Arkivnyhed - Kan være forældet

To nye særpuljer skal sikre nødovernatning og julearrangementer på trods af stigende priser

De stigende priser på el og fødevarer skal ikke stå i vejen for, at hjemløse kan få et sted at sove, og at socialt udsatte kan fejre jul. Derfor har Socialudvalget i Københavns Kommune oprettet to nye særpuljer, som civilorganisationer kan søge.

Kulden er på vej, og julen er rundt om hjørnet. Det betyder, at der er brug for flere nødovernatningspladser i København, og at udsatte københavnere kan deltage i julearrangementer, som civilorganisationerne arrangerer. 

I år kan de stigende priser på el og fødevarer dog udfordre økonomien hos de civilsamfundsorganisationer på socialområdet. Derfor har Socialudvalget besluttet at oprette to særpuljer til henholdsvis nødovernatning og julehjælp. 

”Med de her penge kan vi sikre, at flere kan komme indenfor og sove i de kolde vintermåneder, og vi kan holde hånden under de julearrangementer, som betyder meget for udsatte københavnere. De stigende priser presser rigtig mange af os, men vi har en gruppe udsatte, som mærker konsekvenserne af krisen særligt hårdt. Jeg håber, at mange civilorganisationer vil søge de nye puljer,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

Særpuljen til nødovernatningspladser er på 1,3 mio. kroner, mens særpuljen til støtte til julearrangementer er på 400.000 kroner. Det svarer næsten til en fordobling, da den oprindelige pulje til julehjælp lød på 480.000 kr.

Socialforvaltningen har kontaktet de frivillige organisationer, der tidligere har søgt om §18-midler til de to formål, og gjort dem opmærksom på særpuljerne. 

Ansøgerne vil inden udgangen af oktober få at vide, om de har modtaget penge fra puljen.