Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Tidsbegrænsede p-zoner skal forhindre generende langtidsparkering

Der er nye tidsbegrænsede parkeringszoner på vej i København, og Teknik- og Miljøforvaltningen inviterer derfor til en række borgermøder i den kommende tid.

Fremover kommer der tre timers parkering flere steder i København. Det har været et stort ønske blandt mange københavnere og skal bl.a. forhindre, at langtidsparkerede biler fylder op i gaderne.

Det er politikerne på Københavns Rådhus, der i budgettet for 2022 har afsat penge til udrulningen af 15 nye tidsbegrænsede p-zoner, og de første fire bliver etableret i Sydhavnen, Vanløse, Østerbro og Bispebjerg.

Borgermøder på vej

Teknik- og Miljøforvaltningen afholder derfor en række borgermøder for at få input til den foreslåede områdeinddeling og til det tidsrum, hvor tre timers parkeringen skal gælde. Senere vil der også komme en høringsproces, inden politikerne på rådhuset endeligt skal tage stilling til placeringen af p-zonerne. Forvaltningen har været i dialog med lokaludvalgene, og de enkelte borgermøder vil blive afholdt i samarbejde med dem.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) ser frem til, at zonerne bliver etableret:

- Det har været et stort ønske for mange københavnere at begrænse langtidsparkering. I Sydhavnen oplever man f.eks., at pendlere, der skal videre ind til byen, langtidsparkerer tæt ved områdets togstationer. Det er en stor gene lokalt, og derfor er jeg glad for, at vi nu får etableret flere tidsbegrænsede zoner, og jeg håber, at mange københavnere vil komme med input til udkastet til parkeringszoner, siger hun.

Det er en stor gene lokalt, og derfor er jeg glad for, at vi nu får etableret flere tidsbegrænsede zoner, og jeg håber, at mange københavnere vil komme med input til udkastet til parkeringszoner
Line Barfod
Teknik- og miljøborgmester

Mindsker parkeringspres

Der er allerede etableret tre timers tidsbegrænsning i syv områder i København. Det drejer sig bl.a. om dele af Bispebjerg og om området omkring Lergravsparken metrostation på Amager. Forvaltningens erfaring er, at tidsbegrænsning kan mindske parkeringspresset og antallet af udefrakommende biler i et område – særligt i dagtimerne.

Mange henvendelser 

Forvaltningen har fået mange henvendelser fra beboere, der ønsker tidsbegrænsning og har også udarbejdet en analyse af, hvor parkeringspresset er størst.

Forslaget til de nye parkeringszoner er baseret på analysen, og forvaltningen foreslår at etablere de første fire områder af de nye zoner i dele af Kongens Enghave, bl.a. i området omkring Bavnehøj og Musikkvarteret, på Østerbro – i området fra Svanemøllen Station til Hellerup, i Bispebjerg – nordvest for Tomsgårdsvej og op til Utterslev Torv og i Vanløse – i området ved Genforeningspladsen.    

De 15 tidsbegrænsede parkeringszoner skal etableres fra december til marts 2023.

Borgermøder

Kgs. Enghave/Sydhavnen

17. marts kl. 19:00 - 21:00

Loftet, Karensminde Kulturhus

Wagnersvej 19, 2450

Bispebjerg

23. marts kl. 17:00 - 19:00

Biblioteket,

Rentemestervej 75, 2400

Østerbro

29. marts 17:00 – 19:00

Roklubben KAS

Strandvænget 43, 2100

Vanløse

Borgermødet forventes afholdt d. 5. april. Nærmere info følger. Se blivhoert.kk.dk for nærmere information.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V