Mødedato: 29.09.2016, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Miljøpunkt Amagers årsplan - præsentation og drøftelse af udkast

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller

1. At Amager Øst Lokaludvalg tager orienteringen til efterretning

2. At Amager Øst Lokaludvalg drøfter udkast til årsplan for Miljøpunkt Amager 2017

Problemstilling

På mødet vil Claus Knudsen, centerleder for Miljøpunkt Amager, præsentere første udkast til årsplanen for 2017 (og grundlæggende prioriteringer for 2018).

Udkast til årsplanen for 2017 er bygget op om en ny prioriteringsstruktur, hvorfor den adskiller sig fra tidligere årsplaner. Formålet med denne ændring er at gøre årsplanen mere overskuelig og give mulighed for en skarpere prioritering. Udgangspunktet for den kommende årsplan er den projektbaserede arbejdsform, hvor der i dialogen mellem Lokaludvalgene og Miljøpunkt Amager i højere grad fokuseres på projektudviklingen.

Den overordnede struktur for årsplanen er:

Fokusprojekter. Disse løber ofte over en længere årrække og involverer bl.a. arbejde med at hente ekstern finansiering gennem offentlige og private fonde. Projekterne er kendetegnet ved planlægning, fundraising og mange faglige udfordringer. Gennemførelsen af projekterne forudsætter forankring, fordybelse og faglighed. Projekterne skaber i sig selv forandring lokalt. Miljøpunkt Amager er projektejer og ansvarlig i udvikling og igangsætning, men perspektivet er at projekterne på sigt kan blive selvbærende og leve videre uden Miljøpunkt Amagers direkte involvering.

Aktiviteter. Aktiviteterne beskriver de mange forskellige enkeltstående arrangementer og aktiviteter som vi afholder i løbet af året. Aktiviteterne er (i relation til projekterne) kendetegnet ved at være hurtigere, (relativt) billige og opmærksomhedsskabende. Fokus for aktiviteterne er dialog og informationsformidling. Aktiviteterne inspirerer til forandring lokalt. Aktiviteterne afholdes ofte i samarbejde med lokale aktører og/eller Københavns Kommune.

Faglig vejledning. Dette dækker over specifikke fagområder, hvor Miljøpunkt Amager har særlig viden, kompetencer og netværk, og som det er vigtigt at holde fast i. Det handler både om områder hvor mange borgerhenvendelser gør det relevant at have en tung faglig viden og hvor der er muligheder for at opdyrke nye og levedygtige projekter og aktiviteter til fordel for bydelene på Amager.

Oversigt over fokusprojekter for 2017

 

  • Grønne Gader og gaderum

  • Amager Frugtlaug

  • Den Bæredygtige Amagermad

  • Bæredygtig boligvejledning

  • Bicycle Innovation Lab (Kun i Amager Øst)

  • Affaldssortering og cirkulær økonomi (kun i Amager Øst)

  • Amager Fælled (Kun i Amager Vest)

Løsning

At Amager Øst Lokaludvalg drøfter punktet og kommentere på udkast til årsplan for 2017 med henblik på, at årsplanen kan færdiggøres i overensstemmelse med lokaludvalgets prioriteringer og forventninger.

Økonomi

Udkast til årsplan for Miljøpunkt Amagers arbejde i 2017 tager udgangspunkt i en forventning om, at Amager Øst Lokaludvalg i lighed med de forgående år, vil afsætte kr. 600.000 af puljemidlerne til Miljøpunkt Amager.

Midlerne forventes afsat i forbindelse med den generelle budgetlægning for 2017 - forventeligt i november 2016.

Videre proces

Miljøpunkt Amagers endelige årsplan forelægges Amager Øst Lokaludvalg til endelig vedtagelse i november 2016.

 

Beslutning

Forud for punktets behandling var der en drøftelse vedr. medlemmers eventuelle inhabilitet. Sekretariatet meddelte lokaludvalget, at sekretariatet vurderer, at medlemmer af Miljøpunkt Amagers bestyrelse er inhabile i forbindelse med behandlingen af punktet. Eva Damgaard og Randi Sørensen ønskede ført til protokol, at de ikke mener at de som medlemmer af Miljøpunkt Amagers bestyrelse, er inhabile i forbindelse med behandlingen af punktet. Herefter forlod Randi Sørensen, Eva Damgaard og Lasse Rossen mødet.

Claus Knudsen, centerleder i Miljøpunkt Amager, orienterede om miljøpunktets arbejde i 2016 og fremlagde herefter udkast til årsplan for 2017.

Amager Øst Lokaludvalg tog orienteringen til efterretning.

 

Til top