Mødedato: 27.08.2015, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Supplerende høring: Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 "Krimsvej"

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Miljø og Plan-arbejdsgruppen indstiller,

1) At Amager Øst Lokaludvalg godkender det bilagte høringssvar.

Problemstilling

Amager Øst Lokaludvalg har modtaget den supplerende høring om forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 "Krimsvej" mandag den 6.juli. Høringsfristen var den 17.august 2015 og høringssvaret er fremsendt via høringsportalen "Bliv Hørt" med forbehold fro lokaludvalgets endelige godkendelse.

Baggrund
Københavns Kommune offentliggjorde i perioden 02.05-02.07 2014 forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 ’Krimsvej’ vedtaget af Borgerrepræsentationen den 10. april 2014. På baggrund af de indkomne bemærkninger foretog Teknik- og Miljøforvaltningen  en supplerende høring om et ændringsforslag, som begrænser byggehøjden på Krimsvej 15A-B. Forvaltningen forelagde den 10. november 2014 forslag til tillæg 1 for Teknik- og Miljøudvalget, som ikke anbefalede forvaltningens forslag overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Teknik- og Miljøudvalget drøftede den 16. marts 2015 forslag til strategi for færdiggørelse af lokalplan nr. 425 ’Krimsvej’. Et flertal tilkendegav, at man gerne ser den i indstillingen skitserede model 2 valgt (hvorved der udarbejdes tre lokalplantillæg for de større byggeprojekter). Et revideret forslag til tillæg 1 er det første af disse 3 kommende forslag.

Ændringer
Fastlæggelse af Krimsvej 15A-B til bolig: Forslag til tillæg nr. 1 muliggør en fleksibel placering af boliger og erhverv indenfor tillægsområdet, hvoraf erhverv skal udgøre mindst 6.500 m2. Herudover foreslår forvaltningen, at Krimsvej 15A-B fastlægges til boligformål ligesom nabobebyggelsen Krimsvej 13, og at erhvervsarealet på Krimsvej 15A-B flyttes til stueetagen i Amager Strandvej 112, hvor det er muligt at etablere en dagligvarebutik på op til 500 m2
.

Begrænsning af byggemulighed på Krimsvej 15A-B: Forvaltningen foreslår, at ny bebyggelse skal opføres i 2 etager samt evt. tagterasse med en facadehøjde på max. 6,5 meter eksklusiv evt. balustre.  

Mulighed for nyt byggeri i stedet for Voksfabrikken: Bygherre ønsker på grund af bygningens stand at rive bygningen ned og mulighed for at opføre nyt byggeri på de oprindelige byggefelter. Bygningen er bevaret i lokalplanen, men er ikke bevaringsværdig, da den ingen væsentlig arkitektonisk eller bygningsmæssig værdi har. Bygningen er belastet af forurening, sammensat og nedslidt, hvorfor den vil være vanskelig at genanvende. Forvaltningen foreslår, at den eksisterende bebyggelse (Voksfabrikken) kan erstattes af nyt byggeri som i volumen og højde svarer til den eksisterende bebyggelse.

Anvendelse i stueetagen, Nordtårnet og Sydtårnet: I lokalplanen er anvendelsen i en række stueetager fastlagt til publikumsorienteret serviceerhverv. Flere grundejere har oplyst, at det er vanskeligt at finde lejere til disse anvendelser, hvorfor flere lokaler står tomme. Forvaltningen foreslår derfor, at anvendelsen i stuetagen på Amager Strandvej 114 og 120 (Nordtårnet og Sydtårnet) ændres til serviceerhverv. Det betyder, at disse stueetager kan anvendes til serviceerhverv ligesom de øvrige bygninger og byggefelter, som er udpeget til erhverv i lokalplanen.

Projekt for byggefelt på Amager Strandvej 120 (Sydtårnet):
Grundejer har fremlagt et projekt, som overskrider det eksisterende byggefelt i lokalplanen (17,5 x 17,5 meter). Projektet har et forskudt fodaftryk med 2 meter dybe karnapper fra stueetagen og op mod nord, syd og øst. Projektet måler 18,5 x 18,2 meter, hvor det er bredest eksklusiv karnapper. Forvaltningen finder, at projektet giver en bedre mulighed for indretning af lejlighederne og skaber variation i områdets tårne og foreslår derfor, at byggefeltet ændres, så det bliver i overensstemmelse med det fremlagte projekt.

Løsning

Miljø og Plan-arbejdsgruppen har drøftet sagen på sit møde den 12.august. Arbejdsgruppen har på den baggrund udarbejdet udkast til høringssvar, som Amager Øst Lokaludvalg bedes drøfte og godkende.

Høringssvaret tager udgangspunkt i lokaludvalgets tidligere høringssvar i sagen og er i øvrigt på linje med den klare tendens, der er at finde i svarene fra de over 90 borgere, der har gjort indsigelser mod lokalplanstillæget via Bliv Hørt.

Beslutning

Høringssvaret blev godkendt uden afstemning.

Amager Øst Lokaludvalg besluttede at fremsende høringssvaret til Teknik- og miljøudvalget.
Til top