet hold, hvor halvdelen af pladserne er forbeholdt boligforeningernes beboere, og halvdelen anvises fra Nørrebro Uniteds venteliste. I det omfang banernes tilgængelighed for foreningslivet tillader det, kan Brobold danne grundlag for en række andre grupper som ældre, arbejdsledige, unge m.fl.

Projektet vil etablere en organisation og et sekretariat med formålet at optimere foreningernes evne til at bruge de nye broboldsbaner og derved sikre en effektiv brug af byens eksisterende småfaciliteter. Organisationen skal inddrage alle relevante samarbejdspartnere som Kultur- og Fritidsforvaltningen, Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Projektet nedsætter en styregruppe med repræsentanter fra klubber, idrættens organisationer, Københavns Kommune og boligselskabernes organisationer.

I løbet af projektperioden vil der ske en indsamling og bearbejdning af viden, der skal bruges i foreningernes fortsatte arbejde med optimal udnyttelse af de mindre, bynære faciliteter. Efter projektperioden vil følgegruppen vurdere, om der er behov for at fortsætte arbejdet med Broboldorganisationen.

Varighed

Projektperioden er fra 1. april 2020 til 31. marts 2022.

Succeskriterier

Foreningerne forventer, at de samlet får en medlemstilgang på 1.200 i løbet at projektets to år. Denne medlemstilgang vil stige væsentligt, hvis nye områder eller foreninger inkluderes i projektet.

Brobold i Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kontorer på tværs af forvaltningen er for tiden involveret i Brobold. I den forbindelse har Kultur- og Fritidsforvaltningen i samråd med foreningerne ansøgt Nordea-fonden om 5,9 mio. kr. til blandt andet Brobold.

Økonomi

Projektet har et budget på 2.400.000 kr. årligt, og projektet har søgt Udviklingspuljen for børn og unge om tilskud på 1.000.000 kr. årligt. Hvis udvalget godkender indstillingen, vil første års udgift kunne afholdes indenfor Udviklingspuljens budget for 2019.

Videre proces

Hvis udvalget godkender indstillingen, vil forvaltningen afklare sagen og i dialog med ansøger udarbejde en tilskudsaftale, som indeholder forudsætninger for tilskuddet og målbare succeskriterier.

 

Mads Kamp Hansen

                                                      /Marianne Kruckow

Beslutning

Flemming Jensen forlod grundet inhabilitet mødet under behandlingen af punktet.

Folkeoplysningsudvalgets beslutning på mødet den 17. december 2019:

Indstillingen blev godkendt.

Til top