Mødedato: 11.04.2011, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Helårsopfølgning på resultatkontrakter 2010 (B-sag)

Se alle bilag
Målopfyldelse i resultatkontrakterne for 2010 er opgjort og forelægges for udvalget.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager forvaltningens helårsopfølgning på resultatkontrakterne for 2010 til efterretning

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har i 2010 haft resultatkontrakter med hver af de 10 decentrale enheder. Som opfølgning foretages der en helårsopfølgning på enhedernes resultatkontrakter.

Målsætningen for resultatkontrakterne er, at de skal bidrage til en fokusering af indsatsen og skabe ejerskab til resultatskabelsen på alle niveauer i forvaltningen. Dette ud fra en betragtning om, at det er resultatskabelsen ud fra kontraktmålene, der skal sikre opfyldelsen af de overordnede politiske mål, som er fastsat i Beskæftigelsesaftalen og Beskæftigelsesplanen.

Løsning

Helårsopfølgningen på resultatkontrakterne for 2010 viser, at ud af de i alt 36 resultatmål - hvoraf ca. halvdelen af målene omfatter flere centre - er:
  • 18 mål opfyldt
  • 7 mål delvis opfyldt
  • 11 mål ikke opfyldt

Dermed er 50 pct. af målene helt opfyldt, mens ca. 69 pct. af målene er helt eller delvis opfyldt.

Der kan peges på 3 særligt gode resultater i 2010:

  • Indsatsens jobeffekter har generelt indfriet kontrakternes mål, jf. figur 1-4. 2010 har været præget af den fortsatte lavkonjunktur. Dette er afspejlet i resultatkontrakternes målniveau. Ikke desto mindre er det glædeligt, at det er lykkedes at sikre gode selvforsørgelseseffekter af indsatsen i både job- og beskæftigelsescentre.
  • Antallet af klager over sagsbehandlingen er 25 pct. lavere end målet, jf. figur 30, og alle centre har overopfyldt deres mål. Antallet af klager er samtidig 28 pct. lavere end i 2009. Det fortsatte fald skal blandt andet ses i sammenhæng med, at sygedagpengesager og sager om førtidspension generelt afsluttes hurtigere.
  • Antallet af virksomhedsplaceringer er næsten dobbelt så højt som målet, jf. figur 5. Dermed er forvaltningen i gang med at rette op på det forhold, at Københavns Kommune historisk har brugt virksomhedsplaceringer mindre end andre kommuner. Samtidig er det i god overensstemmelse med de nye refusionsregler.

Der kan samtidig peges på 3 mindre gode resultater:

  • Rettidigheden i både aktivering af ledige og opfølgningssamtaler med sygedagpengemodtagere ligger lavere end målet, jf. figur 20-21. Det afspejler blandt andet vanskelige vilkår i forbindelse med overtagelse af dagpengeområdet fra staten og øgede samtalekrav i forbindelse med sygedagpengereformen. Samtidig peger det på, at det er en vedvarende udfordring for forvaltningen at leve op til de krævende rettidighedskrav.
  • Forvaltningens sygefravær er noget højere end målet, jf. figur 32-33, og er samtidig steget henover 2010. Set over perioden 2008-2010 er forvaltningens sygefravær reduceret væsentligt og ligger blandt de laveste i kommunen. Ikke desto mindre er udviklingen i 2010 bekymrende, og forvaltningen har fra starten af 2011 iværksat en handleplan på området.
  • Formidlingen til fleksjob er noget lavere end målet, jf. figur 10. Antallet af fleksjob har været svagt vigende henover 2010, hvilket formentlig skal ses i sammenhæng med konjunktursituationen. I forbindelse med overflytningen af fleksjobvisitationen til Jobcenter København, Nyropsgade, vil der blive sat fokus på at øge omfanget af fleksjobs.

Økonomi

Indstillingen har ikke i sig selv økonomisk betydning.

Videre proces

Forvaltningen har indgået resultatkontrakter for 2011, som forelægges for udvalget den 2. maj 2011.

BILAG
  1. Helårsopfølgning på resultatkontrakter 2010



Morten Binder                                        Thomas Thellersen Børner

 

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning.
Til top