Arkivnyhed - Kan være forældet

PRESSEINVITATION: Officiel hyldest af Nobelprismodtager Morten Meldal på Københavns Rådhus

Mandag den 31. oktober hyldes Nobelprismodtager Morten Meldal med rådhuspandekager på Københavns Rådhus. Pressen er velkommen til arrangementet.

Morten Meldal, professor ved Københavns Universitet, har sammen med sine to amerikanske kollegaer, vundet dette års Nobelpris i kemi. Københavns Kommune fejrer Morten Meldals bedrift med rådhuspandekager den 31. oktober 2022.

Det er første gang i 25 år, at en dansker bliver tildelt en Nobelpris. Derfor er det også en helt speciel fejring på rådhuset, fortæller overborgmester Sophie Hæstorp Andersen:

”Det er stort for København, at en af vores forskere har skrevet sig i historiebøgerne som Nobelprismodtager. Det kan ikke understreges nok, hvor stor en anerkendelse det er af Morten Meldals arbejde, forskningsmiljøet og for København som studieby. Jeg håber, det giver medvind til naturvidenskaben. Jeg glæder mig til at fejre vores nye nobelprismodtager i selskab med hans kolleger og studerende fra Københavns Universitet samt mine kollegaer i Borgerrepræsentationen,”
Sophie Hæstorp Andersen (S)
Overborgmester i Københavns Kommune

Nobelprisen i kemi modtager Morten Meldal og amerikanerne Barry Sharpless og Carolyn Bertozzi for udviklingen af såkaldt klik-kemi og bioortogonal kemi, en metode hvor molekylære byggesten hurtigt og effektivt sættes sammen.

Receptionen på rådhuset er for medlemmer af Borgerrepræsentationen, Mortens Meldals kolleger samt studerende fra Københavns Universitet. Til fejringen vil Sophie Hæstorp Andersen byde velkommen med en tale, ligesom Morten Meldal også selv holder en tale. Herefter serveres der rådhuspandekager for gæsterne. 

Pressetilmelding

Pressen er velkommen til arrangementet. Deltagelse kræver tilmelding senest den 28. oktober kl. 10.00.

For tilmelding eller yderligere information kontakt: Pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen på mail: p33u@kk.dk, tlf. 4044 7446.

Tid og sted

Tid: mandag den 31. oktober 2022 kl. 11:00-11:30

Sted: Magistratsalen, Københavns Rådhus