Arkivnyhed - Kan være forældet

Nu er Kampsportens Hus blevet indviet

Kampsportens Hus ved Nørrebro Station er nu blevet indviet. Huset er et fyrtårn for asiatisk kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet.

København har fået en ny idrætsfacilitet. Kampsportens Hus ved Nørrebro Station står nu færdigt til brug efter flere års byggeri. I dag bliver huset indviet officielt.

Med til indvielsen er kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV):

”Flere og nye idrætsfaciliteter til københavnerne fortjener en stor fejring. Med Kampsportens Hus har københavnerne fået et nyt sted, hvor foreningslivet kan udspille sig i helt sublime omgivelser. Som by og hovedstad skal vi rumme både elite og bredde – og specialiserede nichesteder som Kampsportens Hus. Det er inspirerende, når æstetik og funktionalitet på denne måde går op i en højere enhed,” siger hun.

“Med Kampsportens Hus har Nørrebro og Nordvest fået et nyt centrum for foreningslivet og et helt unikt samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Jeg har selv gået til kampsport som ung, og de nye faciliteter er jo lige sådan nogle, man drømmer om. Især i en by, hvor vi har alt for få idrætsfaciliteter. Jeg håber, vi med Kampsportens Hus kan få endnu flere børn og unge til at trække i træningstøjet og gå til kampsport,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Kampsportens Hus er opført med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden.

I Kampsportens Hus arbejder klubberne målrettet med at åbne kampsporten op for nye målgrupper.

Klubben SIAM har f.eks. siden indflytningen kørt en række forløb i samarbejde med bl.a. lokale gymnasier, folkeskoler og børnehaver. Foreningen har i 2023 planlagt mere end 15 forløb med skoler og børnehaver. Næste år vil mere end 1000 børn og unge dermed stifte bekendtskab med kampsporten gennem klubbens initiativer og aktiviteter. 

Også klubberne Copenhagen Budo Academy og Nørrebro Taekwondo Klub arbejder målrettet med at invitere nye medlemmer ind i kampsportens verden. Copenhagen Budo Academy har ligeledes en række skolesamarbejder. Og både Copenhagen Budo Academy og Nørrebro Taekwondo Klub etablerer familiehold, ligesom NTK har udvidet aldersgruppen helt ned til treårige tumlinger.

På tværs af alle foreningerne afholdes gratis FerieCamps i skolernes ferier. Her inviteres piger og drenge fra hele kommunen til at prøve kræfter med kampsport i alle afskygninger.

Fakta om Kampsportens Hus

  • Kampsportens Hus åbner for offentligheden den. 2. december 2022.
  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10,2 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.
  • Arkitektfirmaet Entasis har tegnet Kampsportens Hus, som er opført af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup.
  • Kampsportens Hus er den første facilitet i København, der er dedikeret til kampsport. Ambitionen er, at det nye hus skal blive et fyrtårn for kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet.
  • Kampsportens Hus rummer et indendørs areal på 3000 m2 og et udendørs areal på 2000 m2. Huset giver dermed masser af plads til både kampsport, bevægelse, leg og samvær.
  • Som en del af det arkitektoniske udtryk er huset indrettet, så det skal afspejle asiatiske traditioner inden for kampsport.
  • Kampsportens Hus rummer aktiviteter inden for blandt andet taekwondo, karate og thaiboksning. Udover kampsportsforeningerne er det sigtet, at blandt andet aftenskoler, skoler og daginstitutioner kan benytte huset i dagtimerne.