Ansæt en ung i fritidsjob

Hvis du har brug for en medarbejder nogle få timer om ugen i din virksomhed, kan du ansætte en ung i fritidsjob.

Fritidsjobindsatsen gør det let for din virksomhed at finde unge i alderen 15-24 år til fritidsjob. Hvis du har jobbet, har vi gode kandidater, der er klar til en jobsamtale.

Med en fritidsjobber kan din virksomhed få løst konkrete opgaver. Samtidig hjælper du med at give en ung en god start på arbejdslivet.

Opgaverne kan fx være rengøring, oprydning, opfyldning/trimning, køkkenarbejde og kundebetjening.

Der er forskellige regler for løn og for, hvad den unge må arbejde med, alt efter hvor gammel vedkommende er. Som kommunal arbejdsgiver har du derudover mulighed for at få fuld lønrefusion i ansættelsesforløb på 5 timer ugentligt i op til 5 måneder gennem Fritidsjobindsatsens lønpulje.

Kontakt Fritidsjobindsatsen for at høre mere eller læs om regler for løn og fritidsjob på jobpatruljens hjemmeside.

Gode råd til at ansætte en ung i fritidsjob

Fritidsjobbet vil typisk være den unges første job. Derfor er det vigtigt, at du sørger for en god og realistisk introduktion til opgaverne og til arbejdspladsen.

Lav fx en oversigt over den unges arbejdsopgaver, og fortæl om dine forventninger til mødetid og timer. Den unge skal også vide, hvordan han eller hun skal forholde sig i tilfælde af sygdom mv.

Den unge skal føle, at han eller hun er velkommen, og at det er ok at stille spørgsmål. Giv evt. den unge en eller to faste kontaktpersoner.

Selvom den unge ikke er på arbejdspladsen hver dag, er han eller hun en del af medarbejderstaben. Husk derfor at inkludere fritidsjobberen i sociale aktiviteter som fejring af fødselsdage, sommerfest osv.

Hjælp at hente

Vi står også klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller hvis der skulle opstå problemer undervejs.

Kontakt

Jobcenter København (fritidsjob)

Gammel Køge Landevej 43

2500 Valby

Telefontider

Mandag

09:00 - 15:00

Tirsdag

09:00 - 15:00

Onsdag

09:00 - 15:00

Torsdag

09:00 - 15:00

Fredag

09:00 - 14:00