Mødedato: 30.03.2016, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Høringssvar om "Startredegørelse Christiansholm" (Papirøen)

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte et høringssvar til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg", der handler om udviklingen af Papirøen.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter resultatet af lokaludvalgets borgerpanelundersøgelse om udviklingen af Papirøen (se bilaget).
  2. at Christianshavns Lokaludvalg tager til efterretning, at sekretariatet har sendt resultatet af lokaludvalgets borgerpanelundersøgelse om udviklingen af Papirøen til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen samt til By & Havn og CØ P/S, der skal forestå udviklingen af Papirøen.
  3. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter arbejdsgruppen Byplan, Trafik og Havnens forslag til høringssvar om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" (se bilaget)
  4. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter og beslutter høringssvaret til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" om udviklingen af Papirøen, der fremgår af løsningsafsnittet.
  5. at Christianshavns Lokaludvalg udpeger en følgegruppe, bestående af fire lokaludvalgsmedlemmer, til at følge og bidrage til den videre borgerdialogproces, planproces og byggeprojektproces vedrørende udviklingen af Papirøen..

Problemstilling

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget har godkendt en startredegørelse for Papirøen på baggrund af et forslag fra COBE om en masterplan for Papirøen, kaldet "'Københavns haller' COBEs forslag vandt By & Havns arkitektkonkurrence om en masterplan. for Papirøen. Startredegørelsen er vedlagt som bilag. 

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen er gået i gang med at udarbejde et lokalplanforslag og kommuneplantillæg for Papirøen og har i den forbindelse opfordret Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg til at stå for borgerdialog, der kan give input til lokalplanforslaget.

Forvaltningerne skal aflevere udkast til lokalplanforslag og kommuneplantillæg d. 28. april 2016, idet udkastene skal til politisk behandlingen inden sommerferien. Forvaltningerne modtager derfor gerne lokaludvalgets input hurtigst muligt og gerne løbende.

Vinderforslaget fra COBE indeholder intentioner om at erstatte de eksisterende bygninger på terræn med en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ’Den Grønne Hal’. Stueetagen udgør ca. 8.500 m2 etageareal og rummer publikumsorienterede funktioner og erhverv herunder bl.a. et svømmeanlæg, placeret i det nordvestlige hjørne. På de øvre etager rummes boligerne i en randbebyggelse. Parkering sker i en sammenhængende kælder, der rummer både cykel- og bilparkering.

"Københavns haller"

By & Havn har gennemført en konkurrence om en ny masterplan for Papirøen, hvor COBE arkitekternes vinderforslag "Københavns haller" viser en fortætning af øen med udadvendte stueetager i forslagets haller.

Der er ønske om, at en kultur- og fritidsfunktion - inkl. en svømmefacilitet - bliver placeret i det nordvestlige hjørne, hvor en overliggende karrébebyggelse med tre højere bebyggelser er omkranset af en ny havnepromenade og med et indre grønt byrum. Udformningen af den nord- og sydvendte kaj med mindre bygninger og husbåde i kanalrummet skal i følge COBE tilføre variation og danne kontrast til den øvrige bebyggelsesskala.

Forslaget omfatter omkring 45.000 m2 etageareal, hvilket svarer til en bebyggelsesprocent på ca.150. I vinderforslaget anvises der plads til 33.500 m2 til boliger, og omkring 10.000 m2 til kommunale kultur- og fritidsfunktioner samt 2.500 m2 til publikumsorienterede funktioner af mere privat karakter. Kultur- og fritidsfunktioner og øvrige publikumsorienterede funktioner placeres overvejende i stueetagen.

Bebyggelsen svarer i højde til Krøyers Plads-bebyggelsen i hovedparten af bebyggelsen, men hæves op tre steder, mod øst, nord og vest til ca. 40 meter svarende til scenetårnene på Operaen og Skuespilhuset.

Konkurrencen har ikke omfattet trafikforhold til og fra øen. Disse skal bearbejdes i den efterfølgende fase.

 

Løsning

Borgerpanelundersøgelse

I perioden 11.-16. marts 2016 har Christianshavns Borgerpanel haft mulighed for at besvare række spørgsmål om masterplanen for Papirøen "Københavns haller". 369 christianshavnere over 16 år svarede på undersøgelsen. 

Man kan overordnet konkludere på resultaterne af undersøgelsen,

  • at et flertal af borgerpanelet umiddelbart synes godt om masterplanens visuelle udtryk.
  • at borgerpanelet er delt med hensyn til, hvor højt man maksimalt må bygge på Papirøen. Ca. 1/3 af borgerpanelet er for, at man som angivet i masterplanen bygger et eller flere tårne på op til ca. 40 meter, mens over halvdelen af borgerpanelet mener, at den maksimale byggehøjde bør være lavere.
    Omvendt støtter under 1/4 af borgerpanelet lokaludvalgets tidligere besluttede tilkendegivelse om, at den maksimale byggehøjde på Papirøen skal svare til højden på de tilstødende bygninger på Holmen, fx Kuglegården, dvs. en maksimal byggehøjde på 15-20 meter. 
    2/3 af borgerpanelet mener, at man bør bygge højere end på Holmen.
  • at hovedparten af borgerpanelet mener, at offentlige kultur- og fritidsfunktioner på Papirøen skal anvendes til et streetfood-marked. Derudover er der god tilslutning til forslag om en fleksibel hal til events mv., Maker City/kreative værksteder, et moderne bibliotek, udstillingshal til kunst og biograf. Opbakningen til forslag om at lægge Borgerservice på Papirøen er mindre. Mange bemærker, at det generelt er vigtigt, at Papirøens aktiviteter bevarer sit folkelige præg.
  • at borgerpanelet generelt er positivt indstillet overfor til de forskellige forslag i masterplanen til, hvad kajkanterne og vandarealerne rundt om Papirøen kan bruges til. Mest populært er forslaget om, at etablere træbrygger med muligheder for ophold. Derudover er der god tilslutning til, at der skal være mulighed for at lægge til/fra for kajakker mv. og at der laves en flydende ponton med en byhave. Mindst populært er forslaget om at lave anlægspladser for gæstesejlere og at skabe mulighed for husbåde i kanalerne. Der er dog stadig overvejende positiv stemning over for disse forslag.
  • at et flertal af borgerpanelet  er for, at de eksisterende haller i hovedsagen nedrives med undtagelse af enkelte mindre bygninger, sådan som der lægges op til i Masterplanen.
  • at der er nogenlunde lige stor opbakning til de særlige boligformer, som borgerpanelet har kunnet vælge mellem at ønske sig på Papirøen. Dog er der især ønske om familieboliger og ældreboliger.
  • at borgerpanelet samlet set mener, at man skal prioritere byggeri af almene boliger på Papirøen højest, dernæst andelsboliger, ejerboliger og til sidst private udlejningsboliger.
  • at et stort flertal af borgerpanelet mener, at stueetagerne i bygningerne på Papirøen udelukkende bør anvendes til udadvendte funktioner, som er åbne for offentligheden.
  • at hovedparten af borgerpanelet synes om ideen i masterplanen om at lave et grønt, offentligt opholdsrum i midten af Papirøen.
  • at umiddelbart ser det ud til, at lige under 2/3 af borgerpanelet synes om ideen i masterplanen om, at der etableres en parkeringskælder med plads til cirka 300 biler og cirka 1.500 cykler. Men når man læser begrundelserne i kommentarfeltet, fremgår det, at det primært er cykelparkeringspladserne, borgerpanelet forholder sig positivt til.
  • at mange i borgerpanelet foreslår, at man skal forbedre adgangsforholdene til Papirøen for gående, cyklister og brugere af offentlig transport, således at biltrafikken minimeres. Mange er bekymret for, hvilke konsekvenser en øget trafik til og fra Papirøen vil have for Prinsessegade.

Undersøgelsens resultater samt sekretariatets opsamling på undersøgelsen er vedlagt.

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter resultaterne af undersøgelsen. Resultaterne af undersøgelsen samt sekretariatets opsamling på undersøgelsen er sendt til Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen samt til bygherrerne By & Havn og CØ P/S til orientering.

Mange i borgerpanelet har benyttet sig af muligheden for at uddybe deres holdning til de forskellige spørgsmål, ligesom de har benyttet sig af muligheden for at komme med konkrete forslag. Formanden mener, at lokaludvalget i samarbejde med forvaltningerne og bygherrerne bør tage holdningstilkendegivelserne og forslagene i betragtning i det videre arbejde med udviklingen af Papirøen.

Spørgsmålene til borgerpanelet

Spørgsmålene til borgerpanelet var udarbejdet af sekretariatet med input fra lokaludvalgsformand Poul Cohrt og lokaludvalgsmedlemmerne Erling Ekegren og Jette Philipsen. Lokaludvalgsmedlemmerne Jens B. Sørensen samt - med kortere frist - Jette Arendrup og Ulla Bo Skovvart havde også mulighed for at komme med input.

Arbejdsgruppen Byplan, Trafik og Havnens forslag til høringssvar

Arbejdsgruppen Byplan, Trafik og Havnen har i sit møde den 15. marts 2016 vedtaget et forslag til høringssvar fra lokaludvalget til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" om udviklingen af Papirøen. Se bilaget.

Formanden mener, at forslaget er udmærket, men at det ikke tager højde for, at lokaludvalget er delt for så vidt angår holdningen til masterplanen for Papirøen, sådan som det kom til udtryk i lokaludvalgsmødet den 24. februar 2016. Her blev der udtrykt forskellige holdninger:

  • Byggeriets visuelle udtryk
  • Den maksimale højde på byggeriet
  • Bebyggelsesgraden
  • Hvor meget af det eksisterende byggeri, der skal bevares
  • Parkeringskælder på dette sted

Derudover er forslaget udarbejdet, før resultatet af borgerpanelundersøgelsen var kendt.

Formandens forslag til høringssvar nedenfor tager derfor udgangspunkt i forslaget fra Arbejdsgruppen Byplan, Trafik og Havnen, men er udbygget, så der er taget højde for det forhold, at der i lokaludvalget ikke er enighed om ovennævnte punkter, ligesom der er taget højde for resultaterne fra borgerpanelundersøgelsen. 

Formandens forslag til høringssvar

Formanden foreslår følgende høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen:

"Christianshavns Lokaludvalg har modtaget "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" om udviklingen af Papirøen til kommentering. Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen har oplyst, at lokaludvalgets kommentarer vil blive brugt som input til lokalplanforslaget og forslaget til kommuneplantillæg, som forvaltningerne vil indstille til Borgerrepræsentationen at vedtage.

Borgerdialog

Christianshavns Lokaludvalg har stillet Christianshavns Borgerpanel en række spørgsmål om masterplanen for Papirøen ("Københavns haller")  369 christianshavnere over 16 år svarede på undersøgelsen. Resultaterne af undersøgelsen og en opsamling på undersøgelsen samt de overordnede konklusioner er vedlagt. Lokaludvalget beder forvaltningerne notere sig borgernes uddybende kommentarer og forslag. Mange af dem kan bruges til at kvalificere Papirøen-projektet.

Lokaludvalgets holdning

Bl.a. på baggrund af resultaterne fra borgerpanelundersøgelsen har lokaludvalget i sit møde den 30.marts 2016 drøftet planerne for udviklingen af Papirøen.

Indledning

Christianshavns Lokaludvalg har på sit møde den 30. marts 2016 gennemgået "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" samt masterplanen "Københavns haller" om udviklingen af Papirøen og kan glædeligvis konstatere, at den forudgående høringsproces har ført til en masterplan og et grundlag for det videre planarbejde, der på væsentlige punkter opfylder de ønsker, som Christianshavns Lokaludvalg har tidligere tilkendegivet overfor offentligheden og forvaltningerne. Dog har lokaludvalget noteret sig, at man ikke har medtaget lokaludvalgets ønske om, at den maksimale byggehøjde på Papirøen ikke må overstige højden på bygningerne på Holmen, fx Kuglegården. 

I den videre proces finder lokaludvalget det væsentligt:

  • At der holdes fast i grundideerne i masterplanen og i de overordnede visioner for Papirøen, så der ikke sker et skred ud fra snævre økonomiske og kortsigtede interesser, men at man er fleksibel, særligt for så vidt angår den maksimale højde på tårnene og bebyggelsesgraden (i nedadgående retning) og for så vidt angår antallet af bilparkeringspladser i parkeringskælderen (også i nedadgående retning).

  • At de af forvaltningen nævnte temaer suppleres med hensynet til miljø og bæredygtighed, hvilket kan ske ved DGNB-certificering.

  • At der udover havnebadet på 5.000 m2 arbejdes for, at de øvrige 5.000 m2 til offentlige formål anvendes til kultur- og fritidsfunktioner inklusiv et moderne bibliotek

  • At lokaludvalget inddrages i løsningen af de trafikale forhold, som må ses i sammenhæng med en samlet trafikplan for Christianshavn, og hvor der lægges vægt på byliv samt prioritering af bløde trafikanter og kollektiv transport. For at fremme vandtransport bør der sikres mulighed for gennemsejling ved Christiansholmsbroen.

  • At christianshavnerne inddrages i den videre proces med konkretisering af planerne for Papirøen.

Forslaget imødekommer størstedelen af Christianshavns Lokaludvalgs ønsker

Forud for By & Havns udskrivelse af projektkonkurrencen, der førte frem til vinderprojektet, havde kommunen gennemført en proces med borgerinddragelse og høringer.

Christianshavns Lokaludvalg sendte den 7. april 2015 sit høringssvar vedrørende "Forudgående høring om kommuneplantillæg for Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads"  til Økonomiforvaltningen ledsaget af et grundlagspapir og en brochure med lokaludvalgets visioner for Papirøen.

Lokaludvalget understregede Papirøens unikke placering og synlighed ved havneløbets knæk, samt de omkringliggende bygningers baggrund i Danmarks sømilitære og handelsmæssige storhedstid. Papirøen kunne blive et markant tredje ben med Operaen og Skuespilhuset som de øvrige. Med Street Food og andre aktiviteter har Papirøen demonstreret et stort folkeligt potentiale, som der bør tage højde for, mente lokaludvalget.

Lokaludvalget skrev også i sit høringssvar, at der hviler et tungt ansvar på politikere, planlæggere, bygherrer og fonde, når det gælder udvikling af dette helt centrale område ved havnen.

Lokaludvalget mener, at den foreliggende startredegørelse samt masterplanen lægger op til at imødekomme en række af de lokaludvalgets specifikke ønsker, herunder, at Papirøen

  • bliver et folkeligt, mangfoldigt, åbent og tilgængeligt område med æstetiske, kulturelle, sociale, miljø- og sundhedsmæssige kvaliteter

  • gives en arkitektur med gavle og synlige tage, der åbner sig mod havnen

  • kommer til at indeholde et miks af fritids- og kulturformål, boliger og erhverv, og hvor 25 pct. af boligerne for at sikre en bred befolkningssammensætning bliver almene

  • bliver et aktivt sted - sommer og vinter - med et helårshavnebad, hvor alle aldre kan udfolde sig fysisk med visuel kontakt til havnen

  • bliver et område med en grøn oase eller bypark

  • vil styrke havnemiljøet med adgang for kajakker og både

I Lokaludvalget er der forskellige holdninger til bygningshøjden, bebyggelsesgraden og samspillet med den eksisterende bygningsmasse: 
Nogle lokaludvalgsmedlemmer mener, at masterplanen giver mulighed for byggeri, der er i harmoni med den eksisterende bygningsmasse.
Andre lokaludvalgsmedlemmer mener, at den maksimale bygningshøjde på Papirøen bør flugte med den generelle bygningshøjde på Christianshavn (24 meter) eller Nordatlantens Brygge (28 meter)  og ikke med scenetårnene på Operaen eller Skuespilhuset (ca. 40 meter), samt at bebyggelsesgraden derfor bør være lavere end 150. De mener endvidere, at byggeriet lukker sig om sig selv og at samspillet med omgivelserne derfor er begrænset.

Lokaludvalget anerkender, at forvaltningerne og bygherrerne er i en proces, hvor der arbejdes videre med masterplanen og udkast til lokalplanforslag og forslag til kommuneplantillæg og kvitterer for, at en følgegruppe under lokaludvalget holdes orienteret om processen og gives mulighed for at kommentere ideerne, man arbejder med.

Transport

Transport er ikke indeholdt i masterplanen, men skal som nævnt bearbejdes af forvaltningen med vægt på bløde trafikanter.

Her har lokaludvalget tidligere tilkendegivet ønske om at fremme trafik til fods og på cykel samt kollektiv transport til lands og til vands. Biltrafikken bør holdes på et minimum, og der vil skulle ske en regulering af trafikken ved Værtsbroen. Dæmningen fra Papirøen til Trangravsvej bør endvidere erstattes af en bro, som en stor forbedring af sejlads for kajakker og småbåde i kanalerne.

Vi beder forvaltningerne og bygherrerne notere sig, at Christianshavns Borgerpanel udtrykker ønske om cykelparkering i parkeringskælderen, men at man er bekymret for konsekvenserne for Prinsessegade, hvis der anlægges 300 bilparkeringspladser i kælderen.

Lokaludvalget forudser, at der vil være behov for innovative løsninger af trafikken, hvor bylivet tilgodeses. Lokaludvalget henviser til borgernes forslag til afvikling af trafikken, som fremgår af borgerpanelundersøgelsen.

Fokusområder i den videre proces

Forvaltningerne vil i det videre samarbejde med bygherre og rådgiver særligt fokusere på følgende temaer:

  • Områdets egenart – herunder bebyggelsens ydre fremtræden

  • Boligkvalitet - herunder variation i beboersammensætning bl.a. ved at stille krav om almene boliger

  • Byliv - herunder, hvordan boligernes friarealer spiller sammen med de offentlige byrum, sikring af frodighed i ”den grønne hal”, samt kantzoner inkl. mellem det bebyggede miljø og vandarealerne, herunder skabe mulighed for gennemsejling fra Trangraven til Arsenalgraven.

  • Fleksibilitet - herunder anvendelsesmuligheder til kulturfunktioner, erhverv og boliger i dele af stueetagerne.

  • Kultur- og fritidsfunktion - Rammer for en fremtidig konkurrence af eventuel svømmefacilitet med sammenhængende havnebad samt evt. yderligere kultur- og fritidsaktiviteter.

  • Kulturarv - Genanvendelse af konstruktioner/ reminiscenser fra de eksisterende haller i ny kontekst

  • Trafik og parkering - Der skal sikres tilgængeligheden til og fra øen, samt sikre hensyn og påvirkning både lokalt og til omkringliggende områder inkl. internt cirkulation på øen.

Lokaludvalget mener, at den foreslåede masterplan fornyer gamle motiver som gavlhuse og synlige tagflader, der er så karakteristiske for Christianshavns smukke, historiske bygninger. I et meget synligt havneknæk sammenbygger man gavlhuse og opnår herved et nyt karakteristisk vartegn for Inderhavnen.

Miljø og bæredygtighed

Lokaludvalget mener, at miljø og bæredygtighed ligeledes bør være et tema og skal henvise til den danske DGNB-certificering, der tager afsæt i kriterier udviklet af den tyske organisation DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen). I Danmark er denne bæredygtighedscertificering beskrevet af et bredt udsnit af den samlede byggebranche omfattende investorer, bygherrer, rådgivere, leverandører, finansielle virksomheder, revisorer og advokatvirksomheder - alle med et ønske om at gøre bæredygtighed synligt i byggeriet.

Svømmefaciliteten

Svømmefaciliteten og de yderligere kultur- og fritidsfunktioner vil blive lokale samlingspunkter og udgør en kæmpe chance for Christianshavn. Lokaludvalget ser frem til, at christianshavnerne og lokaludvalget inddrages i udformningen. Vi henviser til konklusionerne på borgerpanelundersøgelsen om christianshavnernes ønsker til kultur- og fritidsfunktioner.

Afslutning

Forudsætningen for et vellykket resultat er, at alle involverede parter arbejder på at sikre kvalitet og sammenhæng. Christianhavns Lokaludvalg ser derfor frem til en fortsættelse af det konstruktive samarbejde med forvaltningerne og ejerne af Papirøen om udviklingen af Papirøen. Lokaludvalget har udpeget en egentlig følgegruppe, som på lokaludvalgets vegne vil følge og bidrage til den forestående borgerdialogproces, planproces og byggeproces. Lokaludvalget håber, at forvaltningerne og bygherrerne ser værdi i et sådant formaliseret samarbejde med en følgegruppe.

Med venlig hilsen

Poul Cohrt,

formand"

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har besluttet høringsvaret, sender sekretariatet det til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen samt til By &Havn til orientering.

Forslag til lokalplanen og kommuneplantillægget forventes at komme i offentlig høring d. 29. juni-21.september 2016.

BILAG

1. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 22. februar og Økonomudvalgets beslutning den 1. marts 2016 om Startredegørelse for lokalplan ”Christiansholm” (Papirøen):

http://www.kk.dk/indhold/%C3%B8konomiudvalgets-m%C3%B8demateriale/01032016/edoc-agenda/cd873856-2d3b-487c-b487-9fd008677887/54ddc817-c9df-487a-8ebb-4b560879d64c

I bilagene til indstillingen ses

  • Vinderforslaget "Københavns Haller" (er tidligere sendt til lokaludvalget på papir)
  • Dommerbetænkning vedrørende masterplankonkurrencen (er tidligere sendt til lokaludvalget på papir)
  • Notat til Teknik- og Miljøudvalget om sammenhængende planlægning med de omkringliggende områder ved Papirøen (er tidligere sendt til lokaludvalget på papir)

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede resultatet af lokaludvalgets borgerpanelundersøgelse om udviklingen af Papirøen.
  2. Lokaludvalget tog til efterretning, at sekretariatet har sendt resultatet af lokaludvalgets borgerpanelundersøgelse om udviklingen af Papirøen til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen samt til By & Havn.

  3. Lokaludvalget drøftede arbejdsgruppen Byplan, Trafik og Havnens forslag til høringssvar om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg".

  4. Lokaludvalget drøftede høringssvaret til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" om udviklingen af Papirøen, der fremgår af løsningsafsnittet.

  5. På forslag fra Finn Mogensen bemyndigede lokaludvalget formanden til at omformulere 2. dot i de overordnede konklusioner på borgerpanelundersøgelsen om byggehøjde, idet de overordnede konklusioner er bilag til høringssvaret.

    Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Lotte Barfod om at tilføje en dot i høringssvaret under afsnittet "Indledning":
    "At  25 pct. af boligerne bliver almene boliger".

    Lokaludvalget stemte om et ændringsforslag fra Lotte Barfod om, at lokaludvalget i høringssvaret foreslår, at kommunen dispensere fra kommuneplanen, så kravet om parkering reduceres fra 1 parkeringsplads pr. 150 etagemeter byggeri til 1 parkeringsplads pr. 300 etagemeter byggeri.
    For stemte 9 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 9 lokaludvalgsmedlemmer.
    2 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.
    Dermed havde lokaludvalget forkastet ændringsforslaget fra Lotte Barfod om, at lokaludvalget i høringssvaret foreslår, at kommunen dispensere fra kommuneplanen, så kravet om parkering reduceres fra 1 parkeringsplads pr. 150 etagemeter byggeri til 1 parkeringsplads pr. 300 etagemeter byggeri.

    Lokaludvalget stemte om et ændringsforslag fra Kirsten V. Andersen og Asbjørn Kaasgaard om, at lokaludvalget i høringssvaret appellerer til, at halvdelen af parkeringspladserne i parkeringskælderen reserveres til delebilsordninger.
    For stemte 12 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 7 lokaludvalgsmedlemmer.
    1 lokaludvalgsmedlem undlod at stemme.
    Dermed havde lokaludvalget tiltrådt ændringsforslaget om, at lokaludvalget i høringssvaret appellerer til, at halvdelen af parkeringspladserne i parkeringskælderen reserveres til delebilsordninger.

    Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Jane Lytthans om, at 4. dot i afsnittet "Indledning" formuleres:
    "At planen for trafikbetjeningen af Papirøen indgår i lokalplanforslaget og at man her har sandsynliggjort, at Prinsessegade kan klare trafikken, så trafikbetjeningen af Papirøen er planlagt, inden byggeriet går i gang. Lokaludvalget skal inddrages i løsningen af de trafikale forhold, som må ses i sammenhæng med en samlet trafikplan for Christianshavn, hvor der lægges vægt på byliv samt prioritering af bløde trafikanter og kollektiv transport. For at fremme vandtransport bør der sikres mulighed for gennemsejling ved Christiansholmsbroen."

    Lokaludvalget godkendte høringssvaret til Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om "Startredegørelse Christiansholm - principper for udarbejdelse af forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg" om udviklingen af Papirøen, der fremgår af løsningsafsnittet, med ovennævnte tiltrådte ændringsforslag.
         
  6. Lokaludvalget stemte om, hvorvidt lokaludvalgets følgegruppe vedr. Papirøen skal referere direkte til lokaludvalget.
    For stemte 14 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 1 lokaludvalgsmedlem.
    5 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.
    Dermed havde lokaludvalget besluttet, at lokaludvalgets følgegruppe vedr. Papirøen skal referere direkte til lokaludvalget.

    Lokaludvalget udpegede Poul Cohrt, Erling Ekegren, Tage Henningsen, Ruth Plovgaard, Sia Boesen og Jutta Helles til følgegruppen vedr. Papirøen.

    Lokaludvalget bad følgegruppen om et udkast til kommissorium for dens virke, som lokaludvalget kan tage stilling til i mødet den 27. april 2016.

    Lokaludvalget bad følgegruppen om at udpege en tovholder for gruppen.

 

 

Protokolbemærkning fra Poul Nielsen: "Jeg er imod lokaludvalgets ønske om, at 25 pct. af boligerne på Papirøen bliver almene boliger".

Til top