Arkivnyhed - Kan være forældet

Ledige tjenere og køkkenpersonale får tilbudt online kurser gratis

Hoteller, caféer og restauranter er ramt særligt hårdt i coronakrisen. Derfor tilbydes nu online kurser til ledige fra servicebranchen.

Det er vigtigt, at vi handler hurtigt og tager hånd om de nyledige, lyder det fra beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Hotel og restaurationsbranchen er særligt hårdt ramt, og derfor er det vigtigt vi gør en ekstra indsats her, lyder det fra politisk ordfører, Jonas Bjørn Jensen (S).

Antallet af ledige vokser med stor hast under coronakrisen og særligt rammes tjenere, kokke, receptionister og andre ansatte på cafeer, restauranter og hoteller.

Derfor tilbyder Københavns Kommune nu ledige københavnere, der har arbejdet i servicefagene at komme på relevante online kurser og blive opkvalificeret på kommunens regning.

"Vi står i en alvorlig situation, hvor masser af mennesker bliver afskediget hver dag. Derfor er det vigtigt, at vi handler hurtigt. Jeg er ikke i tvivl om, at opkvalificering online er en af måderne, hvor vi kan sikre, at de ledige står stærkere i forhold til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, når der atter er brug for deres arbejdskraft," siger Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Et bredt udvalg af kurser

Blandt andet har Hotel- og Restaurantskolen i København udviklet kurser om fx kostberegning, fødevareallergi og kurser, der styrker personlige kompetence, som ledige i servicefagene kan få tilbudt.

"Når der fra den ene dag til den anden ikke kommer nogen kunder, så rammer det både virksomhederne og de ansatte hårdt. Så nu giver de virksomhederne mulighed for at holde lidt længere på de ansatte, samtidig med, at de ansatte får lov at opkvalificere sig," siger Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører (S) og medlem af Hotel og Restaurantskolens bestyrelse.

Ledige kan booke et telefonmøde med jobcentret og få en snak om mulighederne for at tage et digitalt opkvalificeringsskursus. På den baggrund kan jobkonsulenten så bevilge et kursus.

Antallet af nye ledige, der ønsker job indenfor caféer, restauration og hoteller er mere end 1.100 højere i anden halvdel af marts sammenlignet med anden halvdel af februar 2020.