For musikere eller bands

Her kan du som musiker eller band læse om, hvordan du kommer på listen over musikere, der kan spille på pleje- og aktivitetscentre under Pleje- og Aktivitetspuljen. Du finder også information om, hvordan du får dit honorar udbetalt efter en koncert.

Der afsættes årligt 500.000 kr. til betaling af honorar til musikarrangementer på Københavns Kommunes pleje- og aktivitetscentre. Pleje- og aktivitetscentrene har mulighed for at få betalt et antal musikerlønninger (svarende til den gældende minimumstarif) fordelt som klip.

Københavns Musikudvalg sammensætter en liste over musikere og bands fordelt på genre, som pleje- og aktivitetscentrene kan vælge fra.

Pleje- og aktivitetscentrene kan selv vælge, om de vil bruge det på flere koncerter med hver én musiker eller på én koncert med et band med to, tre eller fire medlemmer. Som udgangspunkt gælder ét klip til én musiker. 

Ansøgningsrunde til musikerlisten for pleje- og aktivitetspuljen 2024

Ansøgningsrunden for at komme på musikerlisten i 2024 åbner mandag den 21. august 2023, og sidste frist for at søge vil være mandag den 18. september 2023.

For at søge om at komme på listen, skal der anvendes den digital ansøgningsblanket, som findes længere nede på denne side. 

Betingelser for at søge om at komme på listen

Det er en betingelse for at søge, at:

  • I spiller musik af professionel kvalitet.
  • I selv kan medbringe udstyr, f.eks. instrumenter, højtalere, stativer m.m.
  • I så vidt muligt kan holde koncerterne i dagtimerne.

Dette bør ansøgningen indeholde

I skal anvende den digitale ansøgningsblanket, som findes nederst på siden. (BEMÆRK: linket er kun aktivt i ansøgningsperioden).

Følgende bilag skal vedhæftes:

  • CV for alle musikere (skal vedhæftes i PDF-format)

Behandling af ansøgningen

Ansøgninger behandles på Musikudvalgets møde den 29. november 2023, hvorefter ansøgere modtager besked om deres ansøgning. 

Når I er kommet på listen

Plejehjemmet eller aktivitetscenteret kontakter jer direkte, hvorefter I aftaler, hvornår koncerten skal afholdes.

I skal selv medbringe udstyr m.m. til koncerterne.

Sådan får du udbetalt dit honorar

Efter koncerten skal I gøre to ting for at få udbetalt jeres honorar:

  1. Sammen med pleje- eller aktivitetscenteret skal I udfylde det indberetningsskema, som I finder på siden Pleje- og aktivitetscentre.  Pleje- og aktivitetscenteret sørger herefter for at indsende indberetningen til Kenni Antonsen på aw5k@kk.dk. 
  2. I skal indsende en faktura via www.virk.dk for arrangementet. Honoraret vil først blive udbetalt, når indberetningsskemaet og fakturaen er modtaget. Benyt EAN nummeret: 5798009781505 og personreferencen "AW5K" ved oprettelse af faktura. 

Honorar svarer til DMFs minimumstarif der reguleres hvert år den 1. april. (minimumstariffen er fra 1. april 2024 - 31. marts 2025 på 2.403,17 kr.)

Link til Erhvervsstyrelsens hjemmeside

Find den digitale ansøgningsblanket her

Kontakt

Sekretariat for Kunst og Historie

Sekretariat for Kunst og Historie

Kultur- og Fritidsforvaltningen

Stormgade 20

1555 København V

Kenni Antonsen

Kenni Antonsen

Stormgade 20

1555 København V