Søg

Københavns Kommunes indkøbspolitik 2019-2022

Københavns Kommunes indkøbspolitik beskriver, hvad vi har fokus på, når vi indkøber varer og tjenesteydelser.

Københavns Kommunes indkøbspolitik beskriver, hvad vi har fokus på, når vi indkøber varer og tjenesteydelser.

Københavns Kommune er en af Danmarks største offentlige indkøbere. Vi indkøber varer og tjenesteydelser som fx fødevarer, bleer, chaufførkørsel og hjemmepleje for 8,2 mia. kr. årligt.

Københavns Kommunes indkøbspolitik sætter den overordnede retning for vores arbejde med indkøb og beskriver, hvad vi har fokus på, når vi indkøber de mange varer og tjenesteydelser.

Indkøbspolitikken skal understøtte, at Københavns Kommune bruger vores indkøbsvolumen til at sikre de bedste og billigste indkøbsaftaler, så der kan frigøres ressourcer, som vi kan bruge på kerneopgaverne og bedre service til borgerne, samt til at fremme socialt ansvarlige og miljørigtige indkøb.

Fem strategiske fokusområder

Indkøbspolitikken har fem strategiske fokusområder. De handler om, at Københavns Kommune vil være en endnu mere professionel og effektiv indkøbsorganisation, der ligger i front i forhold til e-handel og digitalisering, aktivt samarbejder med andre aktører, bruger vores indkøbsvolumen til at påvirke markedet i en mere social ansvarlig og miljøvenlig retning og bidrager til at udvikle innovative løsninger og produkter.

Kontakt

Økonomiforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V