Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Politikerne skal tage stilling til skatebane i Amager Standpark

Mandag d. 13. december skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til etableringen af en skatebane og opsætning af nye bænke i Amager Strandpark. Skatebanen skal skabes i samspil med lokale skatekræfter.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) håber på politisk opbakning.

Pladsen ved Strandstation 3 i Amager Strandpark har længe været brugt filligt af byens skatere. Pladsen inviterer til leg på små hjul, men mange skatere og lokale har længe ønsket sig, at pladsen blev opgraderet. Det bliver den nu, hvis det står til teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), der sammen med Teknik- og Miljøudvalget mandag skal tage stilling til et forslag om at etablere en skatebane.

Der har længe været et stort lokalt ønske om at få etableret en skatebane i Amager Strandpark. Strandparken tilbyder noget til boldspillere, løbere, svømmere og mange andre københavnerne. Men der mangler faciliteter til skaterne. Jeg håber, udvalget bakker op om skatebanen, så Amager Strandpark bliver endnu bedre allerede til næste år, siger Ninna Hedeager Olsen.
Ninna Hedeager Olsen
Teknik- og miljøborgmester

Forud for mandagens udvalgsmøde har Teknik- og Miljøforvaltningen spurgt Amager Strandparks parkbrugerråd, hvilke fysiske forbedringer de ønsker sig i strandparken. Parkbrugerrådet holdt en afstemning i september, som viste, at der var størst opbakning til en skatebane og nye bænke ved alle strandstationerne. Både skatebane og bænke er med i den indstilling, som Teknik- og Miljøudvalget skal behandle på mandag. I indstillingen til politikerne vurderer forvaltningen, at den foreslåede skatebane mindsker ulovlig parkering i området, da skateelementerne vil gøre det sværere at parkere ved strandstationen. Forvaltningen bemærker, at der bliver taget højde for, at den lokale dykkerklub fortsat skal have mulighed for at køre frem til dykkerbanen for at aflæsse udstyr. 

I forbindelse med etablering af skatebanen vil Teknik- og Miljøforvaltningen inddrage de lokale skatere og andre brugergrupper for i videst muligt omfang at tilgodese de forskellige interesser i området.

Hvis Teknik- og Miljøudvalget mandag vedtager indstillingen, forventer Teknik- og Miljøforvaltningen, at skatebane og bænke kan være klar til brug inden udgangen af 2022.

Fakta

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at det vil koste cirka 300.000 kr. at etablere skatebanen, mens bænkene koster cirka 100.000 kr. at indkøbe og opstille. Der vil være afledte driftsomkostninger på 13.000 kr. i 2022 og 40.000 kr. fra 2023 og frem.

Pengene til de nye tiltag i Amager Strandpark stammer fra det nu opløste Amager Strandpark I/S. Det var Borgerrepræsentationen, der tilbage i 2015 besluttede, at de reducerede administrationsomkostninger for fremtiden skulle bruges til forbedringer af strandparken og dermed komme brugerne til gode. Tidligere er pengene blandt andet blevet brugt på etablering af badesti og badelift, strandengsblomster, og naturlegeplads.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V