Mødedato: 22.06.2017, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: Helhedsplan for Kløvermarken Idrætsanlæg

Kløvermarkens brugerklubber søger støtte til helhedsplan for renovering og udbygning af faciliteterne på Kløvermarken Idrætsanlæg.

Indstilling

Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

1) at lokaludvalget på baggrund af indstilling fra BIFUK-arbejdsgruppen afsætter en underskudsgaranti på kr. 100.000 til helhedsplan for Kløvermarken Idrætsanlæg.

Problemstilling

På vegne af brugerklubberne har Bent Kristensen søgt om kr. 100.000 i støtte til helhedsplan for Kløvermarken Idrætsanlæg.

Kløvermarkens Idrætsanlæg er under pres, da både tilslutningen til foreningerne stiger, der kommer flere foreninger, og samtidig forventes områdets fremskrevne befolkningstilvækst at lægge yderligere pres på faciliteterne.

Brugerklubberne, der dækker over 15 idrætsklubber, ønsker at igangsætte et udviklingsarbejde, der kan være med til at fremtidssikre Kløvermarkens Idrætsanlæg, så det kan fortsætte med at være et socialt samlingspunkt for bydelen.

Brugene af området spænder bredt i både idrætsaktiviteter og alder.

Idrætsanlægget har siden etableringen kun gennemgået sparsomme renoveringer og udbygninger. De røde barakbygninger ved Kløvermarksvej er karakteriseret ved slitage og manglende plads og er utidssvarende i forhold til de ønsker nutidens foreningsmedlemmer har til foreningslivet. Der er ikke tilstrækkeligt med omklædningsfaciliteter, særligt til piger/kvinder. Der mangler ligeledes mødelokaler, opholdsrum, depotplads eller tidssvarende køkkenfaciliteter. Klubbernes muligheder for sociale aktiviteter ved siden af fodbolden er således begrænset.

Dertil er det et ønske at Kløvermarken Idrætsanlæg i fremtiden også skal kunne rumme flere typer af idræt, og også sociale arrangementer, så området bliver et samlepunkt for idrætslivet.

Udover de fysiske faciliteter er det også nødvendigt med en analyse af de trafikale udfordringer omkring anlægget, så brugerne kan færdes sikkert til og fra anlægget.

Der er indgået en aftale om at klubberne og foreningerne samarbejder, med hjælp fra Amager Kultur.

Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på kr. 140.000. Der er søgt og givet tilsagn om kr. 25.000 fra Amager Kultur, og de lokale idrætsforeninger har samlet givet 15.000.

Løsning

BIFUK arbejdsgruppen indstiller med 2:2 stemmelighed at projektet støttes med det fulde beløb. Der er enighed om at projektet er tiltrængt, og det er meget positivt at alle brugerklubberne står sammen. Arbejdsgruppen finder det positivt at både Overborgmesteren og KFF har vist interesse, hvilket giver tro på at det ikke ender som et skuffeprojekt.

Argumenter for det fulde beløb: Foreningerne har brug for at kunne komme med et konkret forslag for efterfølgende at kunne søge det fulde anlægsbeløb fra kommunen.

Argumenter for et reduceret beløb: Der er angivet en diverse-post i budgettet til fx studieture. Derfor indstilles til et reduceret beløb på kr. 90.000.

Økonomi

Der er søgt om kr. 100.000 af 2017-puljemidlerne.

Arbejdsgruppen har indstillet, at der bevilliges en underskudsgaranti på kr.100.000.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 30. september.

 

Beslutning

Der blev stillet forslag om at projektet støttes med det ansøgte beløb kr. 100.000 af 2017 puljemidlerne

For at støtte projektet med kr. 100.000 stemte: Martin Hein,  Thomas Frisendahl, Rune Solvang, Bo Jensen, Sten Olesen, Winnie Lundgreen, Jan Kyrsting, Sten Lykkebo,  Käte Hommelgaard, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Melgaard, Ole Pedersen

Imod at støtte projektet med kr. 100.000 stemte:  Ib Wendrup, Carsten Sahl Mortensen, Karl Vogt-Nielsen, Svend Åge Sørensen, Nicki Wasmann Brøchner.

Følgende undlod at stemme: Ingen

Dermed støttes projektet med kr. 100.000 af 2017 puljemilerne

Mindretalsudtalelser Nicki Wassmann Brøchner: Det er normal praksis, at Amager Øst Lokaludvalg ikke støtter diverseposter. Ansøgningen på i alt 100.000 kr. indeholder en diversepost på 10.000 kr. , som ikke bør imødekommes i henhold til ligebehandlingsprincipperne. Ansøgningen bør derfor kun støttes med kr. 90.000.

Mindretalsudtalelse fra Karl Vogt-Nielsen: Det fremgik af drøftelsen, at ansøger tidligere har haft møde med bl.a. overborgmesteren, som havde udtrykt sig positiv overfor en udvikling af området, men havde opfordret til at foreningerne fandt sammen.Dette har foreningerne nu gjort, og derfor mener jeg at næste skridt må være at melde tilbage til overborgmesteren og Rådhuset, at nu har man fundet sammen og på baggrund af en workshop mellem foreningerne kunne aftale med overborgmesteren m.fl. hvad næste skridt er. Derfor mit forlag om en bevilling på 30.000 kr. til afholdelse af den planlagte workshop og opfølgende arbejde mhp at dette kan danne grundlag for en videre drøftelse med overborgmesteren m.fl. At udarbejde et hurtigt skitseprojekt  allerede på nuværende tidspunkt anser jeg for en forceret proces som foregriber et møde mellem foreningerne og politikerne om, hvorledes man bedst kommer videre med sagen.

 

Til top