Søg
Fotograf
Anne Pallisgaard Rasmussen

Mit liv er bedre efter jeg er startet som frivillig

I dag er det Frivillig Fredag og i hele landet fejrer vi frivillige som Stig Hansen Lindblad. Han har et handicap, men er også frivillig på Louise Marie Hjemmet i Brønshøj.
Fotograf
Anne Pallisgaard Rasmussen

Hver mandag er Sting Hansen Lindblad med til banko, hvor han hjælper med at finde tal på spillepladerne, lytter til de ældres fortællinger og selv kommer i godt humør. Efter frokost mødes beboerne og gør sig klar til dysten og hjælper til undervejs. For selvom spillepladerne er store, så hjælper det med et par unge friske øjne. 

”Jeg er frivillig, fordi jeg godt kan lide at hjælpe andre. Jeg får smil på læben, når jeg er her og jeg har noget at stå op til hver mandag. Det kan godt være svært for mig at komme ud ad døren, så det hjælper mig at vide, at jeg skal på plejehjemmet hver mandag”, fortæller Stig Hansen Lindblad på 28 år. 

For lidt over en uge siden flyttede han fra et bosted i Vanløse til sin egen lejlighed. 

”Jeg har et bedre liv efter jeg er startet som frivillig. Min medicin gør det svært for mig at føle så meget, men her er jeg en del af et fællesskab og jeg er sammen med andre. Jeg kan byde ind med mine interesser. Fx taler vi om jeg skal til at spille skak med beboerne, mens jeg også hjælper til ved den månedlige gudstjeneste”, fortæller han. 

Alle kender Stig

Det var igennem et forløb i sociale færdigheder at Stig Hansen Lindblad kom i kontakt med projekt VenSkaberne, der er en del af Hverdagsaktivisterne. Hverdagsaktivisterne arbejder med frivillig beskæftigelse for borgere med handicap gennem gensidig inklusion og fællesskaber. Projektkoordinator Mille Tindø havde de første samtaler med Stig Hansen Lindblad og det var også hende, der havde kontakten til plejehjemmet. 

”Det er tydeligt for mig, at det frivillige arbejde på plejehjemmet bidrager positivt til Stigs liv. Han smiler mere og hele hans mimik er forandret og han er gladere. Det er vores mission at alle kan være noget for andre og det er helt tydeligt at den beskrivelse passer på Stig”, siger hun. 

For Louise Marie Hjemmets omsorgsmedarbejder Linda Gravgaard, der står for koordinering af aktiviteter og frivillige, er det vigtigt at være et mangfoldigt og åbent plejehjem. Derfor var hun heller ikke i tvivl om, at Stig Hansen Lindblad ville være en værdifuld frivillig.

”Alle mennesker er forskellige og alle kan bidrage. Stig har udviklet sig meget, siden han startede som frivillig. Nu kommer han selv ind og han er et kendt ansigt i hele huset. Han er godt til at fortælle, hvis han ikke kommer og han kan også være her, selvom jeg har en fridag eller er på kursus. Det er en stor styrke at vi er mangfoldige og det er tydeligt at Stig bidrager til latter og hygge hos de ældre”, siger hun. 
 

Læs mere om Hverdagsaktivisterne