Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Nu kan du skrive dit barn op til skolestart

Fra mandag den 8. november åbner den digitale skoleindskrivning for børn, der fylder seks år i 2022.
Billede
Tre børn på legeplads - vi vælger folkeskolen

November står i skoleindskrivningens tegn. For børn, der fylder seks år i 2022, er det nemlig tid til at vælge skole og skrive sig op til næste skoleår.

Forældre kan skrive sig op fra mandag den 8. november og tre uger frem.

”Vi har et rigtig stærkt skoletilbud til Københavns børn og forældre. Det slår vi et slag for med en kampagne hen de kommende uger, hvor man kan skrive sit barn op til at begynde i skole næste år. Byens folkeskoler er blevet noget, man vælger til, og et sted hvor børn får de bedste muligheder for at trives, udvikle sig og mødes på kryds og tværs af sociale og kulturelle skel,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

I København har andelen, der vælger folkeskolen, været støt stigende de seneste år. I 2020 var 74,6 procent af 0-9. klasses-eleverne indskrevet i en af Københavns Kommunes folkeskoler. Samtidig er skoleområdet i hovedstaden blevet styrket på en række fronter, senest i kommunens budget for 2022.

”Vi har bygget en række nye skoler de seneste år, flere er på vej, og de fleste eksisterende skoler har over de seneste år fået et gennemgribende løft. Samtidig har vi investeret massivt i endnu bedre og motiverende undervisning. Det har været med til at sikre, at elever i københavnske folkeskoler i dag klarer sig bedre til afgangsprøverne end elever i resten af landet,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Flere vælger folkeskolen til

  • Andel elever i privatskole i 0.– 9. klasse er faldet fra 28 pct. i 2012 til 25 pct. i 2020
  • Andel elever i privatskole i 0. klasse er faldet fra 24 pct. i 2012 til 23 pct. i 2020

Kilde: Børne- og Ungdomsforvaltningen i København

Fakta om ”Vi vælger folkeskolen”-kampagnen

  • Københavns Kommune har hvert efterår siden 2012 lavet en indskrivnings-kampagne til folkeskolen, og i år går kampagnen under navnet ’vi vælger folkeskolen’.
  • Kampagnen skal være med til at huske forældre til kommende skolestartere på, at det er tid til skoleindskrivning. På kommunens plakatsøjler og i byens daginstitutioner, skoler, svømmehaller, bemandede legepladser og biblioteker vil man derfor kunne møde Signe, Sarah, Abdel Hakeem og Cornelius, som alle skal starte i 0. klasse på en københavnsk folkeskole til sommer.
  • Kampagnen omfatter også produkter til skolernes åbent hus-arrangementer, annoncer i lokalaviser og en række indlæg på kommunens sociale medier.
  • Man kan indskrive sit barn digitalt på www.kk.dk/skoleindskrivning fra den 08. til den 28. november. Forældre til skolesøgende børn får desuden brev om indskrivningen i deres e-Boks.

Kontakt Børne- og Ungdomsforvaltningen

Pressetelefon