Mødedato: 29.11.2017, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Anerkendelsesprisen 2017

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal uddele Anerkendelsesprisen 2017

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg afsætter en ramme på 27.000 kr. til Anerkendelsesprisen 2017, idet
    1. der uddeles fire Anerkendelsespriser á 5.000 kr.
    2. der afsættes en ramme på 4.000 kr. til indkøb af plaketter til prismodtagerne.
    3. der er brugt 3.000 kr. til annoncering af muligheden for at indstille kandidater til Anerkendelsesprisen 2017.
  2. at Christianshavns Lokaludvalg giver Anerkendelsesprisen 2017 til ejeren af ejendommen Prinsessegade 9-13 for vægmaleriet på ejendommens facade mod fællesgården i karreen.
  3. at Christianshavns Lokaludvalg giver Anerkendelsesprisen 2017 til Sømandsforeningen af 1856 for at have taget initiativ til at hjælpe unge gennem et projekt Hjælp til Selvhjælp.
  4. at Christianshavns Lokaludvalg giver Anerkendelsesprisen 2017 til Christianshavns Asyl for hver dag at gøre en stor forskel for børn og deres forældre på Christianshavn.
  5. at Christianshavns Lokaludvalg giver Anerkendelsesprisen 2017 til Kulturtårnet på Knippelsbro for åbningen af Kulturtårnet på Knippelsbro i 2017, hvor Ny Knippelsbro blev 80 år.

     

Problemstilling

I mødet den 25. oktober 2017 besluttede lokaludvalget at offentliggøre muligheden for at indstille kandidater til Anerkendelsesprisen. Det blev offentliggjort på lokaludvalgets hjemmeside og facebookside samt i lokaludvalgets nyhedsbrev, i Cityavisen og på hjemmesiden Christianshavns Kvarter. Fristen for indstilling af kandidater var den 20. november 2017. I bilaget ses en oversigt over de indstillede kandidater.

Løsning

Lokaludvalgets forretningsudvalg har jf. beslutningerne i lokaludvalgsmødet den 25. oktober 2017 vurderet de 8 kandidater til Anerkendelsesprisen, der er foreslået af 12 forskellige forslagsstillere.

Forretningsudvalget indstiller til lokaludvalget, at 4 af de 8 foreslåede kandidater tildeles Anerkendelsesprisen 2017 med 5.000 kr. hver, nemlig:

1. Vægmaleri på ejendommen Prinsessegade 9-13
En forslagsstiller skriver om kandidaten:
"De store væg-/murmalerier, i gården bag ved Prinsessegade 15-11 (må det vist være), fortjener ikke blot ros men også en pris. Jeg har tvillinge børnebørn på 4 år som vil se dem hver gang de er her, – som regel opdager de noget nyt de ikke har set før. Fra mine vinduer nyder jeg gavlenden med de mange skyer og uden grafitti – håber det holder. Fortjener årets Forskønnelsespris.

En anden forslagsstiller skriver om kandidaten:
"Kæmpe vægmaleri på ejendommen Princessegade 9-13 væg ud mod vores fællesgård. Meget flot og opmuntrende syn. et godt middel mod graffitimaleri, til glæde for os alle."

 

2. Sømandsforeningen af 1856
Indstilleren skriver om kandidaten:
"Sømandsforeningen af 1856 har taget initiativ til at hjælpe unge gennem et projekt Hjælp til Selvhjælp.
Gennem vedligeholdelse, sejlads og praktisk undervisning på en renoveret galease vil de gamle søfolk give et tilbud til unge uden for arbejdsmarkedet.
Det er et socialt initiativ som også vil bygge bro mellem unge og gamle."

Indstilleren henviser til en artikel i Havnefronten: den 6. september 2017, sektion 1, side 16 :
"Gamle sømænd vil give de unge en håndsrækning
Sømandsforeningen af 1856, der står bag Prinsesse Maries Hjem på Christianshavn, er klar til at give en hånd med for at få flere af de unge, som står udenfor arbejdsmarkedet, på ret køl. Disse udsatte unge har meget til fælles med mange af de gamle sømænd, som blev sendt til søs i en ung alder. Derfor står foreningens mere end 350 medlemmer fadder til projekt Galease, som skal give en håndsrækning til de unge og et fundament for at de kan få en grunduddannelse.

Sømandsforeningen ser et stort potentiale i at udforme et brobygningsprojekt mellem de unge, som tiltrækkes af kulturen og livet blandt de ældre sømænd. Til dette vil galeasen være den perfekte ramme som undervisningslokale, fordi unge uden for arbejdsmarkedet og de ældre sømænd kan oparbejde det unikke sammenhold til de opgaver, som skal løses på et skib. Målet er gennem leg og motivation at kompetenceløfte de unge fra ledighed til uddannelse.

Det nødvendige frivillige arbejde til vedligehold og sejlads med den bevaringsværdige galease vil danne en ny blivende ramme for sammenholdet mellem sømandsforeningens medlemmer og de unge. Galeasen vil, påpeger foreningen, være et symbol på sømændenes arbejde igennem tiderne, brugt til nutidens behov for sammenhold og inklusion til unge udsatte i det danske samfund. Dette forudsat, at Sømandsforeningen af 1856 kan tilvejebringe den nødvendige finansiering."


3. Christianshavns Asyl
En forslagsstiller skriver:
"Christianshavns Asyl – fordi de ser hver eneste lille unge og vedholdende sørger for at de kommer ud og oplever verden, når de ikke er bliver taget vare på i deres lille hyggelige domicil ved siden af voldens legeplads."

En anden forslagsstiller skriver:
"Christianshavns Asyl gør hver dag en stor forskel for børn og deres forældre på Christianshavn. Asylen har mange år på bagen og er en lille institution der får det bedste ud af Christianshavn, hver dag. De bruger volden og legepladsen da de små poder har en lille legeplads på selve matriklen. Personalet møder os  med smil hver dag, trods skiftende ledelse og en hverdag, hvor der skal nås mange ting, samtidig med at man skal være nærværende og give tryghed. Det er en vigtig opgave at give forældre følelsen af at det er fornøjelse at aflevere sit barn og tage på arbejde. Alt dette formår Christianshavns Asyl at levere på hver dag og jeg vil derfor gerne indstille dem til Christianshavns Lokaludvalgs Anerkedelsespris 2017."

En tredje forslagsstiller skriver:
"I 2011 arbejdede jeg selv i et barselsvikariat i Christianshavns Asyl.  Jeg fandt hurtigt ud af at stedet var fantastisk - dette charmerende gamle hus har udelukkende været anvendt til børneinstitution gennem hele sin 180 årige historie.
Som en af de ældste børneinstituioner i landet, har man her virkelig haft sans for at det kunne betale sig at investere i en ordentlig start på livet for alle børn - også de mindre bemidlede i datidens Christianshavn, der ellers bare drev rundt i gaderne dengang i 1837 -(12 år før grundloven indførtes).
I dag er stedet stadig drevet af et yderst professionelt og engageret personale, der bestemt ikke har glemt sin historie, men absolut heller ikke er bange for at se fremad. Hver dag mødes man med glæde, faglighed og oprigtig interesse både i forældre og børn.
Efter min ansættelse ophørte, skyndte jeg mig at skrive mine 2 sønner op i institutionen. Den mindste går der stadig og en bedre start på livet, kan jeg ikke forestille mig for ham.
Jeg vil derfor gerne indstille Christianshavns Asyl til anerkendelsesprisen 2017."

En fjerde forslagsstiller skriver:
"Christianshavns Asyl har i 2017 fejret 180 års jubilæum - det er i sig selv en stor bedrift at asylet, som er en Danmarks ældste daginstitutioner, har eksisteret og gjort en forskel for børn på Christianshavn gennem så mange år.
Og det på trods af at kommunen i dag lægger et større og større pres på de små børneinstitutioner i København!
På fødselsdagen sang alle børnehavebørnene “I Østen stiger solen op”, som de havde lært udenad, og det var vist var de færreste, der vidste, at B. S. Ingemann faktisk skrev den til asylbørnene! 
Men der er flere grunde, udover mærkedagen i 2017, til at Christianshavns Asyl fortjener et særligt skulderklap i år. Og det hænger sammen med de medarbejdere, der gør en kæmpestor indsats hver eneste dag, og selv midt i hyppige lederskifter og omstrukturering, møder børn og forældre med overskud, kærlighed og professionalisme. Hver uge kører den lille blå børnebus ud på tur og oplever by, skov, strand mm., og en gang om året tager de alle 33 børnehavebørn med på 5-dages koloni i Præstø. Og alle børn er blevet lidt større (foruden meget trætte) når de kommer hjem igen derfra. 
Det er altsammen med til at give et ganske særligt sammenhold.
Vi foreslår derfor, at lokaludvalget anerkender de fantastiske voksne I Christianshavns Asyl, som er med til (i forhåbentlig minimum 180 år endnu) at give vores christianshavnerbørn en fantastisk ballast til at gå en lys fremtid i møde."


4. Kulturtårnet på Knippelsbro
Forslagsstilleren skriver:
"Åbning af Kulturtårnet på Knippelsbro hvor Ny knippelsbro blev 80 år."

Økonomi

I Budgettet for 2017-puljen har lokaludvalget afsat en ramme på 15.000 kr. til Anerkendelsesprisen  2017. I en anden sag på dagsordenen om lokaludvalgets budget er rammen foreslået forhøjet til 27.000 kr. således at der kan uddeles 5.000 kr. til hver af de indstillede prismodtagere og indkøbes en plakette til hver af dem. Derudover er der betalt en annonce om Anerkendelsesprisen.

Videre proces

Prisvinderne vil blive offentliggjort senest den 31. december 2017 og præsenteret i forbindelse med lokaludvalgets Nytårskur den 6. januar 2018.

Beslutning

Asbjørn Kaasgaard, Jette Philipsen og Lotte Barfod var inhabile og forlod mødet, mens sagen blev behandlet. 

 

 

Jane Lytthans og Kirsten V. Andersen stillede ændringsforslag om, at Anerkendelsesprisen 2017 gives til Tanja Fox.

Poul Nielsen stillede ændringsforslag om, at lokaludvalget undlader at uddele Anerkendelsesprisen 2017.

 

Et flertal af lokaludvalgets medlemmer tiltrådte indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til ejeren af ejendommen Prinsessegade 9-13 for vægmaleriet på ejendommens facade mod fællesgården i karreen.

Et flertal af lokaludvalgets medlemmer tiltrådte indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til Sømandsforeningen af 1856 for at have taget initiativ til at hjælpe unge gennem et projekt Hjælp til Selvhjælp.

Lokaludvalget stemte om, hvorvidt det kan tiltræde indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til Christianshavns Asyl for hver dag at gøre en stor forskel for børn og deres forældre på Christianshavn.
For stemte 4 lokaludvalgsmedlemmer.
Imod stemte 2 lokaludvalgsmedlemmer.
7 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.
Dermed havde lokaludvalget tiltrådt indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til Christianshavns Asyl for hver dag at gøre en stor forskel for børn og deres forældre på Christianshavn.

Lokaludvalget stemte om indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til Kulturtårnet på Knippelsbro for åbningen af Kulturtårnet på Knippelsbro i 2017, hvor Ny Knippelsbro blev 80 år.
For stemte 5 lokaludvalgsmedlemmer.
Imod stemte 4 lokaludvalgsmedlemmer.
4 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.
Dermed havde lokaludvalget tiltrådt indstillingen om at give Anerkendelsesprisen 2017 til Kulturtårnet på Knippelsbro for åbningen af Kulturtårnet på Knippelsbro i 2017, hvor Ny Knippelsbro blev 80 år.

Lokaludvalget stemte om hvorvidt det skulle holdes sig til kun at give Anerkendelsesprisen 2017 til de kandidater, som lokaludvalgets forretningsudvalg har indstillet:
For stemte 9 lokaludvalgsmedlemmer.
Imod stemte 4 lokaludvalgsmedlemmer.
ingen undlod at stemme.
Lokaludvalget tiltrådte at holde sig til kun at give Anerkendelsesprisen 2017 til de kandidater, som lokaludvalgets forretningsudvalg har indstillet.

 

Lokaludvalget havde dermed godkendt at give Anerkendelsesprisen 2017 til

  • ejeren af ejendommen Prinsessegade 9-13 for vægmaleriet på ejendommens facade mod fællesgården i karreen.
  • Sømandsforeningen af 1856 for at have taget initiativ til at hjælpe unge gennem et projekt Hjælp til Selvhjælp.
  • Christianshavns Asyl for hver dag at gøre en stor forskel for børn og deres forældre på Christianshavn.
  • Kulturtårnet på Knippelsbro for åbningen af Kulturtårnet på Knippelsbro i 2017, hvor Ny Knippelsbro blev 80 år.
     

 

Lokaludvalgets drøftelse af og beslutning vedr. dagsordenens punkt 8 "Ændringer i budgettet for lokaludvalgets 2017-pulje" indebærer, at lokaludvalget afsætter en ramme på 27.000 kr. til Anerkendelsesprisen 2017, idet
         - der uddeles fire Anerkendelsespriser á 5.000 kr.
         - der afsættes en ramme på 4.000 kr. til indkøb af plaketter til prismodtagerne.
         - der er brugt 3.000 kr. til annoncering af muligheden for at indstille kandidater til Anerkendelsesprisen 2017.

Til top