Mødedato: 22.05.2019, kl. 17:30
Mødested: Vibenshave, Nyborggade 9, 2100 København Ø

Meddelelser

Se alle bilag

Høringssvar vedr. Kommuneplan 2019

Der er afsendt høringsvar til den interne høring af Kommuneplan 2019. Høringssvaret er færdiggjort af ad hoc-arbejdsgruppen.

Supplering af Østerbro Borgerpanel

På lokaludvalgsmødet den 20. februar 2019 bevilgede lokaludvalget 20.000 kr. til at opsupplere Østerbro Borgerpanel. Den 5. april blev der udsendt en invitation til 17.035 østerbroere, som enten er tilflyttere eller unge, der er blevet 15 år, siden panelet blev oprettet. Fra 5. april til 14. maj er der kommet 1124 flere medlemmer i panelet, hvilket betyder at der i alt er 8489 medlemmer. 

Udsættelse af renovering af Svanemøllepieren

Teknik- og Miljøforvaltningen har orienteret om, at den planlagte renovering af Svanemøllepieren, der var forventet at ligge i foråret 2019, er udskudt. Renoveringsarbejdet startes i stedet til september 2019.

Henvendelse fra Christianshavns Lokaludvalg om deltagelse i Blå Råd

Lokaludvalget har modtaget en henvendelse fra Christianshavns Lokaludvalg, der opfordrer alle Lokaludvalg med havnearealer til at deltage i dialogen med By og Havn, gerne gennem en plads i et "Blå Råd", hvor havnens udvikling drøftes.

By og Havn har sendt følgende invitation som formanden har taget imod.

I forlængelse af By & Havns lancering af ny havnestrategi for et par måneder siden er vi blevet kontaktet af en del af de københavnske lokaludvalg, som dækker områder, der grænser ud til Københavns Havn. Vi har i det hele taget fået rigtig mange positive tilbagemeldinger på havnestrategien, herunder har der været meget stor interesse for deltagelse i ’Det blå råd’, som var tænkt som et dialog- og samarbejdsorgan med repræsentanter for havnens mange forskellige brugere.

Det er vi naturligvis rigtig glade for, men det har også været nødvendigt at overveje, hvordan vi bedst imødekommer de mange interesserede. Vi har derfor besluttet at lave to årlige havneseminarer, hvor alle havnens aktører inviteres indenfor. Her kan vi så – som hhv. opfølgning på og forberedelse af højsæsonen – sætte forskellige temaer på dagsordenen, fx nye sikkerhedstiltag, trafikadskillelse/zonering, god havnekultur, udviklingen af miljøer/faciliteter etc. Det forum har vi valgt at kalde ’Det blå råd’.

Samtidig anderkender vi, at der er interessenter – fx lokaludvalgene – som har en særlig aktie i havnens udvikling. I er otte lokaludvalg, som grænser ud til havnen, og på den baggrund er vores tanke, at det kunne være relevant at lave et særligt forum for jer, som kunne mødes fx to gange om året. Det betyder selvfølgelig ikke, at I ikke samtidig bliver inviteret til havneseminarerne sammen med alle de andre aktører, men så er vi i hvert fald sikker på, at vi får lokaludvalgenes perspektiver og ideer med i arbejdet.

Vi vil derfor gerne invitere til et indledende møde på Nordre Toldbod 7 tirsdag den 25. juni, kl. 16.00-17.30. For at holde deltagerantallet på et hensigtsmæssigt niveau er vores indstilling, at det enkelte lokaludvalg kan lade sig repræsentere af to deltagere, fx en politisk og en administrativ. Herfra vil udviklingschef Per Schulze og jeg deltage.

Vi håber, at alle har lyst til at deltage, og at det kan være begyndelsen på et godt og udviklende samarbejde.

I kan læse mere om indholdet i By & Havns havnestrategi her: https://byoghavn.dk/havnen/brug-havnen/

Med venlig hilsen / Best regards
 
Jan Bruun Jensen
Projektleder/Project Manager, Bæredygtighed & Byliv

Oversigt om konsekvenserne af anlægsloft og anlægsporteføljen i 2020 og 2021 under henholdsvis Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et orienteringsbrev samt en liste med en oversigt over konsekvenserne af anlægsmåltal for 2020 og 2021.

Overborgmesteren har sendt meddelelse om Økonomiudvalgets behandling om anlægsporteføljen i 2020 og 2021 under Økonomiforvaltningen.

Kære Allan Marouf,

Økonomiudvalget behandlede i går [14.05.19] sag om anlægsporteføljen i 2020 og 2021 under Økonomiforvaltningen. Med sagen er der prioriteret anlægsprojekter for 2020 og 2021 under Økonomiforvaltningen for i alt 1,7 mia. kr. i hhv. 2020 og 2021. Projekter fra de øvrige udvalg vil blive tilføjet i starten af juni og indgår altså ikke på nuværende tidspunkt.

Som vi drøftede på møde i sidste uge, får lokaludvalgsformændene oversigten over anlægsprojekter, som gennemføres i 2020 og 2021 i den respektive bydel. Jeg håber, at I vil hjælpe med at få skabt positiv opmærksomhed om projekterne, der gennemføres lokalt hos jer de næste to år. For der er behov for, at vi fokuserer på de projekter, som kan gennemføres på trods af anlægsloftet. Samtidig er det mit håb, at vi sammen kan slå et slag for, at den anlægsramme, som regeringen udstikker for kommunerne, hæves mærkbart, fordi den lave ramme forhindrer, at vi kan få bygget endnu mere til københavnere og til jeres bydel.

Min holdning til sagen er helt overordnet, at:

  • Jeg er glad for, at der er bred opbakning på Rådhuset til at gennemføre disse projekter. Der er et stort behov for at komme i gang med projekterne, som vil gavne den enkelte bydel.
  • Jeg selvfølgelig gerne havde set endnu flere projekter gennemført. Men regeringens rigide anlægsloft er en stor forhindring. Anlægsloftet gør, at vi ikke kan udvikle velfærden i det tempo, som der er behov for i København.

Mere anlægsmåltal - forhåbentlig

Københavns Kommunes anlægsmål i 2020 ligger på nuværende tidspunkt ikke fast. Og det er min forhåbning, at vi kan få mere måltal, så vi kan komme i gang med endnu flere af vores gode anlægsprojekter og derved kan fortsætte med at udvikle byen og velfærden til københavnerne. Her må vi alle sætte vores lid til en kommende ny regering.

Anlægsmåltallet ligger – sammen med de nye projekter, som kan gennemføres i 2020 og 2021 – endelig fast i efteråret efter budgetforhandlingerne. Det vil også sige, at vedlagte oversigt er første skud i bøssen, mens vi forhåbentlig kan få flere projekter med, når/ hvis KK får mere i anlægsmåltal.

Med venlig hilsen

Frank Jensen

Overborgmester

 

Svar på henvendelse om cykling på Strandpromenaden

Der er kommet svar på henvendelse vedr. cykling på Strandpromenaden.

 

Biblioteksstrategi

Kultur- og Fritidsforvaltningen har orienteret om, at Biblioteksstrategien kommer i offentlig høringen inden sommerferien 2019.

 

Ny tidsplan for eget projekt om naturpark Nordhavn

Lokaludvalget besluttede den 20. februar 2019 at indgå i et samarbejde med bl.a. Dansk Naturfredningsforening (DN) omkring naturpark i Nordhavn. DN har meddelt, at borgermødet der var planlagt at afholde inden sommerferien udskydes. Dog skal midlerne bruges inden for kalenderårets udgang.

 

Svar fra Sundheds- og Omsorgsborgmesteren vedr. luftforurening

Lokaludvalget har fået svar fra Sundhed- og Omsorgsborgmesteren vedr. henvendelse om luftforurening.

 

Forbrug på Informationspuljen

Formanden har afsat 6.000 kr. fra Informationsbevillingen til at dække ekstraudgifter til lokaleleje i forbindelse med borgermøde#2 om luftforurening, som lokaludvalget den 24. april 2019 afsatte 23.000 kr. til at afholde. Den ekstra udgift skyldes, at mødet mod forventning ikke kan afholdes i Østerbrohuset, og der er i stedet er booket lokaler i Charlottehaven.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning vedrørende H.C. Andersen Adventure Tower

Teknik- og Miljøudvalget vedtog på møde den 13. maj følgende indstilling fra forvaltningen:

1. at aftale mellem By & Havn og bygherre vedr. H.C. Andersen Adventure Tower ikke kan danne grundlag for tidlig igangsættelse af planarbejdet for byggeri udover 870.000 m2 etageareal i Nordhavn, og at der derfor meddeles afslag på anmodningen om at igangsætte planarbejdet for H.C. Andersen Adventure Tower på nuværende tidspunkt.

2. at den fremsendte strukturplan for Nordhavn samt bilaget med højhusscenarierne sammen med forvaltningernes bemærkninger og anbefalinger for det videre arbejde med udviklingen af Nordhavn tages til efterretning.

https://www.kk.dk/indhold/teknik-og-miljoudvalgets-modemateriale/13052019/edoc-agenda/5b175dc4-72b7-4b8c-9cd4-bcf969612a1f/3e8ed138-bd03-4770-b748-0723f2952a58

 

BR beslutning om placering af skulpturen 'En rigtig dansk familie'

Borgerrepræsentationen har truffet beslutning om placering af skulpturen 'En rigtig dansk familie'. Skulpturen opstilles på Vesterbro på en placering der findes i samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg.

Kære alle lokaludvalg, der har fremsat forslag til placering af skulpturen En rigtig dansk familie,

Jeg skylder jer en meddelelse om, hvordan sagerne står, og måske har I allerede set BR’s beslutning på mødet i torsdags: https://www.kk.dk/indhold/borgerrepraesentationens-modemateriale/09052019/edoc-agenda/1c5b41ce-e262-4153-b1a6-01840fd26e5b/640cdd7a-f92a-44f6-ad89-3bb39951db52.

Den placering, som TMF indstillede, blev nedstemt, og vi blev bedt om i samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg at finde en passende placering på Vesterbro. Den afviger fra den af Lokaludvalget oprindeligt foreslåede placering på en privat matrikel.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for det store engagement, lokaludvalgene har udvist i denne sag, og beklage, at det ikke blev til nogen skulptur i jeres bydel i denne omgang. Men en lignende situation kan opstå igen, og det er rart for os at vide, at der generelt er interesse for kunst i de enkelte bydele.

Med venlig hilsen
Jens Peter Munk
Fagansvarlig
Bynatur

 

 

 

 

 

 

Beslutning

 Finn Kristiansen deltager gerne i et eventuelt 'Blåt Råd' og deltager d. 25. juni.
Til top