Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Ungdom brug din stemme! Stil op til Ungeråd KBH

Er du mellem 12 og 20 år og bor du i Københavns Kommune, så kan du stille op til valget om en plads i Ungeråd KBH.

Synes du, at unge har for lidt indflydelse på Københavns udvikling? Har du en holdning til din by? Har lyst til at sætte dit aftryk på de politiske beslutninger, der træffes og samtidig blive en del af et stærkt fællesskab? Så er det NU, du skal stille op som kandidat til en af de 35 pladser i ungerådet, hvis du er mellem 12 og 20 år og bor i Københavns Kommune.

Ungeråd KBH sætter emner, som unge er optaget af, på dagsordenen for Københavns Kommune. Vi debatterer, hvordan fremtidens København skal forme sig. Vi tager udgangspunkt i vores egen hverdag og udfordrer hinanden på emner om alt fra, hvordan vi kan forbedre trivslen i folkeskolen til, hvordan vi kan vi skabe en mere klimavenlig hovedstad.

Ungerådsmedlem Kristian Tuxen Ladegaard Berg udtaler:

“Jeg har været med i Ungeråd KBH siden efteråret 2020, hvor jeg blev valgt ind. Det er jeg mega glad for, at jeg gjorde. Jeg har fået en masse erfaring, jeg har også lært meget mere om lokalpolitik end jeg vidste tidligere. Derudover er det også mega fedt, fordi man er en del af et fællesskab.Og så er man også med til at forandre og sætte et præg på den kommune, man bor i.”

I perioden fra 17. september til 10. oktober 2021 kan du stille op som kandidat på www.ungeraadkbh.dk. Alt det kræver er, at du er ekspert i at være ung og at du kan deltage i minimum to møder om måneden fra kl. 17-20 på Københavns Rådhus. Stil op til Ungeråd KBH og vær med til at sætte unges ønsker og drømme på dagsordenen i København. Samtidig får du en masse nye venner.

Fra den 13. oktober til den 9. november 2021 foregår selve afstemningen om, hvem der skal have en plads i Ungeråd KBH.

Fakta

Ungeråd KBH er med til at sikre, at unge har indflydelse på udviklingen i Københavns Kommune, og er med til at sætte et ungt præg på de politiske beslutninger, der træffes.

Ungeråd KBH består af 35 medlemmer i alderen 12-20 år med bopæl i Københavns Kommune. Medlemmerne vælges for et år ad gangen.

Ungeråd KBH kan hvert år anmode Borgerrepræsentationen om at behandle op til fire forslag. Ungerådets forslag kan vedrøre alle kommunens områder.

I denne valgperiode har Ungeråd KBH arbejdet med at mindske diskrimination og forbedre undervisningsmiljøet i den københavnske folkeskole. Fx har politikerne i Københavns Kommune afsat penge til at styrke seksualundervisningen efter forslag fra Ungeråd KBH. 

Ungeråd KBH fungerer som høringspart og deltager i en række debatter og møder med byens unge og politikere.

Ungeråd KBH er kendetegnet ved at arbejde uafhængigt af partipolitiske, økonomiske og religiøse interesser.

65 kommuner har et ungdomsråd. I hovedstadsområdet er det blandt andet Furesø, Frederikssund og Herlev kommuner. Hvidovre og Rødovre kommune overvejer med inspiration fra Ungeråd KBH at oprette ungeråd.

Kontakt Ungerådssekretariatet

Telefon