Mødedato: 29.09.2016, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Høring: Krimsvej tillæg 2

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller

1. At Amager Øst Lokaludvalg drøfter sagen

2. At Amager Øst Lokaludvalg godkender det omdelte udkast til høringssvar

Problemstilling

Amager Øst Lokaludvalg har modtaget tillæg 2 til lokalplan 425 Krimsvej i offentlig høring. Høringsfristen er den 17. oktober 2016.

Teknik- og Miljøudvalget drøftede færdiggørelsen af lokalplan nr. 425 ”Krimsvej” på sit møde den 16. marts 2016 og pegede på en proces, hvor de resterende problemer med færdiggørelsen af byudviklingsområdet løses i tre tillæg til lokalplan nr. 425 ”Krimsvej”. Tillæg 2 er et led i realiseringen af denne proces.

Lokalplan nr. 425 ”Krimsvej” forudsætter, at en række erhvervsbygninger i området bevares. Grundejerne ønsker at nedrive to erhvervsbygninger og erstatte dem med nyt, fortrinsvis til boligformål. Med tillæg 2 til lokalplan nr. 425 foreslås ønsket om nedrivning og erstatning af det nedrevne med nybyggeri imødekommet. For at overholde kommuneplanen, som fastlægger, at mindst 50 % af etagearealet skal anvendes til boligformål og mindst 25 % af etagearealet skal anvendes til erhverv, skal en del af det nyopførte etageareal anvendes til erhverv.
De foreslåede ændringer forudsætter et tillæg til den gældende lokalplan. .

De erhvervsbygninger, der forudsættes bevaret i lokalplan nr. 425, er ikke bevaringsværdige i arkitektonisk eller kulturhistorisk forstand. I lokalplanen bevares de af hensyn til diversiteten i området. Det har imidlertid vist sig, at bygningerne er i dårlig stand og vanskelige at anvende og udgør således en barriere for at få færdiggjort byomdannelsen i området. Derfor foreslås det, at tillæg 2 muliggør nedrivning af to erhvervsbebyggelser i delområderne A og C (Jf. tegning nr. 1 i bilag 1), samt fastlægger rammerne for nybyggeri i de tre delområder A, B og C.

Det foreslås, at tllægget giver mulighed for følgende:

I delområde A kan industribygingen ”Baltic” nedrives og i stedet kan der opføres en boligbebyggelse i 3-5 etager indenfor det på tegning nr. 4 (bilag 1, side 21) angivne byggefelt. Stueetagen ud mod promenaden langs Amager Strandvej skal anvendes til publikumsorienterede erhverv.

I delområde B kan der opføres op til 5 etager erhvervsbyggeri indenfor det angivne byggefelter.

I delområde C kan en ældre erhvervsbygning nedrives og i stedet kan der opføres op til 5 etager erhvervsbyggeri indenfor det angivne byggefelt.

Med tillæg 2 justeres anvendelsesbestemmelserne således, at udvidelsen af detailhandelsrammen i Kommuneplan 2015 udnyttes til at styrke bydelscentret ved metrostationen Øresund. Endvidere justeres anvendelsesbestemmelserne således, at publikumsorienterede erhverv koncentreres langs Øresundsvej og Amager Strandvej, mens stueetagerne i tårnene inde i lokalplanområdet fastlægges til serviceerhverv og dermed bliver der bl. a. mulighed for at lokalisere liberale erhverv som f. eks. læger og tandlæger i disse lokaler.

Byliv

Projektet vil som en del af den niveaufri hovedsti, der forbinder hovedparten af de interne byrum, give mulighed for at beboerne kan bruge arealerne til ophold og leg i hele området.  De planlagte stier og passager gennem bebyggelsen vil være med til at skabe en let gennemstrømning af mennesker, øge trygheden og lede cykler og gående mod de tilstødende boligområder og funktioner.

Bæredygtighed

Der er fastlagt bestemmelser om, at alle tage skal udføres med beplantning, og landskabsplanen sikrer naturlig, lokal afledning af regnvand.

Parkering

I lokalplan nr. 425 er parkeringsormen 1 plads pr. 100 m² etageareal. Det ændres således, at parkeringsnormerne ved nybyggeri på de på tegning nr. 4 viste delområder A, B og C  følger parkeringsnormerne for bilparkering og cykelparkering i Kommuneplan 2015: Parkeringsnormen for biler er 1 parkeringsplads pr. 150 m² etageareal – svarende til 105 pladser - og mindst 4 cykelparkeringspladser pr. 100 m² etageareal.

 

Løsning

Teknik- og Miljøforvaltningen afholdt i samarbejde med Amager Øst Lokaludvalg borgermøde i sagen torsdag den 15. september.

Amager Øst Lokaludvalg er desuden blevet kontaktet af flere lokale interessenter, der ønsker at etablere forskellige former for aktiviteter i de eksisterende bygninger - herunder i "Bunkeren" som er en del af det aktuelle tillægsområde.  På baggrund af kontakten har der været afholdt dialogmøde med initiativtagerne bag projekterne "Jordens Hus" og "Amager Strand Bazar" hvor også Teknik- og Miljøforvaltningen deltog.

En repræsentant for Miljø- og Plan arbejdsgruppen har på baggrund af drøftelser i arbejdsgruppen samt på baggrund af ovenstående borgerdialog udarbejdet omdelte udkast til høringssvar, som lokaludvalget bedes drøfte og godkende.

Beslutning

Amager Øst Lokaludvalg drøftede sagen.

Amager Øst Lokaludvalg bemyndigede uden afstemning Miljø- og Plan arbejdsgruppen til at revidere og fremsende det fremlagte udkast på baggrund af de på mødet faldne bemærkninger. Høringssvaret fremsendes til forvaltningen med forbehold for lokaludvalgets endelige godkendelse på mødet den 27. oktober.

Til top