Mødedato: 09.05.2007, kl. 08:15

Høring vedr. Idrætspolitiske initiativer inden for bl.a folkesundhed, integration og især kriminalitetsforebyggelse

Se alle bilag

Høring vedr. Idrætspolitiske initiativer inden for bl.a folkesundhed, integration og især kriminalitetsforebyggelse

Børne- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. maj 2007

 

 

3.      Høring vedr. Idrætspolitiske initiativer inden for bl.a folkesundhed, integration og især kriminalitetsforebyggelse

  J.nr. 2007-18888

 

 

 

Udvalget skal tage stilling til udkast til høringssvar til Kultur- og Fritidsudval­get vedrørende nye idrætspolitiske initiativer.

Beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget (BUU),

1.  at udvalget godkender udkast til høringssvar

 

Problemstilling

I forbindelse med budget 2007 vedtog Borgerrepræsentationen (BR), at der skulle formuleres en ny strategi for, hvordan idrættens vilkår kan forbedres i København, og at indstilling herom skulle forelægges BR før sommeren 2007 med henblik på at kunne indgå i budgetforhandlingerne for 2008.

Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) har derfor udarbejdet en ny strategiplan – kaldet Strategi F – der har til formål at modvirke den sociale ulighed i børn og unges idrætsdeltagelse. Strategiplanen indeholder 4 udvalgte indsatsområder:

§        Faciliteter og aktiviteter, hvor der foreslås en pulje til etablering af nye klublokaler, ansættelse af 4 aktivitetsmedarbejdere samt aktivitetsmidler til 8 idrætshaller – i alt 7,3 mio. kr.

§        Foreningsudvikling og frivillighed, hvor der foreslås ansættelse af 2 medarbejdere på ½ tid, midler til foreningspleje og kurser – i alt 1,8 mio. kr.

§        Facilitering af tværfagligt samarbejde på idrætsområdet, hvor der foreslås ansættelse af 2 medarbejdere på ½ tid, i alt 0,4 mio. kr.

§        Ferieaktiviteter, hvor der foreslås oprettelse af en pulje på i alt 0,5 mio. kr.

De samlede udgifter til idrætsstrategien er 10 mio. kr. årligt.

 

Løsning

Forvaltningen finder, at målet med KFF´s nye strategi er vig­tigt, og at der bør gøres en ekstra indsats for at udnytte de sidegevinster, som idrætten har inden for integrations-, sundheds- og socialområdet. Især finder forvaltningen det væsentligt, at der etableres et tæt samarbejde mellem forvaltningerne for at udvikle idrætsfaciliteterne på og omkring skolerne – til gavn for børn og unge og institutioner og idrætsforeninger. Tankerne i strategien om at igangsætte en udvikling i foreninger, der kan sikre, at disse kan tiltrække og rumme nye grupper af børn og unge, passer også fint sammen med de bestræbelser, som gøres i mange skoler og institutioner, for at få flere børn og unge over i idrætsforeningerne. Ideen om, at KFF kan støtte og facilitere et tværfagligt og tværsektorielt samarbejde, vil efter forvalt­ningens opfattelse kunne styrke samarbejdet og gøre det lettere at etablere nye tilbud til børn og unge. Aktuelt står BUF over for at skulle finde forankringsmuligheder for projekterne Idræt og Samvær og Containeridræt, der begge i en flerårig projektfase har bevist deres berettigelse. En sådan forankringsproces og overgang til drift er ofte vanskelig med både organisatoriske og økonomiske udfordrin­ger. En medarbejder, der kan facilitere og gøde denne proces, vil hjælpe noget, men for­valtningen savner, at idrætsstrategien direkte inddrager de positive erfaringer fra alle­rede igangsatte samarbejdsprojekter på idrætsområdet og konkret indeholder et oplæg til, hvorledes disse projekter kan indgå i budgetforhandlingerne for 2008.

På denne baggrund foreslår forvaltningen, at der fremsendes et høringssvar som angivet i bilag 2 til Kultur- og Fritidsud­valget (KFU).

 

Økonomi

-

 

Videre proces

Såfremt forvaltningens udkast til høringssvar godkendes fremsendes dette til Kultur- og Fritidsforvaltningen, som vil forelægge resultatet af høringen for Kultur- og Fritidsud­valget. Herefter vil sagen blive forelagt Borgerrepræsentationen.

 

Bilag

1.      Høringsmaterialet vedr. ny idrætsstrategi fra Kultur- og Fritidsforvaltningen

2.      Udkast til udvalgets høringssva r

 

 

         Else Sommer

                                                         Lise Poulsen

 



 

Til top