Områdefornyelse Bispeengen

Områdefornyelsen Bispeengen fra 2023-2028

En områdefornyelse er netop startet op. I løbet af de næste 6 år kommer der til at ske en masse i området.

Vil du være med til at udvikle dit kvar­ter? Gøre områdets parker, legepladser og gader bedre? Styrke fællesskaber for alle beboere i kvarteret? Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan være med til gøre dit kvarter til et endnu bedre sted at bo.

Kort over kvarteret

Områdefornyelse Bispeengen ligger i området mellem følgende punkter: Bispeengen, Nørrebroparken, Borups Plads og Nørrebro Station.

Oversigtskort, der viser området for Områdefornyelsen. Området ligger mellem følgende punkter: Bispeengen, Nørrebroparken, Borups Plads og Nørrebro Station.

Om områdefornyelsen

Kvarteret omkring Lundtoftegade og Bispeengen er blevet udvalgt af politikerne i Københavns borgerrepræsentation til en 6-årig indsats, som lokalområdet skal være med til at forme. Der følger 60 mio. kr. med indsatsen. Områdefornyelsens sekretariat rykker ind i kvarteret i 2024 for at være helt tæt på udviklingen i kvarteret og for at samarbejde med jer, der bor og arbejder i området.

Lige nu er vi i gang med at udarbejde en kvarterplan. Den beskriver de projekter og indsatser, som skal søsættes af boere og lokale aktører i samarbejde med kommunen.

Projekterne kommer til at spænder vidt. Nogle af projekterne på tegnebordet er Parken ved Bispeengen, højbanen og Folmer Bendtsens Plads ved Nørrebro Station. Der skal også være fokus på grøn omstilling og et godt børne- og ungeliv.

Vær med i områdefornyelsen

Når kvarterplanen senere på året er besluttet af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, kan du være med i selve udformningen af projekterne gennem projektudviklingsgrupper. Disse gruppe er åbne for alle interesserede.

Styregruppen sætter områdefornyelsens projekter i gang. Gruppen skal sikre, at projekterne kommer kvarteret til gavn, og at kvarterets beboere inddrages i processen - også de beboere, der ikke altid melder sig til de åbne møder. I styregruppen er der ni pladser til beboere fra kvarteret.

Kontakt

Områdefornyelsen Bispeengen

Islands Brygge 37

2300 København S