Arkivnyhed - Kan være forældet

Ukrainevej og Kyivgade kan være på vej i København

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) og beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) vil navngive gader i ny bydel på Vesterbro efter lande med togforbindelse til Danmark, EU og Ukraine

Kyiv, Ukraine, Odesa, Wien, Berlin, Carlsbad, Kraków, Cannes, Kroatien og Zagreb. 

Der er en hel ny bydel på vej på det gamle Godsbaneterræn på Vesterbro, og når vejene skal navngives, foreslår teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) og beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) at hente inspiration fra byer og lande med togforbindelse til Danmark, EU og Ukraine.   

”De seneste år er der kommet mange ukrainere til København. Det har bragt Ukraine højere op i vores allesammens bevidsthed. I København har vi mange gader og pladser, der er opkaldt efter andre lande og byer, og jeg synes, det er helt oplagt, at vi også får gader, der er navngivet efter Ukraine eller ukrainske byer, når vi nu skal navngive et nyt byområde,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL), der er forperson for Vejnavnenævnet. 

Fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) lyder det: 

”For nylig indgik København en officiel venskabsbyaftale med Ukraines hovedstad Kyiv. Det mener jeg er naturligt at markere, når vi snart skal navngive vejene i et nyt og spændende kvarter på Vesterbros gamle Godsbaneterræn. Navngivningen er en god anledning til at markere Københavns bånd til Kyiv og til de mange ukrainere, som er kommet til København.” 

På mødet i Vejnavnenævnet den 19. juni tager nævnet stilling til et navnetema for området.     

Lokalplanen for området er ikke færdig endnu, når lokalplanen er vedtaget, vil sagen derfor igen blive behandlet i Vejnavnenævnet. Herefter vil forslaget til navne komme i høring, inden sagen vil blive forelagt for Teknik- og Miljøudvalget.  

Fakta

Vejnavnenævnet 

Vejnavnenævnet hører under Teknik- og Miljøforvaltningen og er det officielle organ for navngivning af veje, pladser og parker i København. 

Vejnavnenævnet består af fire medlemmer udpeget af Borgerrepræsentationen. Medlemmerne udpeges blandt Teknik- og Miljøudvalgets medlemmer. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er forperson for nævnet. 

Konkrete forslag til navne 

Teknik- og Miljøforvaltningen har foreslået en række navne på forhånd, som Vejnavnenævnet tager udgangspunkt i. Navnelisten indeholder ikke navne over lande og byer, som allerede har en gade eller en plads opkaldt efter sig i København. Listen kan ændre sig.  

Padborg 

 

Ukraine 

Kyiv 

Odesa 

Lviv 

 

Innsbruck 

Wien 

 

Femern 

Carlsbad 

Berlin 

Frankfurt 

München 

 

Warszava 

Kraków 

Wroclaw 

Katowice 

Medyka 

 

Budapest 

Zahony 

 

Cannes 

 

Zagreb 

Kroatien 

Slovenien 

Slovakiet