Pasningsgaranti i vuggestue og dagpleje

Du kan vælge garantilisten til dit barn og være garanteret en plads indenfor to måneder.

Med garantilisten kan du være sikker på at få en plads til dit barn senest to måneder efter, du har skrevet det på garantilisten. Du kan derfor vente med at skrive barnet på garantilisten indtil to måneder før, du ønsker en garantiplads. Du vil få tilbudt en plads til dagpleje eller vuggestue indenfor 4 km fra din bopæl.

Skriv dit barn på garantilisten

Åbner en dialog.

Vigtigt når du skriver på garantilisten

  • Hvis du har skrevet dit barn op til to specifikke ventelister, skal du slette den ene venteliste, før du kan skrive barnet på garantilisten (Garantiliste København).

Sådan skriver du på garantilisten:
Klik på Søg institutioner 
 -I feltet Institution skriver du Garanti
- Klik Søg efter institutioner
Under Linjen Søgeresultat står Garantiliste København, Klik Vælg
Gennemfør opskrivningen på almindelig vis. 

  • Pladsanvisningen skal godkende din opskrivning i forhold til ansøgningsdato og behovsdato før den er gyldig. Vi sender et opskrivningsbevis til din digitale post, når vi har behandlet og godkendt opskrivningen. 
     
  • Hvis du skriver dit barn på garantilisten (Garantiliste København) er barnet sikret en plads senest to måneder derefter. Dit barn vil få tilbudt en plads til dagpleje eller vuggestue indenfor 4 km fra din bopæl.
     
  • Er dit barn allerede indmeldt i et dagtilbud i Københavns Kommune, kan det ikke blive skrevet på garantilisten, medmindre I flytter mere end 4 kilometer fra jeres nuværende adresse til en ny adresse i Københavns Kommune.

Spørgsmål og svar om garantiliste

Vis alle

Kan jeg skrive mit barn på garantilisten og samtidig beholde det på venteliste til en bestemt institution eller dagpleje?

Ja. Dit barn kan stå på én specifik venteliste til en institution eller dagpleje samtidig med det står på garantilisten.

Hvis du har skrevet dit barn op til to specifikke dagtilbud, skal du erstatte det ene dagtilbud med en opskrivning på garantilisten.

Hvad sker der med min plads på den almindelige venteliste, hvis mit barn får en garantiplads?

Ingenting. Hvis du får tilbudt en plads fra garantilisten, og du takker ja til pladsen, bliver dit barn stående på den specifikke venteliste. 

Hvad sker der, hvis jeg takker nej til en garantiplads?

Så bliver dit barn slettet fra garantilisten.

Barnet bevarer sin plads på den specifikke venteliste og du kan vælge at skrive barnet op på en ny specifik venteliste. Men du skal være opmærksom på, at dit barn bliver placeret på den nye venteliste med sin nye opskrivningsdato.

Hvis du skriver dit barn på garantilisten igen, vil barnet være garanteret en ny garantiplads 2 måneder efter starttidspunktet på det tidligere garanti-tilbud.

Hvem kan ikke skrives på garantilisten?

Børn, der allerede er indmeldt i et dagtilbud, kan ikke blive skrevet på garantilisten, medmindre barnet flytter mere end 4 km internt i Københavns kommune.

 

Kontakt

Pladsanvisningen

Nyropsgade 7, 1

1602 København V

Åbningstider

Mandag

09:00 - 13:00

Tirsdag

09:00 - 13:00

Onsdag

09:00 - 13:00

Torsdag

13:00 - 18:00

Fredag

09:00 - 13:00

Telefontider

Mandag

09:00 - 13:00

Tirsdag

09:00 - 13:00

Torsdag

13:00 - 18:00

Fredag

09:00 - 13:00

-