Mødedato: 02.03.2017, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forespørgsel til overborgmesteren og børne- og ungdomsborgmesteren om problematiske ansættelser for Københavns Kommunes rengøringsmedarbejdere

Se alle bilag

Forespørgsel

Borgmestrene bedes for respektive forvaltningsområder redegøre for:

  1. Omfanget af ansættelser i såkaldte decimalstillinger i de to forvaltninger.
  2. Baggrunden for brug af decimalstillinger som ansættelsestype i de to forvaltninger.
  3. Hvordan borgmestrene forholder sig politisk til decimalstillinger som ansættelsestype.
  4. Om det i de to forvaltninger kun er rengøringsmedarbejdere, der ansættes i decimalstillinger, eller om ansættelsestypen også bruges blandt andre medarbejdergrupper.
  5. Hvor mange medarbejdere i de to forvaltninger, der er ansat på henholdsvis 37 timer om ugen, 20-30 timer om ugen og 10-20 timer om ugen.

(Stillet af Socialistisk Folkeparti)

 

Motivering

Socialistisk Folkeparti er blevet gjort bekendt med, at der blandt rengøringspersonalet i Børne- og Ungdomsforvaltningen og i Københavns Ejendomme & Indkøb under Økonomiforvaltningen bliver anvendt såkaldte decimalstillinger som ansættelsestype. Decimalstillinger er timeansættelser, hvor medarbejderen ikke ansættes i hele timer på ugebasis, men derimod ansættes på for eksempel 10,28 timer per uge.

Den faglige organisation Kommunale Lønarbejdere i Storkøbenhavn (KLS) under FOA er bekymret for ansættelsestypen, der er så nøje opmålt i forhold til tid, at KLS mener, at den enkelte medarbejder har vanskeligt ved at kende sin korrekt arbejdstid. En ansættelse på 10,28 timer om ugen betyder eksempelvis, at medarbejderen har to timer og tre minutters betalt arbejde hver dag. KLS påpeger i den forbindelse store udfordringer for både medarbejder og leder med at sikre, at medarbejderen går til tiden, og at for eksempel overarbejde bliver registreret korrekt. Den faglige organisation peger samtidig på en stigning i brugen af decimalansættelserne, siden den nye budgetmodel blev implementeret i Børne- og Ungdomsforvaltningen. KLS påpeger desuden, at dette har bredt sig til andre forvaltninger - herunder Københavns Ejendomme & Indkøb i Økonomiforvaltningen - hvor rengøringspersonalet ansættes på samme problematiske vilkår.

KLS er med rette bekymret for udviklingen i brug af ansættelsestyper i kommunen, og det er samme er Socialistisk Folkeparti.

Derfor ønsker vi en redegørelse fra borgmestrene for de to forvaltninger, hvor vi har dokumentation for, at ansættelserne anvendes.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 2. marts 2017

Forespørgslen blev besvaret.

Til top