Arkivnyhed - kan være forældet

Samarbejde skaffer hænder til servicebranchen

07.07.2021
Københavns Erhvervshus og Jobcenter København har lige nu særligt fokus på at hjælpe servicebranchen med arbejdskraft til genåbningen.

Efter en hård corona-nedlukning står byens hoteller, restauranter og caféer lige nu med en ny udfordring: De mangler hænder, der kan servicere de mange glade københavnere, som nyder genåbningen.

Derfor har Jobcenter København og Københavns Erhvervshus sat ekstra damp under kedlerne for at matche ledige og virksomheder. Lige nu arbejder konsulenterne på højtryk for at hjælpe servicevirksomhederne med at skaffe den arbejdskraft, de har brug for.

”Vores arbejde handler bl.a. om at sikre, at alle de ledige, som er klar til at tage et job, bringes i spil til de mange stillinger, der er åbne lige nu. Samtidig er vi i tæt dialog med virksomhederne for at sikre, at vi understøtter deres behov bedst muligt,” siger koordinator Karina Blaaberg fra Københavns Erhvervshus.

Den særlige indsats inkluderer bl.a.:

  • Matcharrangementer, hvor virksomheder og ledige kan mødes
  • En pop-up-filial af Københavns Erhvervshus på Copenhagen Street Food Reffen, hvor virksomhederne kan få hurtig hjælp til deres konkrete rekrutteringsbehov
  • Samarbejde med testudbydere i hovedstadsområdet, hvor de podere, der bliver ledige i takt med, at testkapaciteten bliver sat ned, gøres opmærksom på mulighederne i servicebranchen.

Er du arbejdsgiver i servicebranchen? Har du svært ved at skaffe det nødvendige personale? Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe.

Kontakt